G4Media.ro

Ciolacu: Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru…

sursa foto: Pexels/ Nataliya Vaitkevich

Ciolacu: Nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili / Sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă. Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu poate lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. El a precizat că vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală, care în opinia sa trebuie dată cu un an înainte să fie pusă în aplicare. ”Noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, a explicat premierul. El a arătat că sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă şi ”nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa”, transmite News.ro

”Dacă avem recomandări de la fondurile internaţionale fiscale, putem lua anumite măsuri, nu putem lăsa o ţară să se ducă în prăpastie, pentru că trebuie să fim predictibili. De aceea am încercat prin aceste dialoguri, cu toată lumea, să vedem care intră în aplicare din octombrie, care din ianuarie. Repet, vorbim de nişte măsuri fiscale, nu despre o reformă fiscală, Reforma fiscală, cu adevărat e clar că trebuie dată, din punctul meu de vedere, într-adevăr cu un an înainte să fie pusă în aplicare. Dar noi avem o situaţie excepţională şi trebuia să luăm nişte măsuri excepţionale”, a spus premierul despre pachetul de măsuri cu care îşi va asuma răspunderea în Parlament.

Marcel Ciolacu a arătat că ”sunt 500 de modificări la Codul Fiscal, prin 100 de legi şi ordonanţe de urgenţă”.

”Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa. Nicio ţară normală la cap nu poate continua cu excepţii fiscale îngropând ţara. Avem cele mai mici venituri la construcţia PIB-ului din UE, avem zeci şi sute de facilităţi fiscale dar avem în oglindă, în loc să avem o evaziune fiscală redusă, la aşteptările excepţiilor, fiindcă excepţiile le-ai făcut fiindcă vei avea o colectare mai bună şi o respectare a legii mai bună. Ai de fapt cele mai mici venituri şi cea mai mare evaziune. Nu se poate continua aşa”, a arătat şeful Executivului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Corect!

 2. Huooo USR, jos USR. Ati nenorocit tara asta in 6 luni cat ati participat, atentie, doar ati participat la guvernare, nu ati guvernat. Noroc cu USL care tot repara de 33 de ani, inainte si dupa voi.
  Huooo USR

 3. Adică, tractoristul a aterizat de pe Lună, nu avea habar de dubioșenile bugetare și nici de faptul că tocmai pisdiștii lui sunt vinovații talmeș-balmeșului guvernamental?!

  • du-te bă de așilea, psd e partid infiintat acum doua luni, ciolacu s-a nascut acum 3 luni direct sef la psd si prim-ministru.
   Voi USR-istii ati nenorocit tara asta, cu barna, cu ciolos, cu n. dan si cu ala de e sef azi la USR, imi scapa numele

 4. Ciolacu urla ca ei, USL, modifica codul fuscal prea des in timp ce tot ei, USL, da o OUG prin care codul fiscal sa poata fi modificat si mai des. Probabil de doua ori pe zi
  #mandricasuntempopordeịɗịøti

 5. nimic de PENSIILE SPECIALE?
  nimic despre REFORMA IN ADMINISTRATIE?
  nimic despre REFORMELE PNRR?

  deci doar TAXE ..

  • „Nicio ţară normală la cap nu poate continua aşa ” ai zice ca nu SPECIALISTII PSDNLUDMR ne guverneaza de 33 ani

 6. @k.a.f.k.a ii un chel.o.s bătrân, cu bur.t.a și p.u.ț.ä mică

 7. si cum o rezolva domnu ciolacu? mai baga o oug…

 8. Oare nu colegul tau dl. Câciu a estimat incasari mult mai mari decat era normal pe baza carora ati facut bugetul? Si acum veniti sa ne spuneti ca nu sunt bani.

 9. 2 articole mai incolo „Guvernul dă ordonanță pentru a putea modifica taxele oricând dorește, fără să mai țină cont de termenele din Codul Fiscal” omul ori e schizofren ori ne crede p…ti pe toti

  • ei ne crede…noi chiar suntem un popor de ịɗịøti. Pariu ca la anu usl aduna peste 50%? Si o coada HAUR de vreo 20%?

 10. Pai de aceea avem un guvern, un buget, un ministru de finante, sa fie Romania ”predictibila”. In niste procente, dar predictibila.
  Dar nu poti fi predictibil cand furi, cand faci bugete la secret, cand faci bugete sa finantezi prieteni si anumite categorii sociale, aceleasi mereu. Cand ai o masa electorala care nu intelege nimic si este usor pacalita cu tobe si fanfare si asa iti petmiti sa speri ca pe veci vei fi ales.

 11. Și cine era la putere, bă Ciolacule, când s-au dat astea 500 de modificări și 100 de legi? Papa Francisc? Chiar ne crezi idioți?