G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura…

ULTIMA ORĂ Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura cu prezența fizică a elevilor doar în localitățile în care incidența COVID este sub 6 la mie / Noile scenarii în care funcționează școlile

Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura cu prezența fizică a elevilor doar în localitățile în care incidența COVID este sub 6 la mie, prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prin care sunt stabilite noile scenarii în care funcționează școlile și care a fost publicat sâmbătă seara în Monitorul Oficial.

Conform ordinului, „la nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.”

„Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars- CoV-2, repectiv, distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii”, stabilește ordinul.

În plus, este prevăzut explicit faptul că la orele de sport în aer liber nu este necesară purtarea măștii.

Amintim că ordinul comun a fost elaborat după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență și-a dat acordul pentru ca elevii din anii terminali să meargă fizic la școală în scenariul 3, când incidența este peste 3 la mie. Ordinul semnat de cei doi miniștri prevede însă că în aceste clase în scenariul 3 pot participa fizic la ore doar jumătate din elevi.

De asemenea, noul ordin stabilește clar că pot fi organizate cursuri în format fizic doar până la atingerea ratei de incidență de 6 la mie. Dincolo de acest prag, elevii din toate ciclurile trec în online.

Scenariile pentru școli:

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Păi si cei din localități cu peste 6 ce dracu fac, nu mai dau examenele sau cum?
  Examenele sunt naționale, cu subiecte unice la nivel național.

 2. Nu. Asa ceva nu. Toata lumea la scoala

 3. oriunde in lumea asta se fac exceptii, la noi? oricum sint cu totii analfabeti si gata de a pasi in facultatile de renume mondial particulare unde diploma se cumpara si apoi ajung premianti.

 4. Pe cei doi băieți (elevi) din poza ii doare mintea, de poarta batic.
  Și ar suferi cumplit daca nu ar merge fizic la scoala.
  Online, cui ar mai arăta ei baticutul?

 5. Am in casa cadre didactice,numai ne înțelegem și este o încurcătură de nedescris.

 6. La Timișoara duminică rata de infectare era de 7,4 ,mai mare ca acum o săptămână când orașul a intrat în carantină. Noi,elevii care trebuie să dăm simularea la bacalaureat ce vom face?

  • Locuiesc in Timisoara si nimeni nu respecta carantina. Toata lumea e pe strada si in magazine. Nu te verifica nimeni ca doar nu e mare lucru sa completezi o declaratie.
   Asa ca unde e carantina???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.