G4Media.ro

Cioloș: E regretabil că subiectul privind strategia UE pentru păduri nu a…

Cioloș: E regretabil că subiectul privind strategia UE pentru păduri nu a fost discutat în coaliție. Problemele pe care le avem cu tăierile masive nu au nimic de-a face cu situația din țările scandinave, cu atât mai puțin cu cea din Austria, care sprijină exploatarea pădurilor din alte state membre

Liderul USR PLUS Dacian Cioloș spune, într-o postare pe Facebook, că este regretabil că subiectul privind strategia UE pentru păduri nu a fost discutat în coaliție și subliniază că problemele pe care le are România cu tăierile masive și protejarea fondului forestier nu au nimic de-a face cu situația din țările scandinave și cu atât mai puțin cu cea din Austria, care își protejează pădurile acasă, dar sprijină exploatarea în alte state membre.

G4Media a semnalat luni că Ministrul român al Mediului, Barna Tánczos, a anunțat în presa pro-guvernamentală maghiară că nu e de acord cu noua propunere de strategie a Comisiei Europene privind gospodărirea pădurilor. Ulterior, în jurul orei 11, ministrul mediului a oficializat anunțul într-o conferință de presă ținută la București. Ministrul a precizat că România a semnat, alături de alte zece state europene, o scrisoare deschisă iniţiată de Austria, prin care se cere Comisiei Europene o dezbatere asupra strategiei forestiere, lansate de Comisie vinerea trecută.

Postarea lui Dacian Cioloș:

Strategia pentru păduri lansată de Comisia Europeană trebuie, fără îndoială, îmbunătățită astfel încât să răspundă situațiilor specifice din mai multe state membre.

Dincolo de asta, însă, o strategie și un set de măsuri pentru gestionarea pădurilor care ar aduce mai multă trasabilitate și transparentă în privința tăierilor de pădure, la folosirea lemnului în mod mai durabil și la adevărata lui valoare și responsabilități asumate de statele membre pentru împăduriri masive NU au cum sa facă rău pădurilor României. Dimpotrivă.

Este regretabil că acest subiect atât de important pentru România nu a fost discutat în Coaliția de guvernare. Situația pădurilor noastre și problemele pe care le avem cu tăierile masive și protejarea fondului forestier nu au nimic de-a face cu situația pădurilor din țările scandinave. Cu atât mai puțin cu situația din țări care își protejează pădurile acasă, dar sprijină exploatarea pădurilor în alte state membre, precum Austria.

Susțin conturarea unei viziuni europene despre managementul pădurilor încă de pe când eram comisar european pentru Agricultură. Sigur, este nevoie și de alocarea unor resurse financiare adecvate, dar înainte de a ne fi alăturat demersului inițiat de alte state membre, aș fi vrut să fi citit și să fi discutat o analiză onestă despre plusurile și minusurile pentru România ale acestei strategii europene.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Coaliția e pe ducă, cred ca Bârnă o menține .
  Devino președinte usrplus si la treaba .

 2. cu UDMR nu ai cum, paduri nema, justitie nema

 3. USR PLUS scade în sondaje tocmai pentru că România a fost generoasă cu vânzarea terenurilor agricole şi tăierea pădurilor. Acum trendul e ca ţăranii să importe carne de porc.

 4. ciolose, AI SPALAT COVORUL ROSU? A IESIT dragnetti, ASTERNE-I-L, CA TE PRICEPI.

 5. Asa Ciolos!
  Spune lucrurilor pe nume.
  Ce stim si noi!
  Ca Austria distruge padurile romanesti!
  Cu aprobare din got artful guvernamental& presidential!
  Noi stim asta!
  😄

 6. Țanțoș Bîrnă ăsta este descendentul hunilor care au făcut parte din Imperiul Austro Ungururilor pentru el este o datorie de onoare să susțină interesele nepoților lui hitler.

 7. Austria dorește exploatarea masivă și necontrolată a pădurilor din RO fiind beneficiara directă a acestei situații-DA o știu tori romînii … și magiarii.
  Înțeleg că ministru RO, de la UDMR , a sustinut, interesele Austriei și Ungariei și nu a României prin afirmațiile neadevărate că ”sistemul de gospodărire a pădurilor e bine reglementat şi sever”

 8. vrem 1000euro/ha/an pentru proprietarii de padure personala si incetam orice taiere de craca.dar voi vreti aer pe de a moaca ca sinteti borfasi si nu stiti sa platici ce consumati dar si ce poluati.statul da bani pe rable,bani care ajung la rablagii,ii imbogatiti pe borfasi si dupa aia ca mirati ca i vedeti in bemve si voi urcati in outobuz.
  banii pentru proprietarii de padure,care facem aer curat in timp ce voi va uitati in curtea niastra pot veni din certificatele de carbon,ue la ue,de la romani,de la taxa pe teava de esapament,de la raxa pe emisiile de metan ale amimalelor care polueaza mai greu ca o masina,si voi le dati bani.

 9. Pentru ce sa o discutati?!
  Oricum, UDMR decide!!!
  Tanczos Barna stie bine asta, din acest motiv a decis singur, fara coalitia lu’ peste prajit…cred ca nici Zombilica nu a stiut!
  Va joaca UDMReii lui Kelemen Hunor cum vor ei!

 10. A-propos, nu l-am auzit pe Zombilica deranjat ca Tanczos Barna a decis singur, nici pe Dan Barna, nici pe Ludovic Orban!
  Doar Ciolos, de departe de la Brussels s-a aratat deranjat, dar mesajul lui nu prea ajunge la multi romani!
  Ia sa fi iesit pe posturile TV alde Dan Barna sau Zombilica, sau Orban sa sara-n sus, deranjati ca Tanczos Barna a decis de unul singur in problema asta!

 11. Drujbistii taie padurea chiar si in Parcul National Retezat. Este o petitie cu mii de semnaturi care cere stopareamacelului, iar Tancsos, in loc sa intervina pentru stopare, vrea mai multe taieri. Am tot avut ministri dezastru la mediu, dar un ministru atat de corupt, pe fata (parca-i si mandru ca-i corupt!) nu s-a mai pomenit!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.