G4Media.ro

Ciolacu a ilustrat o postare despre aderarea la UE cu fotografia europarlamentarului…

Ciolacu a ilustrat o postare despre aderarea la UE cu fotografia europarlamentarului USR PLUS Dragoș Pîslaru. Fotograful Andrei Pungovschi, întrebări legate de drepturile de autor

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a ilustrat o postare despre aderarea la UE din 2007 cu fotografia a doi tineri care se sărută sub drapelul Uniunii Europene. Postarea celebrează aderarea la UE și critică actualul guvern pentru prestația legată de PNRR. Fotograful Andrei Pungovschi arată într-o postare pe Facebook că el este autorul fotografiei, iar cei doi tineri sunt europarlamentarul USR PLUS Dragoș Pîslaru și soția sa.

Mai mult, Andrei Pungovschi chestionează modul în care Ciolacu a intrat în posesia fotografiei postate pe Facebook, arătând că Agenția France Presse, care deține drepturile pentru respectiva imagine, nu face contracte cu partidele politice.

Andrei Pungovschi îl întreabă pe Ciolacu ”ce zic cerințele europene în materie de drepturi de proprietate intelectuală?”.

Postarea integrală a lui Andrei Pungovschi:

”Asta este una dintre fotografiile pe care o să le țin minte multă vreme. Nu pentru că ar fi vreo capodoperă, e o imagine banală, dar e făcută pe 1 ianuarie 2007, o dată care, dincolo de semnificația istorică, s-a întâmplat să fie ziua în care am început colaborarea cu Agence France-Presse. Nu știam la vremea respectivă cine e Dragos Nicolae Pislaru, nici soția dumnealui, e pură coincidență că s-a nimerit să-i fotografiez sărbătorind aderarea la UE. Noroc cu Marcel Ciolacu! Vigilent, a scanat istoria recentă și a dezvăluit involuntar identitatea celor doi, într-o postare care se vrea ironică la adresa adversarilor politici, pe care-i taxează, atenție, pentru lipsa unui plan care să respecte cerințele europene în privința PNRR.
Apropos de cerințe europene, am și eu câteva întrebări pentru domnul Ciolacu.
1. Cum a intrat în posesia imaginii pe care a postat-o? Agence France-Presse nu face abonamente către sau contracte cu partidele politice.
2. Ce zic cerințele europene în materie de drepturi de proprietate intelectuală?
3. Ce înseamnă EUIPO?”

Foto: Postare Marcel Ciolacu – captură Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Zici Ciolacu si tragi apa!

 2. Un euro sceptic PSDist ( sa nu zic mai mult)) critica un USR-ist din guvern folosind o poza cu un Parlamentar USR-ist fericit ca a intrat in UE inca din 2007
  Daca asta nu defineste perfect PSD-ul.. nu stiu ce ar putea..

  PS. Plus ca fura (a lua fara a avea dreptul) (poza in cazul asta)

 3. Doua cuvinte prea grele pt dl Ciolacu si psd: si proprietate, si intelectuala.

 4. „2. Ce zic cerințele europene în materie de drepturi de proprietate intelectuală?”

  Îți vine să vomiti când vezi ipocrizia sectei progresiste, păi, baii, voi dați credit sau plătiți drepturi de autor pentru fotografiile postate pe Favebook???

  Facebook este un spațiu virtual PUBLIC, să vb. de drepturi de autor când îți atribui sau monetizezi fotografia, gretosilor!

  • Precizări mai mult decât necesare desi mai toți comentacii de aici se arunca după fentā. Dacă nu le arunca cineva trei lozinci, rămân săraci cu duhul în materie de gândire autonoma.

  • Nu prea ai inteles din articol, nu?
   El a realizat respectiva poza pentru agentia France Press care a fost folosita de aceeasta in publicatiile sale. Pentru poza, el a primit redeverenta pentru cesionarea drepturilor de autor.
   Cumva, marele lider al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a folosit-o fara a cere vreun acord.
   Poza nu a fost postata pe facebook.

 5. Ciolacu și fmmpsd tot cu furaciunea și minciuna. Ce dreaq a avut vreodată fmmpsdaldeudmr cu valorile europene sau cu cinstea și corectitudinea? Praful să se aleagă de ei și de cei care i-au votat.

 6. Ciolacu nu stie de unde sa porneasca PC. Ce posteaza pe fb e scris de consilierii lui. Cu a treia intrebare fotograful i-a dat sah mat. Pe el trebuie sa-l intrebi cu ce carlig si momeala prindea Dragnea stiucile si ce arme folosea Haisam la vinatoare.

 7. Numai Românii mai cred în organizația globalistă UE. Cred că nou suntem proștii Europei.