G4Media.ro

CFR se judecă de 22 de ani pentru chiria unui restaurant McDonald’s…

Sursa foto: ReporterIS

CFR se judecă de 22 de ani pentru chiria unui restaurant McDonald’s din Iași / Compania susține că îi aparține o mare parte din terenul pe care a fost construită clădirea, în 1997

Una dintre cele mai lungi dispute juridice din Iașul ultimilor zeci de ani a ajuns, din nou, la Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță ReporterIS.

Căile Ferate Române (CFR) încearcă să convingă judecătorii că mare parte din terenul pe care a fost construit, în 1997, restaurantul McDonald’s îi aparține. În acel an, Consiliul Local Iași a transferat suprafața de teren investitorului, în cadrul unui contract de asociere în participațiune pe 25 de ani, act pe care CFR-ul îl consideră nelegal.

Trei ani mai târziu, în 2000, CFR a demarat ceea ce va deveni o lungă procedură juridică în instanțe, motivând faptul că aproape 2.000 de mp din cei 2.500 mp le aparține și că, astfel, asocierea din 1997 a fost nelegală.

Argumentele CFR se leagă de faptul că instituția ar fi cumpărat în 1926, chiar de la Primăria Iași, aproape 35 de hectare în zona Gării, pentru amenajarea stației și că suprafața atribuită restaurantului McDonald’s în 1997 ar face parte din acel teren.

În replică, Primăria a susținut că, la momentul asocierii cu Premier Restaurants SRL, terenul îi aparținea și că asocierea a fost legală. În acest sens, a invocat și faptul că toate celelalte dosare intentate de CFR pe acestă teamă au fost respinse defintiv de judecători.

Sursa foto: ReporterIS

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. eu din cate stiu, atunci cand deschizi o franciza macdonalds, esti obligat prin contract sa le transferi dreptul de proprietate al terenului. adica investitorul ofera terenul companiei macdonalds in schimbul licentei de a opera restaurantul fast food. plus ca e obligat sa construiasca doar cu firmele agreate de mac, sa ia doar produse de la furnizorii mac etc. nu inteleg cum poate fi un proces daca acolo e un titlu de proprietate emis de stat.

    • Vorbești doar ca sa te afli in treaba ! Franciza se plătește , nu dai terenuri sau alte Invenții !

  2. Un avocat fâșneț toacă banii CeFeRe-ului în participatiune cu un lider CheFeRe…

    • ORBservator bine punctat.Suporta bugetul general consolidat,ca e mare.Si daca devine mic il umple la loc cu imprumuturi.Na-ti vazut ce profit au bancile si ce mare e datoria?!Nu conteaza,bugetul i-al celor care pot baga mana in el si al tuturor cand se goleste.

  3. numai in Romanica poate sa tina un proces 22 de ani. Poate prin Gabon sau Eritreea sa mai vezi asa ceva.

    Intre timp pensiile speciale curg curg curg

    Sclavii platesc impozite.

    Poatacii USR sa se abtina de la clasicele , daca votati psd de 30 de ani, au fost si ei la putere si Barna a zis ca trebuie sa o luam incet cand a fost intrebat pe aceasta speta

  4. 35 de hectare……așa va să zică……..

  5. La noi procesele tin mai mult decat ratele la casa…