G4Media.ro

China avertizează UE că escaladarea fricţiunilor comerciale ar putea declanşa un război…

sursa foto: Facebook / BYD

China avertizează UE că escaladarea fricţiunilor comerciale ar putea declanşa un război comercial

Ministerul Comerţului din China a atras atenţia, vineri, că Uniunea Europeană continuă escaladarea fricţiunilor comerciale, ceea ce ar putea declanşa un război comercial, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Responsibilitatea revine în întregime părţii europene”, a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului.

China speră că se va întâlni la jumătatea drumului cu UE, va gestiona diferenţele prin dialog şi va evita escaladarea fricţiunilor comerciale sau nu va permite scăparea lor de sub control, a adăugat oficialul de la Beijing.

Ca răspuns la escaladarea tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Bruxelles, China a anunţat în 17 iunie că a lansat o investigaţie antidumping privind importurile de carne de porc şi produsele sale secundare din Uniunea Europeană. Ancheta ar urma să se finalizeze până în 17 iunie 2025, dar dacă va fi necesar va fi prelungită cu şase luni.

Companiile alimentare globale se tem de represalii, după ce Comisia Europeană a informat săptămâna trecută că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând din 4 iulie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Război? Separare completă economică! China își va vinde chinezismele încă 3 ani in Burkina Faso, Papua Noua Guinee, Coreea de Nord și Rusia, si in anul 4 vor fi deja depășite produsele lor, fără să mai aibă know-how și tehnologie! Chinezii nu vor mai avea dreptul de călătorie, de a învăța, de a avea afaceri in UE sau SUA, nu vor mai vinde nimic in UE sau SUA.
    Da, și Vestul va trăi mai rau, dar măcar vor fi vii, dacă de dragul lăcomiei nu fac nimic contra Chinei, mai bine ne încolonăm și ne predăm cu totii, să nu cumva să scadă profitul!