G4Media.ro

Chris Terheș, preotul pus de PSD pe liste, a fost demis din…

Chris Terheș, preotul pus de PSD pe liste, a fost demis din funcția de administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission” din SUA. Terheș: ”Decizia e perfect normală”

Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio cu jurisdicție teritorială în S.U.A. și Canada, anunță într-un comunicat de presă că, din cauza candidaturii la europarlamentare pe listele PSD, l-a demis pe preotul Cristian (Chris) Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”.

”Decizia Episcopiei este perfect normala in contextul in care am cerut sa fiu eliberat de functiile sacerdotale pe perioada cat voi fi activ in politica, lucru care mi-a fost acceptat”, a scris imediat Terheș pe Facebook.

În plus, Eparhia din SUA confirmă și ea faptul că îi impune lui Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada, după ce Eparhia Greco-Catolică de Oradea l-a eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale.

Eparhia din SUA arată că i-a făcut lui Terheș o admonestare în 27 martie, iar acesta a refuzat să-și retragă candidatura pentru funcția de europarlamentar.

Comunicatul integral al Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio:

– având în vedere alegerea liberă a Preotului Cristian Terheș de a candida în funcția de europarlamentar,
– ținând cont de Decretul nr. 250/26.03.2019 prin care Preotului Cristian Terheș a fost eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale, emis de Eparhia Greco-Catolică de Oradea;
– considerată fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a făcut-o Preotului Cristian Terheș, conform normelor canonice în vigoare, de a se abține de la implicarea în politică, candidând pentru funcția de europarlamentar;
– considerat fiind refuzul Preotului Cristian Terheș de a-și retrage candidatura pentru funcția de europarlamentar;
– considerând starea sacerdotală ca fiind incompatibilă cu implicarea activă în politică, conform CCEO, can. 384 §2;

exprimându-și nemulțumirea și părerea de rău cu privire la decizia Preotului Cristian Terheș, a hotărât:

1. demiterea Preotului Cristian Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”;
2. încheierea înțelegerii de transfer a Preotului Cristian Terheș din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea către Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio și
3. îi impune Preotului Cristian Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada.

Biroul de Presă al Eparhiei „Sf. Georghe” Canton

Sursa foto: Contul personal de Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Probabil că astea sunt proceduri tipice.
  Dar popa-giruetă Terheș chiar este cam escroc:așa-zisa asociație de români pe care afirmă că ar conduce-o,nu prea…există!E ceva folosit ca nickname pentru altceva!?!
  Căci iată:
  „Coalitia romanilor din SUA – Romanian Community Coalition….a fost suspendata in noiembrie 2017 si nu si-a recapatat statutul legal decat la sfarsitul lunii august 2018, dupa o serie de semnalari din presa”, se precizeaza in documentele transmise la CSM si IJ.
  …Conform legilor statului California, o organizatie al carui statut este suspendat nu are dreptul legal de a-si folosi numele in public sau de a intreprinde alte activitati, se arata in actul citat.

  Cati membri sunt in organizatie

  In plus, desi Terhes sustine ca ONG-ul condus de el este „cea mai larga organizatie romaneasca din SUA”, in realitate, aceasta a fost inregistrata ca neavand niciun membru, potrivit portalului californian al ONG-urilor.
  Din actele transmise la CSM, singurele persoane asociate in mod legal cu aceasta asociatie sunt Chris Terhes si secretara ONG-ului, Gina Dobbs, care este trecuta cu acelasi domiciliu ca si Terhes. De altfel, sediul Coalitiei romanilor din SUA este inregistrat tot la domiciliul lui Terhes.
  Potrivit ultimei modificari facute in asociatie, din 19 august 2018, Terhes ocupa functiile de presedinte si director executiv, iar Gina Dobbs are functiile de secretar si director financiar.”
  Apoi:„Referitor la numarul de membri, preot a explicat pentru Ziare.com ca Romanian Community Coalition a fost infiintata ca o corporatie, care este condusa doar de catre board si are clasa de „membri sustinatori”, care insa nu au drept de vot.
  El mai arata ca in statut a fost inclusa inca din 2014 prevederea sa aiba „membri sustinatori”, „care sprijina si sustin organizatia, cu care ne si consultam, dar care nu au drept de vot asupra actiunilor curente ale organizatiei”.
  „Romanian Community Coalition are in prezent peste 3.000 de membri sustinatori. In curand vom furniza mai multe date publice cu privire la acesti membri, grupati pe state si tari (avem si din afara SUA) „, a precizat Chris Terhes, pentru Ziare.com.
  Un „nickname”
  Un alt aspect controversat este modul in care Chris Terhes s-a autointitulat presedintele Coalitiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, descriere care exista si pe contul de Facebook.
  Aceasta coalitie nu are un statut legal, neexistand nicio organizatie in Statele Unite inregistrata cu acest nume.
  Terhes sustine ca nu a semnat niciodata vreun act in numele acestei organizatii, iar „Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei” este un nickname, „pe care ni l-a pus presa din Romania, pentru ca, la inceputul actiunilor noastre, de dupa „martea neagra”, cand inca nici nu eram incorporati, in jurul acestei idei ne-am strans si coalizat”.

 2. Pe când BOR va scapa de popimea care reprezinta agentii electorali ai Ciumei Rosii? Prea Securistul Daniel ce zice?

  • Pe cand vom scapa de BOR? TOATEreligiile sa fie permise sau interzise, si mai important, sa se AUTOFINANTEZE. Cat despre pamanturi, sa le dea inapoi, fara posibilitatea de a le vinde si, in cativa ani, vor renunta la ele ca leprosii astia nu sunt obisnuiti sa plateasca taxe. Sa ii caute ANAF-ul pe la lumanari si pe la cutia milei, ca mie pt. 300 lei, batuti in casa dar pentru care nu am facut hartii cand am platit curierul, mi-a dat 5000 lei amenda. Plm cu preventia lor cu tot.

 3. Chris ăsta susține „Decizia Episcopiei este perfect normala in contextul in care am cerut sa fiu eliberat”, iar Eparhia spune „considerată fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a făcut-o Preotului Cristian Terheș, conform normelor canonice în vigoare, de a se abține de la implicarea în politică”. Deci Eparhia spune că a fost dat afară, iar Chris că a cerut el. Ce de mincinoși avem în politica dâmbovițeană! Și acest Chris are girul PNȚ-CDului și este pe lista PSDului! Ce zic votanții PSDului despre acest vierme? Se simt reprezentați in Parlamentul UE de un mincinos (pe deasupra fost preot)?

 4. Juda redivivus!

 5. uite asa pierde psd pe barba lui…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.