G4Media.ro

Cine este reprezentantul PSD care a cerut respingerea înregistrării Alianței Dreapta Unită…

Sursa Foto: Captură Video

Cine este reprezentantul PSD care a cerut respingerea înregistrării Alianței Dreapta Unită la Biroul Electoral Central / Dacă decizia va fi menținută, ADU nu poate participa la alegerile europarlamentare

Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central (BEC) care a cerut respingerea protocolului de constituire al alianței electorale Dreapta Unită (ADU), este un personaj controversat, care a demisionat în august 2019 din Guvernul Dăncilă după ce a fost acuzat că pledat în favoarea lui Liviu Dragnea la un proces intentat de fostul lider PSD la CEDO, în loc să susțină cauza României în calitate de agent guvernamental.

La vremea respectivă, DNA a deschis dosar penal după ce presa a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Viorel Mocanu, în calitatea sa de agent al României la Strasbourg, a formulat argumente în defavoarea statul român și în favoarea fostului lider PSD. Aceasta după ce Catrinel Brumar, fostul agent CEDO, a fost schimbat cu Viorel Mocanu, un avocat care i-a reprezentat pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar și pe Oana Zăvoranu și Florin Salam.

Viorel Mocanu a fost numit în februarie 2019 în funcţia de Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general. La momentul numirii, Mocanu era consilier onorific al ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Context

La cererea lui Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, Biroul Electoral Central a respins, duminică, Alianța Dreapta Unită formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, conform unui document consultat de G4Media. Efectul acestei decizii, dacă ea va fi menținută de Înalta Curte de Casație și Justiție, este că ADU nu va putea participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. 

Liderul PMP, Eugen Tomac, acuză un ”derapaj democratic cum nu a mai existat după 1989”.

Citește integral

BREAKING Alianța USR PMP Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central/ Reprezentantul PSD în BEC a cerut ca Dreapta Unită să nu fie înregistrată/ Susținătorii celor trei partide, chemați duminică în Piața Universității pentru semnături/ Reacțiile liderilor alianței

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Țineți bine minte mutra ăstuia.

  2. PNLPSD au calcat pe BEC.

  3. Unul care va avea pensie specială peste câțiva ani, pensiile alea de zeci de mii lei pe lună pe care cartelul PSDPNL a promis că le taie