G4Media.ro

Cine este Sorin Mândruțescu, vizat de ancheta DNA la Oracle

Cine este Sorin Mândruțescu, vizat de ancheta DNA la Oracle

Sorin Mândruţescu, vizat de ancheta DNA pentru o că ar fi cerut mită pentru acordarea unor contracte către alte companii, este de 11 ani şeful Oracle România unde, a pornit în 2001 ca director de vânzări pentru aplicaţiile software dedicate zonei de servicii financiare. Numele lui Mândruţescu a fost vehiculat şi pentru funcţia de prim-ministru în primăvara anului 2011, în cazul demisiei fostului premier Emil Boc, ştire pe care managerul a numit-o la acea vreme „o speculaţie”.

Potrivit unui profil publicat de businessmagazin.ro în 2013, Sorin Mândruţescu s-a ocupat de-a lungul anilor de coordonarea mai multor proiecte IT, dintre cele mai notabile fiind procesul de design şi aplicare a strategiilor IT pentru Banca Comercială Română – Erste Bank Austria.

Din 2004, Sorin Mândruţescu a preluat responsabilităţile asupra operaţiunilor din Bosnia-Herţegovina şi alte 11 ţări din Europa de Sud-Est, de unde a fost şi promovat director general. Anterior, Sorin Mândruţescu a lucrat la Bancorex şi la Banca Turco-Română, dar a luat parte şi la punerea bazelor Bank Austria Creditanstaldt, actuala Unicredit, ca director de sucursală.

Sorin Mândruţescu a fost reconfirmat în 2012 drept preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, organismul care supraveghează administrarea Fondului Proprietatea de către americanii de la Franklin Templeton.

Mîndrutescu are un background solid în business, fiind șeful Oracle și fost conducător al Camerei de Comerț Americane în România (Amcham). Mîndrutescu a a fost numit la începutul guvernării Ponta în fruntea CA al CFR. A rezistat doar 5 luni. Mîndrutescu și-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR SA „din motive personale”, în septembrie 2013.

Sorin Mândruțescu a transmis, prin avocatul său, Alexandru Chiciu, următoarele precizări referitoare la ancheta DNA:

 • ”La acest moment nu pot face niciun comentariu întrucat nu cunosc ce acuzații formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitarilor procurorilor si că voi adopta o astfel de conduită și pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere sa aflu mai multe elemente din dosar, însa, fiind o procedură în curs, voi rămane rezervat cu declarațiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru institutional. Vă multumesc pentru întelegere.”

Sursa Foto: angajatorulmeu.ro

Citeșe și:

Percheziții la sediul Oracle din Pipera. Suspiciuni de corupție între companii private. UPDATE Percheziții acasă la Sorin Mândruțescu, directorul general al companiei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. PSD/rusia i-a furat piciorul de lemn (DNA) unchiului Sam si acum il bate cu el.

 2. Deci , asta este unul TICALOSII artizani ai Codului Muncii , votat de guvernul criminal boc .

 3. Cine este Sorin Mândruțescu?
  E timpul sa punem adevaratele intrebari:
  Cine e Mos Craciun?
  Cine e Mos Gerila?
  .. si cind ati vazut-o ultima data pe Alba ca Zapada?