G4Media.ro

Cîțu, convins că parlamentarii vor depune un amendament la bugetul de stat…

Cîțu, convins că parlamentarii vor depune un amendament la bugetul de stat privind menținerea gratuității transportului pentru studenți

Prim-ministrul Florin Cîţu s-a declarat convins vineri că, în cazul în care în Parlament va fi depus un amendament la bugetul de stat pe acest an privind gratuitatea transportului pentru studenţi, va fi prevăzută şi sursa de finanţare, subliniind că deficitul nu poate fi majorat sub „nicio formă”.

Guvernul a adoptat vineri seara proiectul bugetului de stat pe 2021, după şedinţă Cîţu fiind întrebat într-o conferinţă de presă cum vede intenţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a depune un amendament privind gratuitatea biletelor de transport pentru studenţi, în limita a 24 de călătorii, şi care ar fi impactul financiar al unei astfel de măsuri.

„Impactul bugetar o să îl vedem în amendament. Dacă acest amendament nu vine cu surse de finanţare, ar însemna o creştere a deficitului bugetar, dar eu sunt sigur că un amendament de acest fel va veni în Parlamentul României fără să afecteze deficitul bugetar. Asta înseamnă că va veni cu sursa de finanţare de undeva. Ori se taie cheltuieli din alta parte… Nu ştiu, vom vedea amendamentul, dar eu vă spun că nu putem să creştem deficitul bugetar cu nicio sumă, de aceea eu sunt sigur că acest amendament va avea şi sursa de finanţare”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă se aşteaptă şi la alte amendamente din partea coaliţiei de guvernare, Florin Cîţu a răspuns că nu – relatează Agerpres.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. La ore nu la plimbat cu trenul!!!

  2. sa se taie cu 90% subventia pentru partide, gratuitatea pentru parlamentari plus cheltuielile cu birourile parlamentare si ar ramane bani si pentru marirea alocatiilor cu cateva procente

  3. sa se taie cu 90% subventia pentru partide, gratuitatea pentru parlamentari plus cheltuielile cu birourile parlamentare si ar ramane bani si pentru marirea alocatiilor cu cateva procente..

  4. Subventiile de orice fel trebuie eliminate .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.