G4Media.ro

Cine sunt militanții români împotriva tehnologiei 5G: asociații religioase, neolegionari și dacopați/…

Cine sunt militanții români împotriva tehnologiei 5G: asociații religioase, neolegionari și dacopați/ Rețeaua 5G, suspectată că va afecta ”chi-ul” planetei

Câteva sute de persoane au protestat ieri pe străzile Craiovei împotriva tehnologiei 5G, în timp ce manfestația similară din București, din Piața Universității, a adunat doar câteva zeci de persoane. Protestele au fost prilejuite de Global 5G Protest Day, când proteste împotriva rețelelor 5G au avut loc în câteva zeci de țări, organizate de către Stop 5G International.

Comunitatea internațională Stop 5G cuprinde militanți din Croația, Danemarca, Elveția, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia și Statele Unite, însă au găsit susținere din partea unor organizații ale societății civile din mai multe țări, printre care și România.

În țara noastră, Coaliția Stop 5G România a fost fondată de Asociația Pro Consumatori, Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita. Alianța Părinților are ca obiectiv declarat ”implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora”. Pe site-ul acestui ONG, se regăsesc materiale împotriva vaccinării obligatorii și educației sexuale în școli. Dan Puric este menționat ca una din personalitățile care sprijină proiectele asociației. Asociația Pro Vita se ocupă de îngrijirea copiilor abandonați și a familiilor nevoiașe cu mulți copii și militează împotriva avortului.

Cele trei organizații au obținut susținere pentru manifestul Coaliției Stop 5G de la un grup heteroclit de ONG-uri. O parte sunt asociații și fundații religioase, precum Asociația Familia Ortodoxă, Asociația Creștin-Ortodoxă ”Mama Olga” din Piatra-Neamț, Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghica, Asociația Străjerii Ortodoxiei ș.a. Și așa-numiții ”dacopați” sunt reprezentați: Mișcarea ”Focul Dacic” și Asociația Patrioții Geto-Daci. Printre semnatari figurează și Asociația Noua Dreaptă, organism care a stat la baza fondării Partidului Noua Dreaptă, formațiune neo-legionară. Sunt și prezențe pitorești precum Asociația Oina, dar se mai regăsesc și ONG-uri ecologiste. Lista completă o puteți consulta AICI.

Coaliția a prezentat pe site-ul său mesajul Stop 5G International cu ocazia protestelor care au avut loc, ieri, în lume, în care, pe lângă problemele de sănătate pe care le provoacă antenele de telecomunicații, faptul că sateliții care vor fi amplasați pe orbita terestră ca infrastructură necesară rețelei 5G vor duce la distrugerea vieții pe Pământ. Astfel, miile de sateliți vor afecta ”circuitul electric global” sau, după cum spun chinezii, chi-ul planetei:

”Însă cea mai mare pagubă pe care o vor face sateliții, care ar putea pune capăt vieții pe Pământ atunci când vor intra în funcțiune anul viitor, vine din locația lor, anume ionosfera cea mai vulnerabilă parte a mediului Pământ. Ionosfera este un strat de atmosferă care începe la o altitudine de aproximativ 50 de mile deasupra capului nostru. Acesta este încărcat în medie la 300.000 de volți în orice moment și oferă puterea pentru circuitul electric global. Circuitul electric global furnizează energia tuturor viețuitoarelor: de aceea suntem în viață și este sursa întregii sănătăți și vindecări. Toți medicii orientali știu acest lucru, cu excepția faptului că ei numesc acea energie „qi” sau „chi”. Ea curge între cer și Pământ și circulă prin meridianele noastre și ne dă viață. Este electricitatea. Nu puteți contamina circuitul electric global cu milioane de semnale radio cu impulsuri, modulate, fără a distruge viața întreagă. Când cei 66 de sateliți ai Corporației Iridium au început să furnizeze servicii de telefonie mobilă miercuri, 23 septembrie 1998, oamenii de pe toată planeta au raportat dureri de cap, amețeli, greață, insomnie, hemoragii, palpitații cardiace, atacuri de astm și sunete în urechi ce au început în acea dimineață. În acea dimineață a persoană declara că simte ca un cuțit trecut prin capul ei, alta avea dureri de înjunghiere în piept. Păsările nu zburau, nici măcar vrăbiile, vulturii nu ieșeau la vânătoare, mii de porumbei și-au pierdut drumul de întoarcere. Rata de deces în Statele Unite a crescut imediat cu patru până la cinci la sută, și pentru următoarele două săptămâni. Asta au făcut 66 de sateliți. Ce se va întâmpla pe Pământ când cei 41.000 sateliții vor fi funcționali, care sunt mult mai puternici?

De altfel, pe site-ul Coaliției Stop 5G România, sunt evocate mai multe argumente împotriva acestei tehnologii, inclusiv faptul că va duce la posibilitatea supravegherii activității fiecărei persoane.

”Există o soluție mai sigură, testată, reală – rețeaua prin cablu pentru orice casă, companie și școală – așa cum am avut pentru mai bine de 20 de ani. Dacă Internetul nostru și infrastructura de telecomunicații ar fi cablate, aceasta ne-ar permite să ne reducem expunerea și dependența de turnuri celulare, antene wireless și sateliți”, cred militanții anti 5G din România.

Context: Pe 31 octombrie, preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a anunțat amânarea licitaţiei pentru acordarea licenţelor 5G precizând că aceasta va fi organizată în prima jumătate a anului 2020, dacă se vor respecta unele condiţii: transpunerea setului de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.

Reprezentanţii societăţii civile, prezenţi la o dezbatere publică la finele lunii octombrie, organizată de ministerul de resort, au solicitat anularea Ordonanţei de Urgenţă privind simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcţii cu privire la infrastructura fizică necesară susţinerii reţelelor de comunicaţii electronice.

În cadrul aceleiaşi dezbateri, contestatarii 5G au susţinut ideea că radiaţiile electromagnetice, inclusiv cele generate de tehnologia 5G, au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, iar acest lucru reiese din studiile efectuate la nivel mondial.

„În Codul de deontologie medicală pe care toţi medicii îl respectă, scrie, la articolul 1, că întreaga activitate profesională a medicului este dedicată exclusiv apărării vieţii, sănătăţii şi integrităţii fizice a fiinţei umane, iar la articolul 4 scrie că în toate deciziile, medicul va trebui să se asigure că interesul pacientului prevalează interesului societăţii. În ciuda controverselor care se derulează în societate de mulţi ani referitoare la existenţa sau inexistenţa radiaţiilor 5G, 4G sau 3G, 2G asupra sănătăţii umane, există dovada că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice şi, din acest punct de vedere, orice celulă este în esenţă o unitate bioenergetică vibratorie şi putem spune că omul şi toate fiinţele vii sunt fiinţe electromagnetice. De aceea, toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie. Există un studiu care a fost declanşat în 1996 de către National Toxicology Program din Statele Unite care se referea atunci doar la reţelele 2G şi 3G. Rezultatele studiului au fost date în 2018. De ce s-ar fi făcut acest studiu dacă aceste lucruri nu ar fi avut nicio influenţă asupra sănătăţii? Studiul a relevat, pe scurt, că există o influenţă clară la apariţia tumorilor la nivelul inimii şi la nivelul creierului”, a explicat medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea respectivă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 20 decembrie, că a sugerat Guvernului să mai aștepte cu licitațiile privind implementarea tehnologiei 5G, chiar dacă acestea sunt prevăzute să aibă loc în 2020.

”Pe 5G nu există o politică agreată și consolidată, deci le-am recomandat să mai stea puțin. Există un singur provider în acest moment care poate implementa 5G, e Huawei. Ceilalți sunt aproape, dar nu avem o piață concurențială. Cine să vină, Huawei sau Huawei? Să nu ne aruncîăm cu capul înainte, tehnologia 5G va schimba profund societatea, ea nu este reversibilă, nu e ca și cum îți schimbi telefonul. Un singur provider nu reprezintă o piață concurențială. Nu putem risca să luăm o decizie greșită pentru întreaga societate”, a spus Iohannis.

Reamintim că Guvernul a prevăzut în proiectul de buget pentru 2020 obținerea a circa 2,5 miliarde de lei din licitația 5G. Pe de altă parte, programul de guvernare al PNL prevede explicit lansarea licitației pentru licențele de telecomunicații 5G cu respectarea memorandumului semnat între guvernele român și american la Washington în 20 august 2019. Memorandumul introduce filtre stricte pentru participanții la licitație și, în condițiile actuale, ar interzice intrarea companiei chineze Huawei în licitație.

NOTĂ: Articolul nu reprezintă o poziționare pro sau contra utilizării tehnologiei 5G, avantajelor sau inconvenientelor sale, referindu-se doar la organizațiile implicate în protestele de sâmbătă de la Craiova și București.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

58 comentarii

 1. Vedeti sa nu va transformati in partidul soarele, asa erau catalogati si cei care se opuneau colectivizarii moderne si eficiente.

  • Eu nu sunt nici dacopat, nici fundamentalist…dar ce e prea mult e prea mult. Nu am nevoie sa-mi reglez masina de spalat de la distanta, nici sa pierd vremea aiurea pe filme…Nu mai aruncati cu noroi pe cei care au puterea sa spuna NU. In cele din urma RMN-ul va vorbi. Si el are mereu dreptate.

  • Optiunea ta normala ar fi „nu ma intereseaza”, nu imediat „NU”. Cei mai multi din opozantii astia habar nu au la ce se opun, dar orgoliul de oponent la ceva, orice ii scoate in strada (stii ca exista o comunitate destul de mare, incredibil de mare, de insi care cred acum, in 2020, ca pamantul e plat ? Atita prostie exista in lume). 5G nu e diferit de celelalte G-uri, cel putin ca nivel de semnal radio (e semnal radio, nu radiatie ionizanta, numai ignorantii nu vad diferenta), doar structura din teritoriu e diferita, pentru o acperire mai buna, necesara vitezei si densitatii traficului. Mai multe „celule”, dar cu puteri mai mici, atsa e ideea. Ce va sperie, puterile mai mici ?

  • @florin. 5G-ul ofera o capacitate de downlink de aprox. 10-15 ori mai mare decat 4G utilizand o banda de doar 5x mai mare in benzile de sub 6 GHz.
   Eficienta spectrala imbunatatita este rezultatul a largirii benzii, folosirii f-OFDM si Beamforming sau MIMO de ordin superior. Beamforming presupune ca semnalele ce provin de la un numar de antene (in prezent pana la 64T64R adica 64 de antene de transmisie pe un singur downlink) se combina constructiv intr-o anumita regiune din spatiu, acolo unde se afla utilizatorul. Daca semnalele sunt de aceeasi frecventa si in faza, puterile se aduna, astfel ca un singur utilizator poate receptiona puteri de pana la 8 ori mai mari ( cel mai mare numer de layere DL-MIMO este 8 ). Daca statia de baza transmite cu 20W pe port, utilizatorul va resimti puterea echivalenta a unei antene de pana la 160W.
   Undele electromagnetice au potential carcinogen fara sa fie unde de frecventa ionizanta. Ceea ce face diferenta intre o unda electromagnetica sigura si una vatamatoare este intensitatea si durata de expunere. Fara studii precise care sa ia in calcul efectul cumulat al expunerii la radiatiile 3G+4G+5G+DVBT+altele , pe termen lung, nu se poate garanta ca introducerea tehnologiei 5G este sigura.
   Acoperirea nationala cu 5G prespune un numar de statii de baza de cel putin 10x mai mare decat la tehnologiile vechi. Nu vor fi folosite puteri mai mici, desi este posibil sa se foloseasca max 20W pe transmitter in loc de 40W (4G), este vorba de un numar mai mare de antene pe sector ( 64T64R) si de asemenea de purtatoare la frecvente de peste 24GHz unde atenuarea este mai mare deci celulele vor fi mai mici, practic oriunde te vei afla o antena 5G va fi mai aproape de tine decat au fost cele de 4G.

  • Deacord cu tine Otelul Rosu; asta este la fel ca povestea cu anti UE, nu puteai sa zici nimic; la fel si cu tehnologia 5G; in alte state exista dezbateri, discutii toate cele, la noi mai putin;

  • Sunt si eu inginer telecom, dar nespecialist in Layer 1. Am învățat lucruri noi.
   Ai zis ceva poate important, poate nu: „dacă sunt de aceeași frecvență și fază, atunci puterile semnalelor se cumulează la terminal” (parafrazez). Și sunt? E o chestiune parametrizabila la deployment sau bătută în cuie de OEM? Există simulări care să facă diferența între Nokia, Ericsson și Huawei, în sensul impactul (putere medie recepționata la terminal)? Ceva concret ce se poate băga într-un caiet de sarcini, cu scopul protejării purtătorului terminalului.
   Discutăm de benzile sub 5Ghz, la benzile milimetrice nu sunt curios că o să fie doar în Pipera la turnuri 🙂

   Ce mă deranja din articol este cum ia președintele in mână cartofii partenerului geostrategic, și repovestește într-o lumină blândă cum le-au luat fața chinezii. Acum, după mesajul tău, am motive legitime de preocupare (nelegate de Huawei, ci de tehnologie). Dacopati și turmentati, dar și un ceas stricat arată ora exactă de două ori pe zi…
   Raspunde te rog la aia cu suprapunerea de frecvență și fază.

  • @Leonard
   Radiații DVB-T? Hahahahaha. Hai, măi nene, serios?
   DVB-T este doar un standard universal de transmisie digitală, o normă adoptată pe baza emisiei în eter pentru televiziune, semnale ce sunt emise de zeci de ani. Singura diferență este ca în loc de semnal analogic sunt transmise „zero-uri și unu-ri”.
   Caz clar de frică de necunoscut.
   Faceți băi nene un minim de documentare înainte să aberați aiurea, că sunteți ridicoli.

 2. Personal sunt împotriva introducerii tehnologiei 5g in actuala formă fie și pentru simplul motiv că scumpește serviciile actuale: deja Telekom a anunțat că urmează o noua runda de scumpiri ale actualelor servicii după altele 2 anul trecut. Chipurile costurile cu introducerea 5g și ordonanța 114.
  Mai e și problema releurilor care vor putea fi amplasate pe clădiri rezidențiale fără acordul proprietarului clădirii și fără nicio compensatie, bineînțeles în numele interesului public al 5g.
  În fine e problema accesului la codurile sursa ale echipamentelor 5g ceva ce nici chinezii nici americanii nu prea vor să permită. Cantitatea de date ce va fi vehiculată prin aceste rețele reprezintă o enorma informatie de interes economic și poate militar iar faptul că există posibilitatea că prin backdoor să ajungă la dispoziția unor servicii secrete din alte state ar trebui sa fie discutată în csat (discutată serios)
  Deci sunt și argumente progresiste împotriva 5g așa cum arată acum nu numai dacopati ortodocși și orientali.

  • Ai zis atatea ineptii pseudo-tehnice incat nici nu se poate comenta.
   Oricum, Zamolxes este sus, vede si nu ne va lasa sa ne contaminam energia sufletelor noastre cu mizeriile propagandiatice vestice. Pe cei care cred cu adevarat in El ii va chema sus pe nor si vor sta de-a pururi sa se uite la incultii astia de jos si vor rade de cum folosesc ei tehnologia asta noua si impura.
   Traiasca !

  • Ai dreptate, anonim, asa au facut astia si cind au aparut automobilele, stii ce preturi aveau in comparatie cu carutele ? Toata lumea a fost impotriva.

  • Ai preluat linia partenerului geostrategic, care nu poate recunoaște fățiș că nu joaca în 5G pe infrastructura de rețea (Qualcomm are doar modem 5G pentru terminal, adică telefon). Singurii jucători sunt Nokia, Ericsson, și Huawei, ultimul fiind cel mai competitiv ca preț, și competitiv tehnic. Cod sursă nu a existat niciodată in telco, de la niciun fabricant. Este trade secret (secret comercial)

  • Ia uite mă, atehnicul ăsta vrea să vadă el codurile sursă. El nu înțelege cum funcționează ceasul cu cuc, dar are pretenția ca producătorul unei mașini de ultimă generație să-i dea lui schițele tehnice.

 3. Am facut niste masuratori in trecut , 3g vs 4g . Am folosit un aparat care masoara radiatia electrromagnetica si l-am asezat langa telefon :
  – cand telefonul suna radiata este mare
  – cand se face download radiata 4G este mult mai mare decat 3G ( 3G statea in zona galbena si 4G in zona rosie ) , 5G va fi mult mai puternic.
  – cand mergi cu masina si telefonul schimba celulele creste radiatia
  – in fata institutiilor care au antene deasupra ai radiatie f mare , exact ca si in cupotorul cu microunde . Sub antena radiatia este mai mica .

  Sunt putin uimit cum presa ascunde aceste informatii , aveam alte asteptari de la g4media. Tot ce am scris mai sus se poate verifica , un aparat de masura costa pana in 100 Euro .
  Radiatia da drumul la radicali liberi care sunt molecule cu electroni de acelasi semn care cauta o molecula sa se echilibreze pana destabilizeaza intreaga celula , efect de domino

  Posibil sa fie implicate tot felul de asociatii obscure care se hranesc din treaba asta dar masuratorile nu pot fi combatute .

  • Ma, nu esti tu ala care a distrus si viile?
   Sunt foarte putine statele in care asistenta medicala se obtine cu bani din buzunarul pacientilor, in marea majoritate statul este cel ce deconteaza aceste servicii.
   In aceste conditii, care crezi ca este interesul acestor state in a-si expune cetatenii unor noxe ce vor contribui la sporirea cheltuielilor de acest gen? Chiar toate statele nu doresc decat anihilarea propriilor contribuabili? Nu am auzit de niciun studiu serios care sa mai semnaleze pericolele expuse de dvs, asa incat nu dau nici doi bani pe asazisul dvs studiu.

  • @sadiku.In Romania bolile oncologice au crescut cu 60%, cele de inima s-au triplat, poluarea cu 100%…oare ce stat vrea aceasta???Nu vrea statul, ci corporatiile care dirijeaza statul!!

  • @OMV,Buresbista

   pai si corporatiile complotiste care distrug viata fraierilor nu sufera si ele de aceleasi efecte?
   sa spui ca unii vand tehnologie ca sa omoare nu stiu pe cine chiar cu pretul de a se sinucide(aceleasi efecte se vor abate asupra tuturor fara discriminare),sau tu crezi ca undele 5G sunt „programate”sa distruga celulele doar unora?
   Mare „teoria conspiratiei”la unii!
   Sau or fi din astia care se trateaza pe orbita terestra ca in Elysium si noi nu stim?:-)
   Mai usor cu povestile astea…ca mai erau unii pe la 1800 care spuneau ca la peste 30km/ora omul se sufoca(criticii trenurilor in detrimentul postalioanelor cu cai).
   Iar recrudescenta bolilor…ce sa vezi?Cati stiau de ce sufera acum 30 ani?cate boli erau diagnosticate ,be bune, acum 30 ani?Ce echipamente medicale erau folosite pentru analize si diagnostice acum 30 ani?
   Cu cat echipamentele de diagnosa se imbunatatesc cu atat cresc sansele sa depistezi boli care scapau la alte analize…chestie de evolutie a tehnologiei medicale.Ca sa fi pertinent ar trebui sa vezi mortalitatea cronica acum 30 ani vs acum?Ca nu cred ca mor cu 60% mai multi romani din te miri ce fata de acum 30 ani cand speranta de viata a crescut in Romania fata de acum 30 ani…Putem spune ca emigreaza,dar asta e alta poveste.

  • @torna_fratre: mai e o chestie pe care nu o inteleg la corporatiile astea malefice. Ele fac bani de pe urma noastra, da? Ne tin ca pe niste oi si ne vind vaccinuri, internet si altele. In acelasi timp, ale dracu’ corporatii, nu ne dau numai vaccin, ne dau si thiomersal, sa ne omoare. Nu numai internet, dar si radiatii care ne imbolnavesc de cancer. Pai, scuze, dar in conditiile astea corporatiile mie nu mi se par diabolice, ci stupide. Pe de o parte fac profit de pe urma noastra, pe de alta, ne omoara? Eu, daca am 10 gaini care imi fac oua, de ce as vrea sa am numai 5 gaini?

  • Burebista, ce aparat de masurat „radiatia” ai folosit ? Marca, tip, cum l-ai calibrat. Stii cu ce puteri transmit celulele ? 6W max. Stii ce putere emite un cuptor cu microunde ? 800-1000 w. Sesizezi diferenta ?
   P.S. Un „aparat” de 100 de euro pentru masurat puteri de radiofrecventa e jucarie. Pe ce frecvente ai facut masuratorile, ce antena are aparatul tau si unde l-ai tinut in timpul masurarii ? Stiu cite ceva despre domeniul asta, asa ca poti sa imi explici, nu dai in gol.

  • @ OMV
   „In Romania bolile oncologice au crescut cu 60%…” Stau si ma intreb oare de unde ai scos statisticile astea? De cand au crescut? Cu ce compari? Cu secolul trecut, cu acum 50, poate 30, poate 40 de ani?
   Doamne, e plina lumea de oameni care le stiu ei pe toate (paradoxal, informatia si-o iau de pe internet)

  • Aparatul de masura era ceva asemanator cu acesta
   https://www.amazon.com/Multi-Field-Electromagnetic-Electric-Strength-Indicator/dp/B009S27WUC/ref=sr_1_98?keywords=electromagnetic+detector&qid=1580055935&sr=8-98

   Nu incerc sa conving pe nimeni dar ce nu inteleg , vad atatia destepti care comenteaza si nu au facut o masuratoare . Este clar ca nu este foarte curata masuratoarea dar nu cred ca aparatul arata aiurea valori ridicate .
   De radon statul roman a spus ceva ? Au facut cei de la Babes Boyay masuratori in Transilvania si nici pe alea nu le publica statul roman . Pt radon status roman are limita de referinta de 300 bbq iar celelalte state au si sub 100 limita de referinta.
   De telefoane s-a spus cu mult timp in urma ca pot afecta sanatatea, acum scriu producatorii pe ele .
   Astea sunt ca si tigarile , se stie ca dauneaza doar ca este greu cu dependenta .

   Pe astia cred ca i-ar da in judecata daca ar macani aiurea http://www.apc-romania.ro/ro/i-poluarea-electromagnetica-dauneaza-grav-sanatatii/MzE5LTI.html

  • Burebista, mi-am inchipuit ca e vorba de o chinezarie. Nu masori nimic cu bomba aia, e un bullshit. O scula decenta (folosesc zilnic asa ceva) e pe la 55000 euro. Numai reparatia, dupa o cazatura, a fost 18000 euro + TVA. Cu jucaria ta poti depista existenta unui cimp magnetic sau electric, dar despre valorile reale jucaria aia nu iti poate spune nimic. Se afiseaza niste cifre, dar sint aberatii, nu le lua de bune, ca nu sint. In plus mare atentie, una e radiofrecventa, alta radiatia ionizanta. Nu e tot aia, desi ambii termeni contin „radio”.

  • @Florin , bine ar fi sa ai dreptate dar nu stiu daca este asa cum spui .
   De ce toate telefonele au mai nou in cartea lor tehnica scris ca afecteaza sanatatea ?
   Nu cred ca se emit avertizari de dragul de a crea panica https://www.forbes.com/sites/brucelee/2017/12/16/california-warnings-about-cellphones-what-you-need-to-know/#6fbb70186ac4
   Totul este statistic , nu toata lumea care merge cu viteza intalneste pomul, multi scapa .

 4. Tehnologia avanseaza mai repede decit constiinta umana. Si din pacate omul o foloseste in primul rind in scopuri militare. Si chiar pentru scopuri civile nimanui nu-i pasa de cit distruge o tehnologie noua sanatatea sau mediul, cita vreme aduce multi bani celor ce o implementeaza.
  Sunt atit de multe probleme sociale iar problema noastra e ca nu avem 5G sa mearga masinile singure fara sofer. Ca drumurile sunt pline de gropi nu ne intereseaza.

  • Plina lumea de inconștienți. Oare acei 4000 de specialiști ( pe bune) care au avertizat asupra distrugerii vieții făcută de aceste prea puternice antene, oare ăia de ce au zis asta. A citit cineva acea grava avertizare? Aceia sunt specialiști si unii in biologie care este trecută cu vederea desi e vorba de noi… La teste au murit animalele puse im apropierea antenelor, au murit foarte repede albinele care polenizează si alte tipuri de insecte, au fost afectate mortal si păsările care treceau prin acea zona a antenelor la autopsie s a observat o afecțiune făcută foarte rapid de acel camp prea puternic de care organismul nu se poate apăra!
   Voi sunteți inconștienți? Norvegia grecia Bulgaria! si multe altele, la Bruxelles au fost interzise !!! Aia nu vor sa fie cobai care mai trăiesc puțin după terminarea experimentului, le au interzis ! Daca au murit atâtea forme de viață , oamenii cat or mai trăi lângă acele antene puse din 50 in 50 de metri. S a vehiculat acuzația de genocid pt ca asta ia in bloc toată populația , fara ,,discriminare,, toți sunt afectați si daca cine sta lângă una 4g face leucemie, lângă astea de atâtea ori mai puternice si mai apropiate cat o sa mai trăiască locuitorii. Asta scade speranță de viață cu 20 30 de ani, chiar nu realizați ce se întâmpla? Ai nevoie sa downladezi un film? pe telefon? Ce tâmpenie asta o faci acasă prin fir care are si viteza mai mare la un tv . Nu vedeti ce aplicatii fara sens sunt spuse? Specialiștii biologi cate vorbesc de noi sunt îngroziți daca au făcut un așa mare protest si avertizare. Ce poți sa mai faci ești într un camp de care nu poți scăpa oriunde te ai duce asta e ceva fara precedent , nu te poți feri de ceea ce te distruge in câțiva ani. Banii sunt pentru unii dobitoci mai importanți ca populația, nu sunt asigurate afecțiunile provenite de aici, s a spus, noi suntem singura țară care vrea da facă acest gest inconștient expunandu ne pe noi urmând sa stea toți doctorii cu ochii pe romania sa vadă cine mai …

 5. De regula exista un oarecare echilibru jurnalistic pe G4Media dar articolul asta e o prostie. Domnule autor, aveti un beef personal cu categoriile de persoane mentioate in titlu? Si asta va intuneca judecata profesionala? Ce cuvant este asta ‘dacopati’? Aveti liceul terminat?

  Problema cu reteaua 5G este insuficient documentata, de aici discutia mai mult speculativa in jurul ei. Nu cred ca se opune nimeni daca se testeaza impactul pentru implementarea ei la asa scara si iese totul ok. O pozitie rezervata au mai multe state sau orase din Europa, nu e nicio anomalie primitiva la protestele din Romania (asta e doar optica schilodita a autorului)

  • Dacopati sunt un fel de psihopati.

  • @ Sadiku Intuiesc ca este ceva peiorativ dar n-a auzit dexul de cuvantul asta

  • Te deranjeaza cuvantul „dacopat” ca n-a auzit „dexul” de el, dar nu te deranjeaza cuvantul „beef”? Sau de asta a auzit „dexul”?

  • Cica:

   NOTĂ: Articolul nu reprezintă o poziționare pro sau contra utilizării tehnologiei 5G, avantajelor sau inconvenientelor sale, referindu-se doar la organizațiile implicate în protestele de sâmbătă de la Craiova și București.

   Nu e pro sau contra dar I-ai facut pe aia dacopati. Jenant. Ai dat cu mucii in fasolea imapartialitatii…

 6. Bine ca stim cine sunt si astia, ca slugile lui soros le stim deja, nu-i asa, tapalaga si pantaiz?

 7. Foarte parțial articolul. Sub orice standard jurnalistic.

 8. Oare chiar este necesară implementarea acestei tehnologii?
  In ceea ce privește efectele negative pot crede că deși vor fi semnificative vor fi greu de observat și de demonstrat.
  In concluzie, se pare că pierderile pot fi semnificativ mai mari decât câștigul.

 9. Belgia s-a opus de mult timp implementării 5G pe motiv ca cetățenii ei nu sunt porcușori de guineea.

  In cel mai rău caz putem aștepta pana vedem ce efecte va avea tehnologia 5G in țările care o implementează. Nimeni in România nu v-a pierde nimic pentru ca nu noi detinem corporațiile care fac profit.
  Vor face lobby pro 5G anumite companii care lucrează in domeniu, care oferă consultanta si angajații lor.
  Dar pentru ăștia câțiva mii de privilegiații narcisiști care se gândesc doar la interesul propiu financiar, nu trebuie sacrificați milioane de oameni care sigur nu își permit analize de sănătate avansate si tratamente de cancer si de inima din cei 1350 de RON pe care ii primesc lunar ca pensie, sau dintr-un salariu mediu din care trebuie sa întrețină o familie!

  Populația decide, nu mafioții.
  Se poate vota pentru interzicerea 5G sau se pot face petiții online cu strângere de semnături.

  Studiile oamenilor de știință si ale doctorilor (https://www.jrseco.com/wp-content/uploads/2017-09-13-Scientist-Appeal-5G-Moratorium.pdf) oferă suficiente motive pentru a interzice 5 G.
  Populația nu este porcușorul de Guineea al mafioților.
  In cazul României riscurile sunt mai ridicate decât beneficiile, nu ca in cazul Chinei, USA, Correi de Sud, care dețin companiile ce vând astfel de tehnologii si au $sute de miliarde profit.

  Ar trebui făcute plângeri penale si ceruta arestarea celor care împing tehnologii cu risc ridicat asupra sănătatii oamenilor fără a oferi o informare completa in prealabil.
  Securitatea naționala nu este afacerea persoanala a corupților ascunși care fac comisioane babane cand folosesc fonduri bugetare ale populației sa îmbogățească niște corporații străine care vând tehnologii cu potential de a înjumătățiți populația in câteva decenii. SEcuritatea naționala este pentru securitatea populatiei care plătește salariile si care dictează ce si cum!
  Chemați populația la vot pe tema asta si o sa vedeți!

  • Atat ai inteles tu? Ca vor fi folosite fonduri bugetare sa imbogateasca corporatiile? E fix pe dos,Miss…bugetul va incasa bani in urma licitatiei pt frecventa 5 G…Cred ca cineva foloseste controlul mental asupra ta de poti scrie asa ceva …

  • Foarte bine ai punctat. noi poplutia Raomaniei ce castigam din tehnolșogiile astea? nu noi detinem firmele. sanatatea este prioritatea

 10. Mda, toti prostii (sponsorizati de Putin, sau nebuni in mod independent) sunt antitehnologie.

 11. Orice neam are voie sa-si imagineze propria devenire istorica- „miturile fondatoare”fiind o realitate;azi e voie sa scriem ,sa facem filme etc.in care sa preluam din acele povesti ceea ce evidentiaza calitatile respectivilor stramosi (briti,gali,vikingi etc.)…numai despre daci nu e voie.iar cei ce indraznesc,sunt automat „dacopati”…ce conteaza numele unor istorici respectabili sau ale altor personaje istorice care- din antichitate pana in prezent- vorbesc despre acest popor antic(printre acele nume numarandu-se si unele precum Istvan Josika,Sigismund Bathory,Bethlen Gabor-care chiar visau sa domneasca intr-o Dacie refacuta),”curentul” e clar …poti sustine ca te tragi dintr-un nepot al lui Noe,ca numele neamului tau vine de la Magog,de Hunor ,Magor , cerbul alb…nu-ti va atribui nimeni un nume format cu sufixul „-pat”(desi nu prea am vazut copii ai „dacopatilor”botezati cu nume de daci,cel mult Decebal),dar Hunor,Csaba,Attila le intalnesti la tot pasul…

 12. Tehnologia asta 5G (millimeter wave bands: 24–86 GHz)
  are la baza un mecanism asemanator cu o arma energetica si de control mental, Active Denial System (care direcționează raze de 95 GHz catre tințele umane).

  Multe din tehnologiile dezvoltate din categoria black budget projects sunt ulterior eliberate pe piața comercială.

  Pentru cei care nu stiu, in 1999 Parlamentul European a interzis armele de control mental (psychotronic weapons, inclusiv HAARP) printr-o rezoluție:
  https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A4-1999-0005+0+DOC+XML+V0//EN

  Citiți punctele 27-30

  Din pacate odata cu intrarea in NATO, rezoluția nu se mai aplica in România.
  …Astfel de arme trebuie îndreptate către marii corupți, hotii de tara si vânzătorii de tara, nu împotriva oamenilor de conștiința superioară care expun răul.

  • Apropo de HAARP, sunt cel putin 10 state care detin arme/instalatii climatologice si le si utilizeaza ca doar nu le-au facut de frumusete. Insa nu am auzit pe Greta sau altii sa protesteze ca modifica clima. Pina si UE le interzic in mod naiv fiindca sunt state europene ce le detin in secret.

 13. Hei, voi cei care scrieti aici speriati de 5G, de pe ce masinarii scrieti ? Cum se transmite acum, nu in viitor, semnalul cu ideile voastre de la unii la altii ? Despre sateliti ati auzit ? Functionau si pina acum sau doar odata cu implementarea 5G vor trece la treaba ? Hm ? Sau despre ce nu sintem avizati putem spune ca nu exista ? Radare meteo, militare sau de aviatie exista sau e doar un basm ? Nu stim, asa ca nu ne deranjeaza, desi trec prin noi in permanenta impulsuri mai zdravene decit cele de la telefonia mobila si cam tot in spectrul ala radio. Hm ? Nimic ? Alea nu ne afecteaza creierele, memoria, gradul de inteligenta ? Hm ? Si exemple sint multe, multe rau, am dat doar doua.

  • Ce nu inteleg eu deloc e de ce va sperie atata Flateartherii astia, ca tot ai pomenit de opunerea din orgoliu doar de dragul de a te opune

  • Yoda, nu cred ca ai citit in textele mele vreo referire la sperietura, legat de platisti. Nu ma sperie, ma lasa cu gura cascata doar. N-am crezut ca se poate merge pina acolo. In rest, fiecare poate sa creada ce vrea si in ce vrea. Nu ma opun, ma mir numai. Nu m-am speriat, ai inteles gresit.

 14. Sper sa mi se mai ridice… asta-i principala mea ingrijorare.

 15. Frecventa undelor 5G (cam pana in 70 GHz) este intra-adevar mai mare decat frecventa undelor 4G (cam de 2 GHz), insa nicidecum nu sunt ionizante, i.e. sa puna in pericol viata, precum radiatiile ultraviolete, razele X si razele Gamma.

  • Asa este teroretic, practic nu poate nineni inca baga mana in foc ca 100% safe, tu a-i sta cu o antena 5g in fata casei tale?Revin si intreb insa de ce e nevoie de 5g? Facem stream de pe mobil din strada la rezolutii de 4k? Sau poate e nevoie de banii de pe licitatiile de 5g….necontand ca vom sta toti cu cate o antena de 5g in poala…

 16. Joi.opritiva cu prostiile aveți tehnologia 5g wi-fi la toate modemurile din casă din ultimii 3 ani dacă voi îl închideți vecinii probabil nu este cam același lucru cu LTE.Auguri!

 17. „Organizăm acest miting pentru a atrage atenţia autorităţilor publice cu privire la pericolele implementării 5G în România, o tehnologie care este făcută şi se doreşte a fi legiferată fără studii de impact, fără analize, fără cercetare şi fără consultarea populaţiei”, a declarat, pentru AGEPRRES, Eugen Lucan, reprezentantul Asociaţiei Angel România, membru al Coaliţiei Stop 5G.
  Potrivit acestuia, tehnologia 5G aduce prejudicii în special drepturilor fundamentale ale omului, respectiv la dreptul la sănătate şi viaţa privată. https://www.agerpres.ro/social/2020/01/25/protest-cu-cateva-zeci-de-persoane-al-coalitiei-stop-5g-in-piata-universitatii–437628

 18. Domle, ăștia ce se opun la 5G, vor să treacă direct la 6G pentru ca așa au auzit ei că poți descoperi mai repede Punctul G.
  Am citit mai sus pe unul care posta că să nu avem treabă cu cei care au puterea să spună NU și că nu vrea să-și controleze mașina de spălat de pe telefon. OK nene, ai două opțiuni: aruncă telefonul sau ia din târg un Albalux 4, din ăla vechi de acu 45 de ani. Pe ăla sigur nu poți sa-l controlezi cu nimic.
  Apropos de Dan Puric: înainte de a sprijini tot felul de inepții, poate ar trebui să învețe să nu mai parcheze pe loc de handicapați. Dacă i se atrage atenția, se supără. Săracu.

 19. Când vor funcționa toți cei 41 000 de sateliți, prostia va începe să doară, astfel încât o să vedem mulți tembeli urlând pe drum. Deocamdată avem ocazia să-i întâlnim ,mai mult,on line.

 20. Oh daaaa. Aflăm cu surprindere că la miting, mă rog, ce o fi fost, au participat persoane care au fost afectate de tehnologia wireless atât de grav încât nu s-au mai putut integra în societate(sic).
  E drept că respectivii fac parte din Asociația „PsihoPupu fără frontiere” și din Fundația tot-profit „Munca e pentru tractoare”.
  Deci o antenă la fiecare 50 de metri înseamnă câteva sute de miliarde de antene, asta dacă nu punem în calcul oceanele și mările lumii. E clar că cineva trebuie să ne apere de antene. Nu e clar, însă, cine ne apără de tâmpiți și șarlatani.

 21. Principalele diferente dintre antenele 5G si celelalte de GSM ar fi :
  – LUNGIMEA sau mai clar INALTIMEA antenei – generatia 5G sunt mai SCURTE decat 3G/4G – Foarte greu de gasit date exacte in cm dar se incadreaza intre 40 si 60 cm .Se observa ca fiind mai compacte – cu caseta de protectie mai „patrata”. – In interior contin niste elemente organizate intr-o retea sau matrice de dipoli, retea sincronizata in componenta de Faza pentru a respecta Frecventa si a asigura o putere cat mai optima…
  – INALTIMEA fata de sol care este MAI MICA fata de asezarea pe blocuri sau turnuri tip schela , deci MAI APROAPE de locuinte acolo unde nu sunt blocuri , iar pentru zonele urbane DENSIATEA trebuie sa creasca…
  – Numarul de elemente pe turn este mai mare – in general 6 antene sectoriale a cate 60 grade fiecare pentru a acoperi un cerc complet, fata de 3 a cate 120 grade la 3G/4G – DAR NU ESTE O REGULA OBLIGATORIE -Pot folsi doar 3 antene si sa mareasca puterea…

  DECI ACUM VOM PUTEA SA LE IDENTIFICAM!

 22. Daniele, tata, oare mintea ta o fi tot atât de eteroclita, încât sa poți categorii ca heterocliti categorii despre care știi mai nimic?

 23. Articolul este foarte slab documentat in privinta organizarii marsului de la Craiova. ONG-ul din Craiova este implicat de 5 ani in probleme de mediu, este deja la al treilea eveniment pe tema 5G: un miting, o dezbatere si un mars.
  La dezbaterea de la Facultatea de Agronomie, medicii au confirmat influenta negativa pe care o are expunerea la radiatii electromagnetice, de la autism pana la cancere.
  Dezbaterea a fost una reala, cu argumente pro si contra.

 24. de ce nu asteptam sa vedem la altii ce se intampla ???

 25. Ati înnebunit toti de pe planeta? Cine vrea tot felul de dracovenii , sa le probeze doar in grădina lui si sa nu extermine toata planeta Chiar nu mai gândeste nimeni normal? Cat despre cei care iau decizii nebune in numele națiunilor, vor raspunde in fata singurului judecător

 26. Astia care sustineti 5G – cand va veni ziua sa-mi cereti ajutorul ca sa pornim revolutie si sa demolam antenele, o sa va impusc in cap si o sa ma pis in gaura glontului.