G4Media.ro

Cinci persoane au fost transportate la spital în urma unor masive degajări…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cinci persoane au fost transportate la spital în urma unor masive degajări de fum într-o hală, în Timiș / Au intervenit 35 de pompieri

Pompierii au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o firmă din Timişoara, cinci persoane fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale şi alţi 169 de angajaţi din tură reuşind să se evacueze în siguranţă, până la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, anunță Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a informat că solicitarea a venit de la operatorul economic pentru o degajare masivă de fum, existând posibilitatea ca în interior să fie persoane surprinse.

„Sosiţi la faţa locului, pompierii au constatat că există o degajare mare de fum, fără flacără, la o hală de procesare cu o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. S-au constituit echipe de căutare-salvare în interiorul halei pentru identificarea posibilelor victime şi focarelor. A fost identificată o femeie, conştientă şi cooperantă care a fost extrasă de către pompieri şi predată unui echipaj medical. De asemenea, alte patru persoane care s-au autoevacuat din zona inundată de fum au primit îngrijiri medicale de la echipajele sosite la faţa locului. Cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru tratament de specialitate. Din primele informaţii, pe tura de serviciu se aflau 169 de angajaţi care s-au autoevacuat în siguranţă”, a spus Elena Megherea.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, cinci autospeciale de stingere, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, trei echipaje SMURD şi un efectiv total de 35 de pompieri.

În jurul orei 23,00, incendiul a fost lichidat, pompierii acţionând în continuare pentru evacuarea fumului, identificarea focarelor ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Focarul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. Au ars mase plastice, material lemnos şi alte materiale.

Cauza probabilă a incendiului se va stabili după ce vor fi efectuate cercetări la faţa locului, au precizat reprezentanţii ISU Timiş.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...