G4Media.ro

Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere părinților…

Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere părinților completarea formularului publicat de Ministerul Sănătății pentru acordul de testare rapidă a copiilor pentru COVID

Sorin Cîmpeanu a declarat, vineri seara, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere părinților completarea formularului publicat de Ministerul Sănătății pentru acordul de testare rapidă a copiilor pentru COVID.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu știa despre această inițiativă a Ministerului Sănătății, iar departamentul juridic de la Ministerul Educației va analiza care este baza legală pentru a cere completarea acestui formular.

„În momentul de față Ministerul Educației nu a identificat baza legală pentru a cere completarea acestui formular celor care nu prezintă simptome”, a subliniat Cîmpeanu.

Întrebat dacă luni va duce la școală acest formular completat pentru copilul său, ministrul Educației a replicat: „Din fericire, nu prezintă simptome. O să vedem dacă există bază legală. Dacă exista bază legală îl treceam în ordinul de ministru comun”.

Cîmpeanu a explicat că, în cazul în care un copil are simptome la școală, acesta va fi izolat într-un spațiu special, va fi anunțat părintele, care trebuie să vină la școală pentru a-și da acordul de testare, iar apoi DSP pentru ancheta epidemiologică.

Ministerul Sănătății a publicat, vineri seara, formularul de consimțământ al părinților pentru testarea antigen a copiilor la școală și le recomandă părinților să ducă la școală acordul completat încă din prima zi.

Citește și

DOCUMENT Formularul de consimțământ al părinților pentru testarea antigen a copiilor la școală a fost publicat. Ministerul Sănătății le recomandă părinților să ducă la școală acordul completat încă din prima zi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Jap-jap, două palme pentru ministrul așcolarizat VV.

 2. Serios, test rapid la elevi ? Ați luat-o razna rău de tot, vă speriați de virus ca de moarte… Teste rapide, alți bani pentru ce ? Copii se îmbolnăveau des și înainte de mizeria asta, acuma cum un elev prinde o răceală gata, test rapid. Părerea mea: spălare de bani.

 3. Traseistul nu se lasă, deschide scolile in format clasic fără să pregătească această deschidere, nu vrea distanțare în clasă, nu vrea testarea copiilor simptomatici, nu vrea nimic.
  El e vaccinat, il doare la bască, își pregătește deja uschirea la cel de-al 5 lea sau al 6 lea partid, după măsuri, probabil AUR.

 4. Mai boulene, vezi ca duci in derizoriu toata activitatea guvernantilor de pana acum si nu numai a celor din Romania. Pe ce baza legala au fost pusi in carantina cei intrati in tara din zonele rosii, simptomatici sau nu ? Pe ce baza legala au fost testati si izolati contactii covid ?
  Veti-ti de lungul nasului, incompetentule, regulile sanitare din scoli nu le faci tu.
  As dori sa vad si eu parintele ala care refuza efectuarea testului la copilul lui care s-a pupat in gura cu cel infectat.
  Dobitocule, tu vorbesti ,care n-ai fost capabil sa mobilizezi cadrele didactice pt vaccinare, n-ai fost capabil sa organizezi scolile, clasele, materiale dezinfectante, distantarea, aerisirea claselor. Inceperea scolilor o sa fie o harababura datorita tie.

  • Parintele care refuza testul sa-si tina copilul acasa, in izolare.
   Ar trebui sa ne bucuram ca se vor face aceste teste in scoli, ca nu se vor inchide clase si scoli pt cateva cazuri, cum se procedeaza in alte tari. Dar se pare ca acest ministru al educatiei vrea cu tot dinadinsul sa inchida cat mai repede scolile.

 5. Cimpeanu ministrul cioclu pleca la Ponta in partid de unde ai venit.

 6. De gradinite si crese nimic. Am citit ordinul, parintii nu au voie in incinta, ce faci cu cel de la grdinita si cresa? Chiar cretini si prosti, dar pana cand?

 7. Greu la deal cu boii mici…
  1. De ce trebuie cerut acordul parintilor pentru testare?
  2. Parcă părinții n-aveau voie în școală. Va fi introdus unul care ar putea fi și el contaminat?
  2. Ce faceți dacă nu-și dă acordul? Sechestați copilul? Sai îl ia părintele acasă, iar școala va depune plângere pentru zădărnicirea combaterii bolilor? Dar dacă părintele nu e disponibil (de ex. internat în spital pentru operația de hernie inghinală)?