G4Media.ro

Circulația mașinilor, interzisă pe 1 și 2 mai la Blaj. Primar: Respect…

Circulația mașinilor, interzisă pe 1 și 2 mai la Blaj. Primar: Respect opinia fiecăruia, dar nu-mi permit să risc sănătatea oamenilor din oraș. De 1 mai nu avem ce sărbători…

Circulația autovehiculelor va fi interzisă la Blaj (județul Alba) în zilele de 1 și 2 mai, printr-o hotărâre a comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă. Autoritățile au luat această măsură întrucât în oraș funcționează un spital care primește cazuri grave de COVID-19.

Restricţiile de circulaţie vizează toate categoriile de autovehicule, între orele 7 și 19. Administrația locală a anunțat că nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Fac excepție de la regulă mașinile instituțiilor publice (jandarmi, poliție, pompieri) și cele implicate în activități industriale pe raza orașului.

Măsura a fost adoptată miercuri și a stârnit nemulțumire la nivel local. Primarul orașului, Gheorghe Valentin Rotar, a explicat că interdicția este absolut necesară și a postat pe contul său de facebook un mesaj către locuitorii orașului în care le-a cerut să o înțeleagă și să o respecte.

”Vreau să fiu foarte clar!  din acest oraș mai ales când știu că la Blaj există cazuri de COVID-19!

Alături de colegii mei, vă asigur că facem tot ce este posibil pentru ca Blajul să nu treacă prin situația gravă a altor comunități din țară sau din străinătate!

Fie că ne place sau nu, în aceste zile, sănătatea noastră, a tuturor, este mai importantă decât plimbatul prin oraș sau ieșitul la grătare! De 1 mai nu avem ce sărbători, vă cer doar să rămâneți responsabili și să vă gândiți că orice neglijență de comportament, orice teribilism sau act de frondă poate să ne coste pe toți!

Nu uitați că în România este instituită strarea de urgență și că peste 600 de oameni au murit din cauza acestui virus blestemat! Acești oameni nu sunt doar statistică, ei au avut familii de la care, poate, nu și-au luat rămas bun!

Eu nu vreau ca vreo familie din Blaj să treacă prin așa ceva! La Blaj nu trebuie să curgă lacrimi din cauza inconștienței unora sau din prostie!
De aceea trebuie să facem totul pentru a rămâne sănătoși, pentru a ne putea bucura din nou de o viață normală!

Nu vreau să știu că din cauza faptului că ne-am relaxat prea devreme, unii dintre noi au luat drumul spre cimitir… singuri, înveliți într-un sac de plastic și închiși într-un sicriu sigilat!

Este dur, dar e adevărat… ați putea trăi cu asta pe conștiință? Eu nu!

Dacă mă înțelegeți, bine, dacă nu, asumați-vă acest risc! Tot ce știu este că vreau să ne întâlnim cu toții, când se va putea, să ne bucurăm din nou de Blaj și de viața noatră normală!” a scris primarul, pe contul său de Facebook. 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bravo, domnule primar!Se poate!Nu stiu cum este la dumneavoastra, cred ca este mai multa liniste decat in sud si nord unde traditiile bat si religia si bunul simt.

 2. Nesimtire crunta! Hai sa ne dam mai catolici decat papa. A trecut Pastele nu au fost imbolnaviri, de ce trebuie sa fac circul asta?

  • Își face reclamă. E innebunit după imagine acest primar. E un dement că și majoritatea celor care îl pupa în fund. Nu mai scăpăm de el. Se vrea Președinte…..și nu de scară de bloc.

 3. Completare: oare nu mai e sigur sa stai in masina decat sa te plimbi pe jos. Stupiditate romaneasca la cel mai inalt nivel. Nu stiu de ce nu sta in pestera pana trece toata nebunia.

 4. Vai, sint emotionat pina la lacrimi!
  Cita grija pentru sanatatea publica la acest primare!
  Cu siguranta ca se culca, viseaza si se trezeste numai cu grija oamenilor in scafirlie, zi dupa zi. Ce om dom-le, cita simtire, neaparat trebuie votat din nou peste citeva luni!

 5. Cand prostu’ ajunge sef…

 6. Bravo….unii blajenii ne bucurăm că mai sunt și oameni normali din păcate prea puțini…i-a supus și șantajat pe toți acest cioban. A văzut că tine! E atata de prost și needucat . Unora ni se întoarce stomacul pe dos doar când îl vedem.