G4Media.ro

Cine sunt și ce avere au partenerii de afaceri ai fostului primar…

Cine sunt și ce avere au partenerii de afaceri ai fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Cu toții au fost condamnați în primă instanță la închisoare

Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsâi, doi dintre condamnaţii din dosarul „Tudor Pendiuc“, fostul primar al Piteştiului, au averi cumulate de zeci de milioane de euro şi afaceri în toată ţara, scrie Adevărul.ro

Miercuri 12 februarie, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul lui Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarul este legat de un contract de achiziţie a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigură transportul public local în Piteşti, având ca acţionar unic Consiliul Local Piteşti.

Procurorii anticorupţie susţin că fostul primar Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între Publitrans şi societăţile private CNCD/Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme, la care acţionari majoritari erau oamenii de afaceri Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsâi.

(…)

Condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, fostul primar Tudor Pendiuc deţine printre altele în Piteşti o vilă de 712 mp cu lift interior.

Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsâi, acţionarii principali la cele două firme ce au avut contractul, au fost condamnaţi la 7 ani şi 8 luni de închisoare şi respectiv 6 ani de închisoare, ambele pedepse fiind cu executare. Cei doi au afaceri de zeci de milioane de euro.

Gheorghe Văsâi controlează două firme ce au contracte de salubrizare în toată ţara. Financiar Urban, societatea de salubrizare a lui Gheorghe Văsâi, a avut sau are contracte de salubrizare cu zeci de localităţi din ţară.

O altă firmă controlată de Văsâi, Girexim Universal a câştigat în octombrie 2018 licitaţia organizată pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor din tot judeţul Iaşi, urmând a gestiona activitatea de colectare selectivă a deşeurilor până în 2023, perioadă în care va primi 64,62 de milioane de lei (fără TVA).

Valentin Vişoiu a ridicat mai multe complexuri rezidenţiale în Bucureşti Conform Topului Capital din 2018, Valentin Vişoiu (condamnat în primă instanţă la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare) avea o avere estimată la 52-55 milioane euro.

Valentin Vişoiu a dezvoltat în ultimii şapte ani mai multe complexuri rezidenţiale în Bucureşti. Tot Vişoiu este unul dintre acţionarii Hotelului Ramada din Piteşti.

Cu 5 dosare de retrocedări la ANRP, Vişoiu, unul dintre marii beneficiari ai retrocedărilor dubioase, a ajuns să deţină 3,5% din Fondul Proprietatea, adică peste 408 milioane acţiuni.

Cea mai mare despăgubire primită de Valentin Vişoiu – 266.286.168 acţiuni la Fondul Proprietatea – a fost primită în deja celebrul dosar al drepturilor litigioase cumpărate pentru un teren de 20,5 hectare din sectorul 3 al Capitalei, drepturi cumpărate pentru doar 2,7 milioane euro.

La ANRP terenul a fost evaluat la 375.050.942 lei (peste 83 milioane euro).

Citește integral pe Adevărul.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. I-aș confisca vila și aș transformă imobilul în locaș pentru cei ce dorm in strada… sau locuiesc in conditii mizere! Din averea lui Pendiuc as asigura hrana întreținerea imobilului! Pe Pendiuc l-aș condamna să locuiască cu ei …

  2. Și tricolorul la poarta!

  3. Ar trebui sa li se mai interzica sa plece din tara pana la pronuntarea finala. Bine, asta daca mai sunt in tara, ceea ce nu prea cred. Sa va intre bine in cap, niciun mega milionar(ma refer la zeci de milioane) d’asta nu va face puscarie, toti isi vor aranja apele pe-afara.

  4. cei mai privilegiati cetateni vor rezolva problema. se va pensiona unul, altul. procesul se va relua, se va prescrie. sa-i blestemam in fiecare zi. poate le pic aparul si li se lasa urechile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.