G4Media.ro

Cîmpeanu: Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor…

Cîmpeanu: Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină / Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, sâmbătă seară, că speră ca în vară, când vor avea loc examenele naţionale, să nu fie localităţi în carantină, dar a precizat că, dacă acest lucru se va întâmpla, se vor găsi soluţii ”în interesul elevilor”, relatează News.ro. Deocamdată, autorităţile au decis că simulările şi examenele vor avea loc cu prezenţa fizică, dacă rata de infectare este mai mică de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă seară, la Antena 3, despre ordinul care vizează organizarea activităţii în şcoli.

”Este permisă prezenţa fizică, indiferent de scenariu, atât pentru evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a cât şi pentru simulările examenelor naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prezenţa fizică este permisă până la o rată de infectare de 6 la mie.

”La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. (…) Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că, dacă vor fi localităţi în carantină, se vor găsi soluţii.

”Pentru predictibilitate, am decis că examenele se vor ţine la datele stabilite. Pentru relevanţă, am decis că se vor ţine cu prezenţă fizică (…) am adaptat tematica de examen. Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor. Este prematur şi îmi place să sper că în vară, când se vor susţine examenele naţionale, nu vom avea localităţi în carantină”, a mai declarat ministrul.

Sursa: News.ro

Citește și

Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura cu prezența fizică a elevilor doar în localitățile în care incidența COVID este sub 6 la mie / Noile scenarii în care funcționează școlile

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. ,,as vrea sa speram”. Se cunoaste ca e ministrul educatiei din romania

  2. De copii care nu sunt ani terminali va mai bateți mult joc din ministru și a ta gașca ?

    • ABC, joc își bat părinții care le baga în cap copiilor sa nu fie atenți la ce se preda online.
      Parintii care vor sa scape de copii de acasă în plina pandemie, sunt de condamnat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.