G4Media.ro

Ciolacu i-a dus Papei Francisc miere din Mărginimea Sibiului / Producător: ”Când…

Sursa foto: Guvernul României

Ciolacu i-a dus Papei Francisc miere din Mărginimea Sibiului / Producător: ”Când i-am auzit unde vor s-o ducă le-am spus direct că nu vreau bani”

Premierul Marcel Ciolacu i-a dăruit Papei Francisc miere bio din Mărginimea Sibiului, în cadrul vizitei pe care acesta a avut-o joi, la Vatican, relatează Turnul Sfatului.

Herța Bio Apicole este o afacere de familie, iar administratorul ei, Ioan Cosmin Herța, a povestit că pentru a ajunge să pui un produs tradițional pe masa Papei nu este nevoie doar de pasiune și multă muncă, ci și un produs de calitate ireproșabilă.

”Totul a început de la Festivalul Organic European unde mierea noastră a fost premiată cu locul I pe toate cele trei sortimente, primind și medalia de aur. De atunci au sosit invitații de la Ministerul Agriculturii pentru a participa la târgurile pe care ei le organizează și oarecum au intrat în atenția domnilor de la protocol. Mai exact, eram la o masă unde se aflau și câțiva reprezentanți ai ministerului și i-am auzit vorbind despre o delegație, spuneau că trebuie să pună niște produse foarte bune pe masă și cineva menționat numele meu. Mi-a spus: ”Domnul Herța, dacă doriți ni am vrea să cumpărăm niște miere de la dumneavoastră!”. Când i-am auzit unde vor să o ducă le-am spus direct că nu vreau bani, o dăruiesc bucuros”, a povestit pentru Turnul Sfatului Ioan Cosmin Herța.

După întrevederea cu Suveranul Pontif, premierul român și delegația guvernamentală au avut colocvii cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, însoțit de arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru Raporturile cu statele și organizațiile internaționale, relatează Vatican News.

”În cadrul colocviilor cordiale de la Secretariatul de Stat”, se menționează în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, ”s-au făcut referințe la întărirea, la nivel înalt, a relațiilor dintre Sfântul Scaun și România, precum și la modalitățile de consolidare ulterioară a cooperării bilaterale, în beneficiul poporului român, în special în domeniul educațional”.

”Succesiv”, se mai spune în comunicatul de presă, ”au fost abordate unele teme de interes reciproc și de actualitate, printre care conflictul din Israel și Palestina și din Ucraina, primirea migranților și a refugiaților, precum și perspectivele pentru extinderea proiectului european”.

Audiența la papa Francisc a început la ora 8.45 și s-a încheiat la 9.15.

La tradiționalul schimb de daruri, papa i-a oferit premierului un basorelief în bronz, intitulat ”Accoglienza” (Ospitalitate – tr. n.), o colecție de documente papale, Mesajul pentru Ziua mondială a păcii de anul acesta, cartea cu Rugăciunea papei din 27 martie 2020 (”Statio Orbis”) și un volum despre apartamentul pontifical al audiențelor. La rândul său, prim-ministrul României i-a oferit papei un tablou cu cei șapte episcopi martiri beatificați de papa Francisc la Blaj în 2019 și câteva produse tradiționale românești.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cat de distorsionata si perfida poate sa fie viata .Mostenitorii celora care l-au obligat cu pistolul pe masa pe Regele Mihai sa abdice si sa plece din tara ,acum sunt la vatican,primiti regeste .Oare uitam noi ca jos la fundatia psd ,stau oasele a mii de romani ucisi prin lagare si pe santierele romaniei de dupa 46?Istorie distorsionata pentru cine nu o cunoaste …