G4Media.ro

Cine conduce Fizica Nucleară? Ministerul Educației, la o lună după ce instanța…

Cine conduce Fizica Nucleară? Ministerul Educației, la o lună după ce instanța a respins revocarea lui Nicolae Zamfir: Tribunalul nu ne-a comunicat hotărârea. Nicolae Mărginean este director IFIN-HH

Ministerul Educației nu a pus în aplicare decizia prin care Tribunalul București a suspendat ordinul de revocare a lui Nicolae Zamfir din funcția de director al Institutului de Fizică Nucleară, nici la o lună de la pronunțare. La solicitarea Edupedu.ro, instituția a răspuns că, “până la această dată, Ministerului Educației și Cercetării nu i-a fost comunicată Hotărârea nr. 5.789/10.11.2020, pronunțată în dosarul nr. 4.284/2/2020 de Tribunalul București, pentru a putea fi pusă în executare”. Institutul de Fizică Nucleară este cel care implementează cel mai mare proiect de cercetare din România, cunoscut ca ‘laserul de la Măgurele’ (ELI-NP).

Ministerul se contrazice, însă, atunci când spune în răspunsul trimis Edupedu.ro că nu a pus în executare o decizie a instanței pentru că aceasta nu i-a fost comunicată de Tribunal (deși minuta este publică de o lună), însă chiar Ministerul face referire la această sentință în răspunsul său spunând următoarele: “soluția dispusă de instanța de judecată nu privește anularea actului administrativ cu caracter individual reprezentat de ordinul de ministru nr. 4.976/18.08.2020“.

La întrebarea Cine este începând din 10 noiembrie 2020 directorul general al IFIN-HH, ca urmare a deciziei Tribunalului București de suspendare a ordinului prin care îl revocați pe Nicolae Zamfir din funcția de director general, Ministerul Educației a răspuns Edupedu.ro următoarele:

  • “În prezent, domnul Nicolae Marius Mărginean ocupă funcția de director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH, în temeiul ordinului de ministru nr. 4.977/18.08.2020, ordin care nu a fost supus controlului de legalitate al instanței judecătorești. Având în vedere aceste aspecte, Ministerul Educației și Cercetării va respecta dispozițiile sentinței judecătorești menționate mai sus”.

Ministerul Educației este contrazis, însă, chiar de Tribunalul București, care pe 7 octombrie 2020 a stabilit că “efectele suspendării Ordinului privind încetarea mandatului reclamantului din funcția de director general afectează și Ordinul privind revenirea pe funcție de director a d-nului Mărginean Marius Nicolae întrucât suspendarea Ordinului privind încetarea mandatului reclamantului înseamnă revenirea pe funcție a acestuia și înlăturarea din funcția de director a d-nului Mărginean Marius Nicolae”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Este straniu acest titlu. Desi autorul vrea ca zica „Institutul de Cercetare …. Fizica Nucleara”, zice „Fizica Nucleara”. „Fizica Nucleara” nu e condusa de nimeni, nicaieri. Dupa cum nici „Muzica”, „Medicina”, etc. nu sint conduse. Cit despre „Institutul ….Nucleara”, nici el nu este condus. Doar are un director, caci asa cere legea, sa aiba un reprezentat legal. Care nu conduce nimic.

  2. Tot mafia din Justitie trage sforile in Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.