G4Media.ro

Ciolacu: De ce a apărut subiectul Roșia Montană? Ca să apară un…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ciolacu: De ce a apărut subiectul Roșia Montană? Ca să apară un partid. Uniți Salvăm Roșia Montană s-a transformat în Uniți Salvăm România și Cioloș era lider

Chestionat despre dosarul Roșia Montană,  și faptul că România poate fi nevoită să plătească companiei Gabriel Resources despăgubiri de 2 miliarde de euro, premierul Marcel Ciolacu a spus în emisiune la Antena 3 că vor fi necesare unele abordări fiscale și noi negocieri cu Comisia Europeană. Ciolacu a dat asigurări că nu se pune problema de noi taxe. „Să vedem decizia instanței și vom hotărî cum procedăm, dar cu siguranță nu vom veni cu alte taxe. Cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a comentat Ciolacu, dând ca exemplu ancheta din dosarul Pfizer privind achiziția unui număr de vaccinuri mult peste cât era necesar în România.

„Domnul Cioloș are pensie specială. Să plătească”, a comentat Ciolacu, reamintind că subiectul Roșia Montană s-a născut pentru că trebuia să fie inventat un nou partid.

„De ce a apărut Roșia Montană? Ca să apară un partid politic: Uniți Salvăm Roși Montantă. Oamenii au fost scoși în stradă și apoi s-a transformat în Uniți Salvăm România și așa am avut un nou partid al cărui lider era Dacian Cioloș”, a comentat Marcel Ciolacu.

El arată că după ce a ajuns Cioloș premier s-a grăbit să introducă Roșia Montană în UNESCO, deși toți avocații avertizau că România va pierde procesul cu Gabriel Resources.

„Domnul Cioloș a fost cel care s-a grăbit să trimită proiectul Roșia Montană la UNESCO. Când a venit Viorica Dăncilă premier a amânat procedura cu UNESCO pentru trei ani, dar apoi a venit Ludovic Orban și a zis că trebuie depus imediat. Eu am promis că voi pune la dispoziția anchetatorilor absolut toate documentele, iar cei responsabili să fie trași la răspundere. Banii trebuie recuperați”, a spus Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. „De ce a apărut Roșia Montană? ”

  Întrebați-l pe Adrian Năstase!

 2. Deja Ciolanu se pregateste cu banii!!! Nu-i mai incap in buzunarele de la sacou!

 3. argumentatie toxica

 4. PSD privește în urmă doar până unde-i convine și doar ce-i convine… contractul pentru eploatarea minei nu trebuia semnat, nici nu trebuia să se discute așa ceva.

 5. In logica asta, revolutia a fost facuta sa apara fsn, nu?

 6. vasilica dăncilă de ce a prelungit în 2019 licența de exploatare?

 7. CTRL+F
  „Ponta”
  0 mentiuni.
  Ha, ce chestie. Credeam ca am citit eu gresit.

 8. Asteptam cu nerabdare alegerile sa scapam de acest individ din prim planul politicii romanesti. Ce il recomanda pe Ciolacu sa conduca un guvern sau o tara? Nimic! Nu cunoastem nici o mare realizare a lui din trecut sau prezent. Cum a ajuns acest om sa conduca PSD si ulterior guvernul? Prin VOT in nici un caz. A vorbit cu V. Dancila (ce i-o fi spus, promisiuni, santaj. amenintari?) aceasta s-a retras din fruntea PSD si Ciolacu i-a luat locul pur si simplu cu toate ca nu este cu nimic mai bun decat V. Dancila. Iar acum dintr-o data este inteleptul satului, ne da lectii de economie, fiscalitate, prooroceste diverse ineptii. Nu putem avansa ca tara, ca societate cu oameni de tip Ciolacu la butoane!