G4Media.ro

Cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale MApN şi un bombardier…

Cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale MApN şi un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress au participat la exerciţiul aerian South Paw, menit să întărească măsurile de reasigurare ale NATO în Europa de sud-est

Cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române şi un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress au participat, luni, la exerciţiul aerian South Paw, care a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei – Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, în spaţiul aerian românesc, exerciţiul a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană din Statul Major al Forţelor Aeriene şi de Forţele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) şi a inclus misiuni de interceptare şi escortă executate cu cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress.

Participarea aeronavelor româneşti la acest tip de activităţi permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni şi contribuie la dezvoltarea cooperării multinaţionale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune.

MApN arată că şi în contextul crizei sanitare SARS-CoV-2, „prin executarea cu succes a exerciţiului de antrenament în comun, forţele aliate implicate sunt pe deplin pregătite să-şi execute misiunile pe toate domeniile, demonstrând implicare şi interoperabilitate”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: MApN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foarte frumos și în același timp aducător de siguranță pentru cetățenii NATO care au un urs turbat în vecinătatea estică.

  2. Mulțumim aliaților noștri și NATO pentru aceste exerciții, sperăm ca Russia să bage la cap!

    Oare ce fel de avion era al șaptelea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.