G4Media.ro

Chinezii nu mai domină achizițiile din piața imobiliară din Londra. Francezii au…

Chinezii nu mai domină achizițiile din piața imobiliară din Londra. Francezii au cumpărat mai mult

Cumpărătorii din Franţa au ajuns să facă achiziţiile internaţionale cele mai mari pe piaţa imobiliară din centrul Londrei (PCL), în primele nouă luni din 2020. Potivit studiului publicat de uk.finance.yahoo.com tranzacțiile care au implicat cumpăratori străini îi vizează, în proporți de 11%, pe francezi.

Această situație reprezintă o schimbare majoră după ce piața a fost dominată de cumpărătorii chinezi, care s-au aflat în spatele a 8,3% din achiziţiile străine efectuate în perioada ianuarie-septembrie 2020, faţă de o cotă de 15% în primele nouă luni din 2019, arată datele companiei imobiliare Knight Frank.

De asemenea, proporţia cumpărătorilor britanici care au făcut achiziţii pe piaţa imobiliară din centrul Londrei a urcat la aproximativ 59%, faţă de 47% în perioada ianuarie – septembrie 2019.

Restricţiile internaţionale de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19) reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru mulţi investitori internaţionali, deşi alţii nu ţin cont de aceste probleme şi se uită dincolo de incertitudinile provocate de pandemie şi de Brexit. În contextul continuării negocierilor privind Brexitul, există presiuni descendente asupra lirei sterline, se arată în raportul Knight Frank.

„În pofida temerilor legate de Brexit, există bani din Europa care sunt investiţi în Londra. Combinaţia dintre deprecierea lirei sterline şi concurenţa mai scăzută din partea cumpărătorilor care trebuie să prindă un zbor lung a creat oportunităţi de achiziţii”, a apreciat Tom Bill, de la Knight Frank.

Luna trecută, vânzările de proprietăţi imobiliare în Marea Britanie au atins un nivel record, pe fondul continuării boom-ului de pe piaţa imobiliară, în pofida scăderii activităţii economice cauzată de pandemie, relatează Agerpres.

Foto: Pixabay.com/Londra

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.