G4Media.ro

Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Foarte multă lume discută despre lucruri pe…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cîmpeanu, despre acuzaţiile de plagiat: Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe internet, pe Facebook

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ripostează în legătură cu acuzaţiile de plagiat care-l vizează, afirmând că  ”se judecă şi se dau verdicte pe Facebook”.  El se arată convins că a devenit ”o ţintă” şi că afirmaţiile la adresa sa reprezintă un atac la adresa Legilor educaţiei, aflate în proces de legiferare.

„Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaşte, se judecă şi se dau verdicte pe internet, pe Facebook. În condiţiile în care există atât de multe consilii şi comisii de etică pe aproape toate palierele, dacă verdictele se dau pe Facebook de către necunoscători, eu nu pot să-i ajut decât explicându-le, încă o dată, ce înseamnă un îndrumător de lucrări practice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR Info, citat de news.ro.

Cîmpeanu a explicat că un îndrumător de lucrări practice cuprinde legi, ecuaţii, tabele, nomograme, diagrame de dimensionare, ”multe lucruri specifice” fără de care studenţii nu puteau desfăşura lucrări practice sau pentru întocmirea proiectelor de an.

„Era nevoie de un suport. Acest suport conţine toate aceste date care nu pot şi nu trebuie să fie schimbate. Îndrumătoarele de lucrări practice nu se publicau cu ISBN, ca atare nu erau luate în considerare în avansarea cadrelor didactice. Din păcate, o spun cu mare regret, foarte multe cadre didactice şi-au pierdut interesul pentru aceste îndrumătoare de lucrări practice şi pentru caiete de seminar. De ce? Pentru că nu se iau în calcul, nu îi ajută la promovare. Cei care pierd din tot acest lucru sunt studenţii. Iar atunci când lucrezi vreme de 15 ani cu un profesor mentor de un prestigiu şi o autoritate morală desăvârşită, care vreme de zeci de ani nu a fost pusă la îndoială de nimeni, înveţi de la acel profesor, iar într-un colectiv de lucru de cadre didactice la o anumit disciplină există o distribuţie a responsabilităţilor care sunt eşalonate şi care evoluează în timp. Interesul principal trebuie să fie acela al studenţilor. Deoarece ipocrizia este din ce în ce mai prezentă şi face ca studenţilor să li se acorde din ce în ce mai puţină atenţie în procesul de pregătire, se întâmplă astfel de lucruri despre care vorbesc mulţi dintre cei care habar nu au despre ce vorbesc”, a adăugat ministrul, citat de news.ro

Întrebat dacă profesorul Pleşa i-a cerut să nu îi pomenească numele în lucrarea care face obiectul acuzaţiilor de plagiat, Cîmpeanu a răspuns că profesorul a ieşit la pensie în anul 2000 şi ”a solicitat ca acele lucruri să fie păstrate pentru că erau rodul muncii de mulţi ani de zile şi erau cea mai eficientă cale de a sprijini studenţii”.

Ministrul Cîmpeanu a mai precizat că din moment ce nu are ISBN, lucrarea nu este supusă drepturilor de autor, iar în acest context nu se pune problema renunţării din partea autorului unei lucrări. El a făcut comparaţia între acea lucrare şi un manual de utilizare a unui espressor de cafea, pentru care nu există drepturi de autor privind instrucţiunile de folosire.

Întrebat dacă din punct de vedere moral consideră că a avut o scăpare atunci când nu a precizat şi numele fostului său mentor, ministrul a răspuns: ”Absolut deloc”.

Sorin Cîmpeanu a mai susţinut că în mod ”evident” este o ţintă.  El a afirmat că acuzaţiile de plagiat la adresa sa sunt ”cu siguranţă” un atac indirect la Legile educaţiei. Întrebat, în acest context, cum poate afecta dezvăluirea privind îndrumătorul de lucrări parcursul legislativ, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Asta am şi anunţat: oricât de mari ar fi aceste încercări, Legile educaţiei îşi vor urma parcursul lor firesc şi legal în interesul a milioane de copii, în interesul viitorului acestei naţiuni”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

23 comentarii

 1. În 14 iulie 2022 managerul Spitalului CF Witting a fost declarat plagiator de CNATDCU. El conduce și azi Spitalul Clinic CF Witting.

 2. Cîmpeanu nu zice „n-am plagiat”.

  • Bai Eugene, bai slug@ de corupti, „impostorul” ala si-a platit garsoniera, doar a sarit randul, in comparatie cu sefii tai corupti care te scot la propagnada si care jefuiesc Romania de 30 de ani, Stelian Ion este postol cu apa, f g m de slu ga de corupti!

  • Eugenia ești dus…, dus …de ti## că ## l.o. s .
   La Bălăceanca . In rest rămâne cum am stabilit . Mă-ta e tristă că nu ai ieșit limpede . Noi nu . Avem de cine râde ! 🤣🤣🤣

  • Eu răspund doar în fața Marii Adunări Naționale ! 🤣🤣🤣🤣

  • Pentru pesedeugen hotul care nu spune „n-am furat” e om cinstit. Nu as comenta vorbele pr0ztului daca nu ar apara prin omisiune intentionata multimea mult mai numeroasa de ciorditori reunita sub sigla partidului roşu.

 3. Bai nene, ne-am saturat de tine! Traseist ești, incompetent asemenea, asta cu plagiatul e doar bomboana…

 4. Se judeca pe fb cat se mai poate inca, ca la tv nu mai are cine va judeca, ca ii platiti sa evite subiectele… ai face bine sa parasesti scena totusi… aroganta nu face bine, si au mai fost ca tine…

 5. Pr o st esti bă.

 6. Troll PSD, slug@ de corupti….

 7. Pu### ți ## că ! Pune mana pe o carte . Cu doua clase că la chefere nu mai poți activa nici la ruși !

 8. Mafia doctoratelor și acum in Romania educata se amnistiaza furtul intelectual, doctoratele sunt că silicoanele pentru politicieni

 9. Cam se vede pana unde merge ura usericilor.
  Marea lucrare un suport de curs de uz intern.
  Probabil ca au mai ramas niste ongeuri fara papa bun si de aici toata vanzoleala.

  • Pentru „marea lucrare” curs de uz intern se dau banuti autorului, asa ca mucles. Tot furt se cheama (ba inca in forma continuata) ceea ce a facut „dom` profesor”.

 10. Toti sunt prosti in afara de el si desigur cei care l-au ajutat cu plagiatul.

 11. Astia vad campanii de denigrare peste tot, cand realitatea este mult mai simpla! Furati mai putin! Sfidati mai putin!
  Unde merge donatia, merge si contractul de vanzare-cumpare. Ce atata galagie, ce atata scandal! Mai lipsea sa spuna ca-si vor da o lege prin care lucrarile de doctorat sa fie achizitionate prin contracte de vanzare -cumparare, autentificate la notar.
  Si gata, ii rezolva Campeanu pe toti plagiatorii, in frunte cu ala mai special din fruntea Guvernului!
  Stiti care e partea amuzanta? Daca baietii ar reusi sa bage plagiatul in legalitate, unii tot ar sustine pana in panzele albe ca si-au scris singuri lucrarile, chiar si dupa ce sunt prinsi cu matza in sac. Pentru ca parvenitismul si inselatoria fac parte din ADN-ul lor!

 12. ..un nesimtit acest câmpeanu…

  • Să fie executați cei care au învățat carte cu adevărat pentru că-l pun într-o lumină proastă pe domn’ministru.

 13. Din păcate toata munca unor jurnaliști de a arata poporului ca suntem conduși de niște h0ți este în zadar. Când vin alegerile romanul pr0st ii stampileaza iar. Apoi 4 ani ne plângem de sărăcie. Unde nu e cap, vai de picioare. Banii și incompetenta sunt la putere!

  • … prin care plagiatorul e absolvit. Urmează o lege prin care vor fi amendați/închiși cei care nu tac despre derbedeii cocoțați în guvern.

 14. Eugene, măcar asuma-ti comentariile, nu iti tot schimba numele! Pana una alta, ramane cum am stabilit, ramai regele neincoronat al penibilului!

 15. A-ți da cu părerea e una!a fura e alta! fă diferență,intelectualule!