G4Media.ro

Ciolacu cere comisiilor de specialitate să invite la dezbaterile pe OUG privind…

Sursa foto: Pixabay

Ciolacu cere comisiilor de specialitate să invite la dezbaterile pe OUG privind energia reprezentanţii producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a cerut, joi, comisiilor de politică economică şi de industrii, care au fost sesizate pe fond cu întocmirea raportului la ordonanţa privind energia, să-i invite la dezbaterile asupra actului normativ pe reprezentanţii producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum şi ai celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic, relatează Agerpres.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat, marţi, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru industrii şi servicii în vederea examinării şi elaborării raportului asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

„Având în vedere importanţa dezbaterilor legate de domeniul energiei şi al gazelor naturale, precum şi impactul asupra cetăţenilor şi economiei, consider oportun să analizaţi ca, în cadrul dezbaterilor care vor avea loc pe acest proiect de lege, să participe în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum şi ai celorlalţi actori implicaţi în acest domeniu strategic”, se arată într-o adresă transmisă de Marcel Ciolacu preşedinţilor celor două comisii, Costel Dunavă şi Bende Sandor.

Premierul Nicolae Ciucă preciza luni că nu au fost finalizate modificările la OUG 119 privind energia aflată în dezbatere în Parlament, menţionând că urmează să fie transpuse şi propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„Nu au fost finalizate încă modificările la Ordonanţa 119, urmând ca, odată cu propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene, ele să fie transpuse şi în modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119”, afirma Ciucă, întrebat dacă susţine modificările actului normativ făcute în Senat.

El menţiona că susţine amendamentul adoptat în Senat privind facilităţile acordate familiilor cu trei şi mai mulţi copii, dar este discutată şi varianta cu acordarea de vouchere, urmând să fie aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat.

Ciucă adăuga că, din punctul său de vedere, la calcularea facturii ar trebui luat calcul consumul pe luna curentă. „Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic”, susţinea el.

Senatul a adoptat, pe 17 septembrie, OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. Camera Deputaţilor este for decizional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Ar putea sa-i invite si pe cei interesati de taxa de pod de la Fetesti, ca tot se preface ca nu mai e nimic de votat pentru eliminarea ei chiar dupa ce a primit aviz pozitiv de la comisii

 2. Noi discutam voi platiti!

  • Vorbele lui Constantin Tanase:

   „Am dorit, cu mic, cu mare,
   Și-am luptat, cum am știut,
   S-avem nouă guvernare?
   Și cu asta ce-am făcut?

   Ca mai bine să ne fie,
   Ne-a crescut salariul brut,
   Dar trăim în săracie?
   Și cu asta ce-am făcut?

   Ia corupția amploare,
   Cum nicicând nu s-a văzut,
   Scoatem totul la vânzare?
   Și cu asta ce-am făcut?

   Pentru-a câștiga o pâine,
   Mulți o iau de la-nceput,
   Rătăcesc prin țări străine?
   Și cu asta ce-am făcut?

   Traversam ani grei cu crize,
   Leul iar a decăzut,
   Cresc întruna taxe-accize?
   Și cu asta ce-am făcut?

   Totul este ca-nainte,
   De belele n-am trecut,
   Se trag sforile, se minte,
   Și cu asta ce-am făcut?

   Pleacă-ai noștri, vin ai noștri!
   E sloganul cunoscut;
   Iarăși am votat ca proștii,
   Și cu asta ce-am făcut? „

 3. După 9 luni d-abia acuma se apucă de povestit, va veni altă criză până o lăsă baltă pe asta.

 4. Gata, „ne rezolva” nea Marcel problema preturilor uriase la Energie!
  „Trebuie”, asa e „corect”, ne spune de fiecare data nea Marcel!

 5. Daca vreau ceva pareri de la ei o faceau in 9 luni, acuma e doar joc de glezne sa para ca lucreaza.