G4Media.ro

Circulaţie în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe/ În unele zone,…

Circulaţie în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe/ În unele zone, avertizarea meteorologilor este valabilă până la ora 11.00

Centrul Infotrafic anunţă că circulaţia se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe mai multe artere din ţară, în unele locuri vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri. În unele zone, avertizarea meteorologilor este valabilă până la ora 11.00.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 metri şi izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele: Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureş şi Teleorman. În anumite zone, în funcţie de condiţiile locale, se poate forma gheţuşul”, a transmis, duminică, Centrul Infotrafic.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante, reamintind totodată şoferilor că, în cazul în care carosabilul va fi acoperit de gheaţă, este obligatorie circulaţia doar cu anvelopele de iarnă.

”Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti – Braşov, se circulă fără probleme meteo-rutiere, în condiţii de fluenţă, pe un carosabil uscat (pe alocuri umed), cu vizibilitate bună”, a mai transmis Infotrafic.

Potrivit sursei citate, pe Autostrada 1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 238 – 316, între localităţile Sibiu şi Pianu, este de asemenea semnalată ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 50 metri.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de ceaţă, iar în unele zone fenomenul va persista până la ora 11.00.

Astfel, în zona joasă din Judeţul Alba este ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce favorizează, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

În judeţul Cluj, ceaţa este prognozată până la ora 10.00, iar în Teleorman până la ora 09.00.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter