G4Media.ro

Chery Auto va începe producţia în Europa, în fosta fabrică a Nissan…

Sursa foto: Pxabay

Chery Auto va începe producţia în Europa, în fosta fabrică a Nissan din Spania

Compania chineză Chery Auto va fabrica maşini în Spania, prima sa unitate de producţie din Europa, după ce a semnat un acord privind înfiinţarea unei societăţi mixte cu producătorul spaniol EV Motors, a anunţat marţi firma spaniolă, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Chery Auto va demara producţia în cursul acestui an la fabrica pe care grupul nipon Nissan a închis-o în 2021, autorităţile sperând ca o parte din cei 1.600 de angajaţi să revină la muncă.

În cadrul societăţii mixte EV Motors va începe producerea propriilor sale vehicule în trimestrul patru din 2024, după ce Chery a demarat producţia modelului său Omoda, a informat compania spaniolă.

Tranzacţia va fi oficializată vinerea viitoare la Barcelona.

Şi autorităţile de la Roma au încercat să atragă Chery Auto să producă vehicule în Italia.

Chery vinde maşini cu combustie internă, hibride şi vehicule complet electrice. Mărcile sale Omoda şi Jaecoo au fost lansate pe toate pieţele importante din Europa. Până la finalul lui 2025, Chery vrea să lanseze trei modele de SUV-uri pentru fiecare brand, cu diferite tipuri de alimentare. Vânzările EV sunt mai ridicate în nordul Europei decât în sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...