G4Media.ro

Cinci cazuri de infectare cu Omicron descoperite în statul New York/ Noua…

Cinci cazuri de infectare cu Omicron descoperite în statul New York/ Noua variantă, prezentă în cel puțin cinci state americane

Statul New York a identificat cel puțin cinci cazuri de variantă omicron, a declarat joi guvernatorul Kathy Hochul, fiind așteptate mai multe infecții pe măsură ce noua mutație a virusului circulă, transmite Bloomberg.

Două cazuri au fost găsite la persoane din Queens, unul în Brooklyn și altul în comitatul Suffolk din Long Island, a spus Hochul la o întâlnire cu primarul orașului New York, Bill de Blasio. Ultimul caz este suspectat ca fiind un turist care se afla în New York City.

„Știm că acum avem cazuri aici în New York City, trebuie să presupunem că asta înseamnă că există răspândire în comunitate, trebuie să presupunem că asta înseamnă că vom vedea mult mai multe cazuri”, a spus de Blasio.

Cel puțin cinci state din SUA au raportat cazuri de omicron, Hawaii s-a alăturat New York-ului joi seara, spunând că varianta a fost detectată. De asemenea, varianta a fost detectată în California, Colorado și Minnesota, la un rezident care a călătorit la Centrul Javits din Manhattan.

Los Angeles, cel mai populat oraș din SUA, a raportat, de asemenea, primul caz joi. Persoana pozitivă se întorsese recent din Africa de Sud, unde omicron a fost detectat pentru prima dată.

Sursa foto: Pixabay / qgadrian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter