G4Media.ro

Cine este noul șef al IPJ Bacău, după dubla crimă de la…

Cine este noul șef al IPJ Bacău, după dubla crimă de la Onești

Comisarul șef de poliție Toader Buliga este noul șef al IPJ Bacău, după ce vechea conducere a fost demisă în urma dublei crime de la Onești.

„Cu data de 5 martie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Comisarul șef de poliție Buliga Toader are peste 25 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava”, a transmis IGPR.

În perioada 2018 – 2020 Buliga a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I.

De asemenea, comisarul șef de poliție Constantin Dragoș Bălău a fost numit adjunctul IPJ Bacău, pentru o durată de 3 luni.

„Comisarul șef de poliție Bălău Constantin Dragoș are peste 23 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind șef al Poliției Muncipiului Roman”, a mai transmis IGPR.

Fosta conducere a IPJ Bacău a fost demisă miercuri, în urma tragediei de la Onești. Vasile Oprișan și Adrian Tuluc au fost acuzați că au minimalizat amploarea situației și nu au acționat corespunzător, motiv pentru care au fost înlocuiți din funcții.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Simplu.
  Pensii Speciale pentru cei demisi.

 2. Nu. Simpla inlocuire a sefilor nu rezolva mare lucru.

  TOTI politistii din Onesti ar fi trebuit dati afara, pentru ca e clar cum inteleg tovarasii astia sa-si faca treaba, iar in locul lor adusi altii din alte localitati. Nu cunosc localnicii, nu iau spaga. Simplu.

  Iar cei demisi, daca sunt intr-adevar buni profesionisti (imi vine sa rad cand scriu aiureala asta), sa fie retestati si angajati in alte localitati. Sa nu aiba cunostinte, pretenari sau alte afaceri. Sa dea amenzi pe fapte, nu pe pretenii.

 3. Toti politistii, pompierii si jandarmii care sunt data afara pentru incompetenta sau incalcarea legilor, trebuie sa piarda drepturile de pensie speciala, si ca primeasca pensie pe baza contributiilor facute in timpul carierei .
  La fel si judecatorii, procurorii sau grefierii, sa suporte consecintele actiunilor lor, prin pierderea privilegiilor.

  • Demiterile sunt praf in ochi , aruncat sa orbeasca opinia publica! De ce spun asta, pentru ca, pe toata perioada actiunii s-a raportat la Bucuresti (SIAS si adjunctul Politiei Romane) neexistand o coordonare intre structuri. Ca o curiozitate, comandantul IPJ Bacau nici macar nu era in activitate fiind la inmormantate mamei dumnealui.

 4. Am un Dosar Penal, 100/P/2021,care a intrat pe rolul Parchetului De Pe Lângă Judecătoria Buhuși, Localitatea Buhuși, Județul Bacău, de pe data de 24.03.2021.Acest dosar penal de mai sus a fost direcționat imediat după ce a intrat pe rol, către Inspectoratul De Politie Al Județului Bacău, Serviciul De Investigare A Criminalității Economice.
  În calitate de reclamant în dosarul penal de mai sus, am fost în audiență la d-l Comisar Șef
  Buliga Toader pe data de 31.03.2021,pentru tardivitatea începerii cercetărilor penale în dosarul penal de mai sus.Cu toate că am fost în audiență, la d-l Comisar Șef, Buliga Toader cercetările penale din Dosarul Penal 100/P/2021 nu au început nici până în prezent 8.04.2021,deoarece pe mine nu m-au chemat ca să fiu audiat în acest dosar penal de mai sus care este de abuz în serviciu. În cercetările penale când au loc astfel de situații de întârzieri foarte mari la începerea cercetărilor, următoarea etapă care se va petrece este tergiversarea cercetărilor penale. Nu știu ce se întâmplă cu acest Inspectorat Județean De Politie Bacău, de exemplu minimalizarea cercetărilor penale din cazul de la Onești, Județul Bacău, motiv pentru care d-l Chestor Oprișan, a fost înlocuit. Acum este Dosarul Penal 100/P/2021 care va lua modelul cazului de la Onești, Județul Bacău. Cine mai știe câte asemenea cazuri sunt amânate la extrem, fără motive legale și temeinice. Încotro ne îndreptăm cu Statul De Drept European, la Inspectoratul Județean De Politie Bacău?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.