G4Media.ro

Circulaţia în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, redeschisă

sursa foto: presasm.ro

Circulaţia în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, redeschisă

Circulaţia rutieră în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, din judeţul Satu Mare, blocată din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor, a fost redeschisă, astfel că TIR-urile au început să treacă prin vamă, transmite News.ro.

 Potrivit Jandarmeriei Satu Mare, în perioada 18-20 ianuarie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, cu sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică la manifestările de protest ale fermierilor şi transportatorilor din judeţul Satu Mare.

Astfel, jandarmii au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială.

”În cooperare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, colegii noştri au relaţionat prin intermediul echipelor de dialog, permanent cu protestatarii, care s-au manifestat paşnic, în vederea deblocării traficului rutier pe Drumul Judeţean 1C, cu preponderenţă în zona Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, dar şi în proximitatea punctului de trecere a frontierei de la Urziceni pe Drumul Judeţean 1F. Ca urmare a deplasării vehiculelor staţionate pe partea carosabilă care blocau circulaţia rutieră, a fost reluată activitatea de procesare a tirurilor care tranzitează vama Halmeu”, a transmis sursa citată.

În timpul protestelor, nu s-au produs incidente care să impună aplicarea de sancţiuni.

Protestele fermierilor şi transportatorilor au continuat, vineri, şi în judeţul Satu Mare, aproximativ 50 de utilaje fiind la Vama Halmeu. Autorităţile creaseră o bandă specială pentru autoturismele şi camioanele care se întorc în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...