G4Media.ro

Ciolacu: Iohannis minte din nou pentru Guvernul său. Italia a depus PNRR…

Ciolacu: Iohannis minte din nou pentru Guvernul său. Italia a depus PNRR azi

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis a minţit când a spus că, din informaţiile sale, până acum doar Portugalia a depus la Bruxelles Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că şi Italia a depus planul său, pe care l-a prezentat şi în Parlament.

„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său! ‘Din informaţiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR’. Fals! Iar nu sunteţi pe fază şi aţi rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiţi informaţii solide şi documente europene despre ce fac alte ţări în timp ce Guvernul dumneavoastră doarme în bocanci. Italia a depus PNRR azi, aşa cum a anunţat premierul Mario Draghi. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Aşa cum se face! Franţa şi Germania au prezentat azi în comun şi vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luaţi şi citiţi, domnule Iohannis. Planul Franţei https://bit.ly/2Pq7ikk şi Planul Germaniei https://bit.ly/2S8XqfZ”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că Spania a aprobat planul şi îl va trimite, de asemenea, la Bruxelles, în foarte scurt timp.

„Luaţi şi citiţi de la ‘socialistul’ Pedro Sanchez, domnule Iohannis https://bit.ly/2R0Dlbc. Şi planul Spaniei https://bit.ly/3gIW6dO. Numai Guvernul dumneavoastră, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dumneavoastră aţi promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o daţi la întors ca un şcolar prins cu temele nefăcute. Înţelegeţi că nu puteţi. Că aveţi un guvern incapabil. Înţelegeţi că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor şi a organizaţiilor neguvernamentale pentru a reuşi. Înţelegeţi că toate ţările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naţionale. Încetaţi să mai fiţi pe contrasensul Europei”, a menţionat Ciolacu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este „o jucărică politică” şi nu există varianta să fie respins la Bruxelles, a afirmat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

„Până la sfârşitul lui mai vom avea un plan bine pus la punct, agreat cu Comisia Europeană, care atunci poate să fie depus. Termenul de sfârşit de aprilie nu a fost un termen ultimativ, a fost un termen orientativ”, a arătat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că şansele de aprobare a planului sunt de „sută la sută”.

„Vom avea un plan bun, bun pentru România, acceptat de Comisia Europeană şi-l vom pune în practică. Nu-i niciun semn de întrebare aici. Tot felul de poveşti vehiculate din partea opoziţiei sunt doar poveşti, fiindcă dumnealor sunt supăraţi că sunt în opoziţie, dar planul merge înainte”, a spus şeful statului.

Iohannis a afirmat că negocierile legate de PNRR vor continua „până se ajunge la forma care va fi implementată”.

„Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu e o jucărică politică. Acest Plan Naţional reflectă obiectivele României. Comisia are propriile pretenţii în ceea ce priveşte obiectivele, procedurile, proiectele de investiţii şi complicaţia care apare prin durata foarte scurtă în care trebuie implementat, însă nu există varianta ca acest Plan Naţional să fie respins. El poate fi negociat repede sau mai puţin repede. În final, el va exista şi va fi implementat. Este cert”, a explicat Iohannis.

Totodată, şeful statului a afirmat că până în prezent o singură ţară a depus PNRR – Portugalia.

„Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor naţionale. Lucrează în continuare la ele, împreună cu Comisia, ceea ce facem şi noi, deci suntem în ceea ce se numeşte mainstream. Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. Este o procedură complicată, pentru că niciodată până acum nu a existat o astfel de formă de finanţare şi de întocmire a unor planuri naţionale de revenire dintr-o criză gravă”, a declarat Iohannis.

El a spus că vor exista discuţii pe această temă, zilele următoare. „Coaliţia funcţionează foarte bine”, a apreciat şeful statului.

Întrebat de prestaţia ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, la negocierea proiectului PNRR la Bruxelles, Iohannis a răspuns: „A prezentat acolo fix ce a fost agreat la Guvern şi la coaliţie, deci nu a prezentat un plan propriu. A prezentat planul care a fost elaborat în mai multe luni de zile de două guverne şi de actuala coaliţie de guvernare”.

Totodată, Iohannis a mai afirmat că „nemulţumirile unora sau altora sunt de înţeles, dar ele nu ajută cu nimic la rezolvarea problemei. Trebuie lucrat în continuare pe Plan”.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Termina bai incomplet dezvoltatule mintal cu pâra asta de gradinita. Bai voi chiar credeti ca mai merge cu prosteala asta de a arata cu degetul tot felul de mizerii neinteresante? Tu esti capabil sa prezinti un plan de dezvoltare, in orice domeniu, chiar si cu hartii in față? Eu cred ca adormi de epuizare dupa primele trei foi din două, revolutionarule.

 2. Traista cu bani sa vina ca legea evaziunii a fost promulgata.

 3. Johannis si coalitia MINT fix cum au MINTIT cu PNRRul trimis in 2020 de Guvenrul Orban cand Minsitru al fondurilor europene a fost Marcel Bolos!
  Pe surse, G4media scria ca Expertii Comisiei europene au adus critici DURE PNRRului Romaniei, iar Orban si Bolos si Johannis negau vehement!
  CINE a confirmat ca PNRRul Romaniei a fost RESPINS, in ciuda minciunilor PNListe?!
  Europarlamentarul Cristian Ghinea si europarlamentarul Victor Negrescu!

  G4media, 15 Decembrie 2020: „SURSE Critici dure ale Comisiei Europene pentru planul PNRR al României de cheltuire a celor 30 de miliarde de la UE destinați relansării economice: zero reforme asumate
  15 Decembrie 2020
  Comisia Europeană a criticat dur documentul propus de guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la UE pentru relansarea economică, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Comisia a reproșat guvernului că Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu prevede nici o reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică sau educația. Reproșurile Comisiei Europene au venit în cadrul discuțiilor tehnice cu partea română, dat fiind că nu există o poziție formală la acest moment, propunerea nefiind transmisă încă oficial la Bruxelles.
  Guvernul Orban a început negocierea programului în plină campanie electorală, folosindu-l și pe plan intern pentru a promova investițiile promise în infrastructură. PNRR vizează cheltuirea celor 30 de miliarde de euro din programul NextGeneration EU, bani ce reprezintă atât granturi nerambursabile, cât și împrumuturi la dobânzi extrem de mici.
  PNRR listează sute de proiecte de șosele, autostrăzi, planuri de împădurire și desecare, metrou în București și Cluj, 7 depozite regionale pentru stocurile de medicamente, 100 de subunități de pompieri noi, 3 spitale noi, investiții în rețeaua de transport de energie, rețele de gaze, rețele de apă și canalizare, irigații. Programul nu prevede nici o reformă substanțială în domeniile digital, schimbări climatice educație și echilibru macroeconomic, potrivit Bruxelles-ului.
  Or, Comisia Europeană a cerut explicit în criteriile oficiale de acordare a acestor sume ca statele membre să prezinte pentru finanțare proiecte care respectă în mod prioritar aceste reforme.”
  Johannis, Orban, Bolos si PNLeii negau vehement!!!

  Ce a spus USR PLUS cand a venit la guvernare despre PNRRul facut de Marcel Bolos:
  G4media, 8 Decembrie 2020: „Un alt obiectiv major al USR PLUS în negocierile cu PNL îl reprezintă RESCRIEREA radicală a Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), planul lansat de guvernul Orban în plină campanie electorală și care cuprinde proiectele majore prin care România ar trebui să cheltuiască în următorii 4 ani cele 30 de miliarde de euro ce vor veni de la Comisia Europeană prin programul fără precedent numit Next Generation EU.”

  Fix asa sunt acum, neaga toti din coalitie, cum negau alde Orban si Bolos si toti PNLeii in Decembrie 2020, cand PNRRul lor a fost afcut praf de Expertii Comisiei europene!!
  Rusine!!

 4. …ca sa vezi…doar sasul!

 5. AI LUSTRUIT VASLELE TOVULE ? CA MAINE POIMAINE E SCOS dragnetti DIN INCHISOARE SI POATE VREA SA-L DAI CU BARCA

 6. Deeaba va ofuscați, că ficusul tot ficus: ” se mermeleste până ajunge in forma finală”! In 2025!!
  O mizerie mai galbenă decât ….puiul de rață…
  Adevărul este că IARĂȘI și DIN NOU, preaabsentul a dat apă la moară ciolacului!
  Atenție! Nu Administrație de Apă !!!
  Ăla e apanajul ” animalelor politice” și fetelor de la ” Master”!
  Fiecare pe cont propriu.

 7. De la „e bine, bine, e foarte bine”, la paruiala ce urmeaza!!

  „PNL pune tunurile pe ministrul Ghinea din cauza PNRR: „Nu a fost chiar bine, ca să o spunem pe românește”.
  Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a scris un mesaj pe Facebook în care vorbește despre greșelile făcute în redactarea proiectului PNNR. S-a făcut totul cu bună credință dar nu a fost chiar bine, ca să o spunem pe românește, este concluzia politicianului liberal.
  Violeta Alexandru susține că varianta propusă de România nu a fost completă, suficient de detaliată, de argumentată și de bine explicată. Vinovații vor fi găsiți în rândul funcționarilor, mai arată liderul PNL București.
  „S-a făcut totul cu bună credință dar nu a fost chiar bine, ca să o spunem pe românește. Ce știu sigur este că actuala coaliție nu tratează politicianist acest subiect… Instinctul meu de manager îmi spune că în aceste momente trebuie să evaluezi cine (din toată echipa de funcționari) nu a performat în pregătirea tehnică a variantei/variantelor prezentate (peste care vine, desigur, forța argumentelor în prezentarea în fața Comisiei, inclusiv experiența în susținerea argumentelor). Din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), din toate ministerele implicate”, a scris Alexandru pe Facebook.
  Președintele PNL București propune și schimbări. Avem nevoie de un Gheorghiță al PNNR, este ideea Violetei Alexandru!
  „Poate sunt necesare și niște schimbări. Așa cum avem un Gheorghiță în vaccinare, există un Gheorghiță sau 2 în PNRR? Care sunt oamenii din ministere care au lucrat și ce evaluare au primit în această etapă? PNRR trebuie să fie un document de politică publică făcut de oameni care înțeleg ciclul politicilor publice. Fără asumare, nu se schimbă lucrurile. Iar persistăm în merge și așa. De aceea, oamenii buni ajung demotivați. Despre funcționari vorbesc. Miniștrii știu cum vor fi evaluați”, a precizat Violeta Alexandru.

  Aoleu, inca o decizie TREBUIE REFACUT de la Brussels si astia se iau de par!!!
  Vasilica Zombie, nu mai ai un Gheorghita?!
  Sa vezi cum vor sari in sus ale Ciolos si Barna!!

 8. Planul italian a fost aprobat azi de parlament.
  Urmează aprobarea in senat.
  Iar in 30 aprilie va fi prezentat comisiei UE conform declarației de azi a domnului Draghi.
  Ciolacu, Ciolacu. Habarniști pina in panzele albe. Și mincinoși.
  Așa demnitari , așa partid.

 9. Nu inteleg…!!! Psd vorbeste despre fonduri ue??? Pai nu ei au vrut sa ne scoata din europa? Nu ei au plecat cu proasta, sa gasesca finatare pentru PPP prin toate tarile arabe ???

 10. Cum e posibil ca o molusca analfabeta sa emită asemenea aberații despre președintele tarii?

 11. Ce nu pricepi Marcele? Italia nu are un șef de partid numit Ciolacu, carte pune piedică la orice face Guvernul, fără să conteze că așa lovește în români inclusiv în susținătorii PSD. Dacă nu vin niște bani în conturile unor mahări PSD, PNRR nu este bun.

 12. Domnul Ciolacu, locul 12 la încredere, după George Simion și Diana Sosoaca apare pe toate canalele tv și pe site-uri. Nu realizează ca devine pe zi ce trece tot mai penibil, împreună cu perechea lui, Domnul Stănescu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.