G4Media.ro

China nu înțelege de ce SUA vorbește de un boicot diplomatic al…

Sursa foto: beijing2022.cn

China nu înțelege de ce SUA vorbește de un boicot diplomatic al JO de la Beijing: ”Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA”

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un act cu intenţia de a impresiona” şi o ”manipulare politică” care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive, transmite Reuters.

”Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest ‘boicot diplomatic’ pur şi simplu vine de nicăieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu.

”Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022”, a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ”atrocităţilor” comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe.

Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului american şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.

Sursa foto: beijing2022.cn

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. :)))) Jocurile astea olimpice sunt o pacoste, prea des au coincis cu evenimente neplacute. Dar chinezii nu au deloc umor, nu-s deloc relaxati.

 2. Asta inseamna sa ai boase planetare – sa-ti permiti sa spui adevarul verde-n fata, un adevar care sa-i atinga pe cei vizati si sa prinda la restul publicului. Chiar asa e, efectiv nu-i pasa nimanui daca se duce la festivitati cutare sau cutare politician, chiar mai bine daca sunt cat mai putini. Cand ipocrizia scabroasa a Vestului e atat de mare incat China a ajuns sa „detina” adevarul, e grav pentru toti.

  • Ce naiv esti, daca crezi „adevarul” Chinei. SUA e in top 3 intotdeauna la jocurile olimpice. Are un cuvant greu de spus in privinta lor, ca iti place sau nu… Sigur, te invit sa te muti in China, ca sa te convingi de „adevarul” lor.

 3. Apropo de atrocitati: o fi inchis SUA lagarul Guantanamo? Am uitat ca numai SUA are dreptul legal sa dea cu bocancul in drepturile omului.

  • Eu una sa comiti atentate si apoi sa iti iei un waterboarding si e alta sa fi musulman si sa fii bagat intr-un lagar, pe criteriul asta. Sigur, tu nu esti musulmanca si poti rasufla linistita. Dar grija ce spui despre Mao sau alti conducatori rosii…

  • Cum se decidea dacă ai comis sau nu un atentat? Că nu în cadrul unui proces legal, respectând statul de drept și supremația legii.

 4. Corect,China face ce vrea cu Bideu,doar e omul lor 🥳

 5. Chinezii astia ii intrebi cat e ceasu’ si iti spun ca e frumos afara. Probabil la ei oficial e doar un membru PCC.

 6. Dacă aveau c0413 boicotau total, ca în 1980. Boicot diplomatic = bașina marca Bideu.

 7. Nu are nici o valoare atat timp cat participantii la olimpiada vor fi prezenti. E doar stire de prostitutie intelectuala.