G4Media.ro

China denunţă declaraţia liderilor G7 şi cere grupului să nu mai calomnieze…

China denunţă declaraţia liderilor G7 şi cere grupului să nu mai calomnieze ţara

China a denunţat luni o declaraţie a liderilor Grupului celor Şapte în care Beijingul a fost mustrat cu privire la o serie de probleme, precizând că este un amestec grav în afacerile interne ale ţării, scrie Reuters, preluată de News.ro.

Liderii G7 au cerut duminică Chinei să respecte drepturile omului în regiunea musulmană Xinjinag, Hong Kongului să păstreze un grad înalt de autonomie şi a subliniat importanţa păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwanului – toate, probleme extrem de sensibile pentru Beijing.

Ambasada Chinei de la Londra a transmis că este extrem de nemulţumită şi se opune cu hotărâre la menţiunile despre Xinjiang, Hong Kong şi Taiwan care distorsionează faptele şi prezintă „intenţii sinistre ale câtorva ţări precum Statele Unite”.

„Nu trebuie intervenit în afacerile interne ale Chinei, reputaţia Chinei nu trebuie calomniată şi interesele Chinei nu trebuie încălcate”, se arată în declaraţie.

„Ne vom apăra hotărât suveranitatea naţională, securitatea şi interesele de dezvoltare, şi vom riposta la tot felul de nedreptăţi şi încălcări impuse Chinei”.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a afirmat că declaraţia de duminică de la G7 este o mişcare semnificativă pentru grup, în timp ce liderii s-au adunat în jurul nevoii de a „contracara şi de a concura” cu China pentru provocări care variază de la protejarea democraţiei până la cursa tehnologică.

Ambasada Chinei a transmis că G7 ar trebui să facă mai multe lucruri care să conducă la promovarea cooperării internaţionale în loc să creeze artificial confruntări şi fricţiuni.

Citește și

Declarația finală a summitului din Cornwall: Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. pai da , clar e calomie, cand ei, China, sunt asa de transparenti si ne-agresivi, si oamenii nu dispar .. sa nu mai zicem de nevinovatul winnie the pooh, cenzura si alte, hong kong taiwan … pacat .. un alt popor maret condus de tembeli dornici de sange

 2. Ca un mare fan al chinezilor, personal as suspenda orice relatie comerciala cu ei, as iesi daca nu as putea sa ii elimin din toate organizatiile internationale din care facem parte si le-as ura un vajnic ” Sa treiesti…….”

  • Amice, China este o tara cu resurse limitate (exceptand forta de munca), dependenta de comertul exterior, pe care de fapt nu il face PCChinez, ci firmele straine care produc acolo. Daca maine se inchid sau nu mai exporta, in 1-2 ani raman fara bani pt resurse , inclusiv de hrana, si China se va prabusi sub greutatea propriei populatii. Moment in care tara se va si destrama, dupa modelul URSS.
   O stiu si ei si de aceea incearca sa elimine aceasta vulnerabilitate, dar mai au nevoie de 1 generatie. Occidentul stie si el si reactioneaza prin G7.
   Istoria insa ne invata ca niciun imperiu nu rezista ( au mai fost imperii asiatice, chiar in China), singura necunoscuta este daca se va destrama in pace sau cu razboi.

  • @nick eu nu cred ca mai e chiar asa cum spui tu, au adus acasa oameni scoliti in strainatate, investesc / cumpara in toata lumea (in special tari bananiere) resurse/fac autostrazi

   china nu mai e aia care doar copie , deja sunt un alt nivel, si cel mai elocvent exemplu e faptul ca au ajuns pe marte

   e suficient sa vezi deja ei au branduri care le promoveza, dupa huawei acum sunt o duzina de alte marci care ne-au invadat piata de telefonie mobila, daca nu au reusit cu huaweii incearca cu armata de branduri

   ca au resurse limitate nu e musai o catastrofa din moment ce sunt multe tari care nu au resurse, dar sunt destul de bogate

  • Baieti ca sa fiu clar CHINA executa o TALHARIE la nivel mondial cu tehnologia furata, cu imprumutirile cu care devalizeaza tari, cu insule artificiale care devin teritoriu chinezesc si in speta apar revendicari teritoriale, prin coruptie si impunerea unor personaje dubioase pe la ONU, OMS, ….etc. (arfi volume de scris)
   Deci din punctu meu de vedere sa faca ce po si ii duce carca d’a nu pe banii mei, cine vrea sa faca afaceri cu produse din china sa se duca in alta parte.

  • Nu stiu cat de limitate sunt resursele lor, dar stiu ca pamanturile rare folosite la electronice complexe se gasesc numai in china. Avand deci monopol pe anumite resurse, nu cred ca sta in picioare ideea conform careia China se prabuseste daca se inchide piata. Da, se zguduie din temelii, producatorii vor suferi teribil, dar cred ca se vor reorienta spre tarile din lumea a 2-a si a treia, pe cand G7 ramane fara forta de munca ieftina si fara resursele necesare pentru electronice.
   Cred ca e tardiva miscarea G7, China a facut schimbarea de politica deja de ani buni: guvernul investeste sume uriase in cercetare si inovatie, sume pompate de G7 si restul lumii pentru marfa ieftina produsa acolo.

 3. Problema cea mare este de fapt furtul agresiv de tehnologie, neo-colonialismul combinat cu o coruptie fara scrupule, si preturile de dumping ale produselor combinate cu subventiile statului.
  Asta cu „neamestecurile in treburile interne” o mai spunea cineva…a trecut atat timp, ca nici nu mai stiu cine :).
  Ma insa ca suspendarea relatiilor comerciale ar pune efectiv pe butuci societatea occidentala. Nu in 1-2 ani, ci in 1-2 luni. Si ei stiu asta foarte bine…

 4. Occidentul politic nu înțelege China. Judecă relațiile internaționale tot prin prisma războiului rece care s-a încheiat acum o generație: capitalism versus comunism. Breaking news! China nu e despre comunism, nici măcar partidul comunist chinez nu e despre Marx, Engels și Lenin. China e despre China. E despre o filosofie și o civilizație care a început acum 5000 de ani. E despre revenirea la poziția de Imperiu de Mijloc, care își extinde și domină pașnic, pas cu pas, sfera de influență atâta vreme cât sfera e cuminte, ori nemilos când sfera se obraznicește. Deng Xiao Ping sau Xi Jing Ping nu au (avut) nebunia ideologică a lui Mao Tze Dong.
  Occidentul a crezut greșit că în China săracă se duc ca salvatori primiți cu brațele deschise ca în Bangladesh, Nigeria sau România. Au fost primiți cu brațele deschise, dar cu intenții nici măcar ascunse, dar neluate în serios. Big mistake.

 5. Un g7 mai de circ:

 6. Stop stealing IP, respect human rights and commercial laws, don’t hide the reality in pandemics, free Tibet, free Hong Kong, free Uighurs.
  Ask respect after you learn to respect others!!!

 7. Site-ul publicaţiei Kamikaze, kmkz.ro, a postat o serie de „întrebări de bun-simţ” adresate proaspătului soţ.

  „How much was the gift? (Cât a fost darul?)

  Have you danced the chicken in front of the block? (Aţi dansat Găina în faţa blocului?)

  The gift was in envelope or shouted? (Darul s-a dat în plic sau strigat?)

  The wine was brought from the country or was original, in bottle from bottle? (Vinul a fost adus de la ţară sau a fost original, în sticlă din sticlă?)

  Did you have formation or a DJ who played music from Winamp? (Aţi avut formaţie sau un DJ care a pus muzică de pe Winamp?)

  Did the Godfather see the Goddaughters pussy? (A văzut Naşul păsărica Finei?)

  How many times have you danced The Penguin Dance? (De câte ori aţi dansat Dansul Pinguinului?)

  Was the bride started? If you know what I mean… (A fost mireasa „începută”? Dacă înţelegi ce vreau să spun…)

  Did you show the sheet at the balcony?” (Ai arătat cearşaful la balcon?)”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.