G4Media.ro

Ciolacu, noi detalii despre cine va deschide lista PNL-PSD la europarlamentare: O…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, noi detalii despre cine va deschide lista PNL-PSD la europarlamentare: O femeie cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că persoana care va deschide lista PNL-PSD la alegerile europarlamentare va fi o femeie “cu o carieră solidă, construită în afara lumii politice”.

Chiar dacă sunt, cu siguranță, mulți cărora asta li se pare un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România. Este un pas concret pentru un viitor în care egalitatea de gen și de șanse să nu mai fie deziderate, ci realități!”, a spus Ciolacu, la Gala CONAF – ”Women in Economy”.

În discursul său, premierul a citat un studiu recent realizat în România care arată că firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbații. “E drept au cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă față de companiile deținute în totalitate de bărbați. Din punctul meu de vedere și am să vorbesc și cu domnul ministru Boloș, ANAF-ul nu are ce să caute la aceste companii”, a comentat el. 

De asemena, el a precizat că, de acum, la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanții mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%. “Mi se pare corect ca, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbații, să aibă și drept de reprezentare egal!”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. @G4 cenzor: DaciaLogan1 este angajatul vostru?

  2. Maria Grapini?
    Restul declaratiilor cio-la-ciene, cele referitoare la profitabilitate, reprezentativitate etc sunt de o stupizenie care-mi da fiori.
    Fata de multi alti lideri PSD, mie Cio.la.cu nu-mi displace, are o anumita simplitate si sinceritate (sau doar le simuleaza bine), un discurs direct care da mai bine la public decat cele ale altor pesedisti de vaza, de azi si de ieri. Dar, din cand in cand – si acesta e unul dintre acele cazuri – insira niste perle care te fac sa realizezi extrema subtirime intelectuala a vorbitorului…

  3. Omul numit Ciolacu vorbeste dar nu intelege ce spune. Rata profitului mai mare nu inseamna neaparat profit mai mare in cifre absolute ( depinde de cifra de afaceri ). Pe urma de ce sa nu calce anaf-ul la aceste companii ? Sa nu faca abuzuri e una, sa nu calce pe acolo e alta mincare de peste ( o fi Romania tarlaua proprie a primului ministru unde el face regulile dupa cum se trezeste dimineata ? ). Apoi la reprezentarea femeilor de 50% in intilnirile/consultarile cu reprezentantii oamenilor de afaceri cum a ajuns ? Daca nu sint disponibile femeile respective ce face, anuleaza intilnirea ? Presupun ca discursul a fost valabil fix cit a vorbit la gala respectiva.

  4. Clar ca Marylin Monroe candideaza din nou. Lasa deoparte invatarea temeinica a limbii romane, ca limba o foloseste pentru sefii politici.