G4Media.ro

Ciprian Ciucu, despre lucrările Primăriei Capitalei la Prelungirea Ghencea: ”Nu sunt la…

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, despre lucrările Primăriei Capitalei la Prelungirea Ghencea: ”Nu sunt la nivelul la care mă așteptam/ I-am spus domnului primar, a trecut timpul și nu s-a întâmplat nimic/ Nu e un atac la primar, e un exercițiu de transparență”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat, marți, printr-un mesaj publicat pe Facebook că lucrările Primăriei Capitalei la Prelungirea Ghencea ”nu sunt la nivelul la care se aștepta”.

Primarului a mai spus că ”timpul a trecut și nu s-a întâmplat nimic” după ce i-a relatat și i-a trimis adrese lui Nicușor Dan, cu privire la modul în care evoluează lucrurile pe șantier.

Ciucu a mai spus că mesajul său ”nu este un atac la primar, ci un exercițiu de transparență”.

Primarul din Sectorul 6 a trecut în revistă și principalele lucruri care nu au funcționat cum trebuie. Primarul susține că nu au fost finalizate exproprierile, inclusiv intabulările, nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările și pentru a asigura continuarea lucrărilor, nu au fost majorați indicatorii tehnico-economici iar compania municipală nu are certitudinea că poate continua lucrările, iar proiectul inițial a fost prost întocmit de fosta administrație și are nevoie serioasă de reproiectare, arată primarul Ciprian Ciucu.

Mesajul integral al lui Ciprian Ciucu

Pentru că este în #Sectorul6, vin cu informații la zi cu privire la stadiul lucrărilor Primăriei Capitalei la Bd. Prelungirea Ghencea.
Am fost dimineață pe teren cu dl. Cristian Hiver, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, compania PMB care derulează lucrările și cu dl. Cristian Anton, directorul SC Energetica Servicii, compania PMB care a preluat proiectarea și dirigenția de șantier.
Lucrările au avansat dar nu sunt la nivelul la care mă așteptam să fie. Procedurile care ar fi permis ca lucrările să prindă viteză nu au fost parcurse de către Primăria Municipiului București, cea care derulează acest important obiectiv de investiții.
► Veștile bune, s-a lucrat pe tronsonul pe tronsonul bd. Brașov – Râul str. Doamnei:
1. Lucrările de utilități (apă-canal, netcity, etc.) sunt aproape gata;
2. Luna acesta va fi finalizat proiectul de semaforizare și circulație, deci imediat se vor putea apuca inclusiv de lucrările la acest sistem și vor fi finalizat trotuarele, spațiul verde și pista de biciclete pe acest tronson.
► Veștile proaste, nu există front de lucru pe tronsonul următor, Str. Râul Doamnei – Str. Valea Oltului:
1. Nici acum nu au fost finalizate exproprierile, inclusiv intabulările, (deși Sectorul 6 a pus o parte din bani încă de anul trecut, 10 milioane de lei) și nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările și pentru a asigura continuarea lucrărilor;
2. Nici acum nu au fost majorați indicatorii tehnico-economici iar compania municipală (care și-a crescut capacitatea) nu are certitudinea că poate continua lucrările, costurile actuale fiind în realitate mai mari decât au fost prevăzute inițial; Îl rog pe Primarul General și direcția de Investiții a PMB să pună mai repede pe ordinea de zi a CGMB noii indicatori.
3. Proiectul inițial a fost prost întocmit de fosta administrație și are nevoie serioasă de reproiectare. Acesta este o chestiune cunoscută la nivelul PMB și este extrem de serioasă! Fără reproiectare, nu va exista front de lucru! Acum reproiectarea se face de către Energetica servicii la un cost ridicol de 2300 de lei pe lună. Este nevoie de minim 8 sau 9 proiectanți pentru această reproiectare. Rog Direcția de Investiții să le actualizeze contractul în consecință! Nu mai putem sta.
Mă veți întreba de ce spun aceste lucruri public și nu le transmit direct PMB și domnului Primar General. Simplu, le-am spus deja repetat în privat, am participat la ședințe, am trimis adrese. A trecut timpul și nu s-a întâmplat nimic. Toate aceste lucruri de mai sus nu au avut nicio legătura (nu sunt dependente) cu blocarea pentru 3 săptămâni a conturilor PMB.
Am cerut PMB să schimbe contractul, fazarea lucrărilor, și să nu se aștepte după executarea liniilor de tramvai care sunt foarte scumpe si pentru care nu sunt acum bani, să prioritizeze partea rutieră, pentru că mâine-poimâine Pasajul Domenești va fi gata și va atrage și mai mult trafic. Este doar logic ceea ce le-am propus. Nu s-a întâmplat nimic. Mi-aș dori mai multă aplecare pe acest mare proiect de investiții din #Sectorul 6 la nivelul Primăriei Capitalei. Sunt chestiuni administrative totuși, iar soluții deschise.
P.S.I. Pe la ora 18.30 voi fi în porculețul nou amenajat de la Valea Doftanei ca să discut cu cei din Prelungirea Ghencea despre ce se întâmplă cu terenul de la fostele Sere Militare, despre stadiul proiectului Valea Largă și eventual, suplimentar, despre proiectul acesta al PMB.
P.S. II. Nu, acesta nu este un atac la dl. Primar General, pe care PNL îl susține în continuare în Consiliul General, mai toate proiectele i-au fost și îi sunt în continuare votate. Este doar o informare și un exercițiu de transparență. Reprezint cetățenii Sectorului 6 în relația cu restul instituțiilor. Putea fi oricine primar, ministru, etc. Dacă lucrurile s-ar fi mișcat sau dacă ar fi fost comunicate așa cum sunt de către PMB, aș fi tăcut mâlc. Dar așa, cum sunt blocate, e doar normal ca oamenii să știe. Nu e normal să trag eu la nivelul PMB ca lucrările să se deblocheze, slavă Domnului, am ce face, avem propriile noastre lucrări. Am promis oamenilor în campanie că noi vom debloca lucrările și vreu să mă asigur că acest lucru se întâmplă!

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu e atac dar ND e sachl USL de box

 2. Nu e atac dar ND e sacul USL de box 😔

 3. M@garusul de Ciucu (seful PNL Bucuresti) se viseaza primar general in 2024 si nu pierde nicio ocazie sa-i dea cate o copita lui Nicusor Dan si sa-i saboteze proiectele (cum e trenul metropolitan, de exemplu).
  Daca Ciucu isi inchipuie ca lumea nu se prinde ca PNL e aliat cu PSD si la Bucuresti (la S1 e pe fatza) si-o sa vina peste 2 ani, iar, cu abureala ca e mare dusman al PSD, inseamna ca e mai dob!toc decat pare.

 4. ND daca ai fost fraierit macar tipa nu sta ca momaia. Trebuiau rasi toti din primarie in prima saptamana… ai fost binevoitor cu fack-erii Patachinei Roz, acum suporta consecintele… rad gogomanii de tine Domn Primar ND… hehehe

 5. Nicusorule, nu lasa toti impostorii lingusitori si ipocriti, fosti membri echipa castigatoare, actuali membri Teamfi rea, sa te balacareasca zi de zi, da-le si tu la gioalele useliste!

 6. PNL şi PSD, aceeaşi mizerie!

 7. Abc :Ce tren metropolitan visezi, cocoș? Nd nu e în stare să facă curat în București, gropi cât cuprinde (pardon, vina fostei administrații, dar el nu face absolut nimic, doar se vaită), parcurile sunt subdegradate, transport în comun vai de el, pasajul Basarab e sub orice critică, și el visează la ce?
  Este la aceeași categorie cu videanu și lis. Dacă Funar, Băsescu, Oprescu și Firea au mișcat ceva, ăsta nimic în doi ani. Nu mă lua cu Tramvaie noi, licitația a fost făcută de Firea (tot ea a trecut de la Durmazlar la Astra), el vroia să renunțe, dar fondurile erau deja alocate, așa că dacă nu semna, pierdeam banii și plăteam și penalități. Crede-mă ca știu, lucrez în domeniul material rulant și transport public. Nd nu are nicio realizare, zero barat.

  Următorul primar sper să fie Ciucu, Baluță sau Mutu. Ăștia chiar au făcut ceva. Pardon. Ați vrut pe labă ăsta de nd…spălați vă cu el pe cap.