G4Media.ro

Cetățeanul român Vasile Culea a fost trimis în judecată în Marea Britanie…

Cetățeanul român Vasile Culea a fost trimis în judecată în Marea Britanie acuzat de omorul unei femei de 86 de ani și tentativa de omor a soțului ei de 88 de ani

Culea a compărut sâmbătă în fața Curții de Magistrați de la Nottingham în centrul Angliei, care și-a declinat competența având în vedere gravitatea infracțiunilor și a trimis cazul spre judecare Curții Coroanei de la Derby unde va compărea marți în stare de arest pentru prima înfățișare.

El este acuzat de omorul lui Freda Walker și tentativa de omor a soțului acesteia, Ken Walker în locuința lor în localitatea Langwith Junction din comitatul Derbyshire. Freda a fost găsită moartă pe 15 ianuarie, iar Ken, fost consilier local a fost găsit grav rănit și rămâne în spital în stare critică.

Vorbind în limba română, cu un translator lângă el, Culea, în vârstă de 33 de ani, și-a confirmat doar numele, vârsta și adresa – Grove Road în localitatea Chrch Warsop din comitatul Nottinghamshire.

Church Warsop se află la doar cinci kilometri de Langwith Junction, unde se presupune că a avut loc omorul.

Localnicii au declarat cotidianului Daily Mail că bănuiesc că el a lucrat la fabrica Sports Direct din Shirebrook, cunoscută local sub numele de Gulag datorită condițiilor de muncă proaste și a numărului mare de lucrători din Europa de Est.

Tynniel Lee, 31 de ani, casnică, care a asistat la arestarea lui de la fereastra dormitorului ei, a spus că Culea, „s-a ținea deoparte”, de când s-a mutat acolo cu o altă familie de români în urmă cu aproximativ doi ani.

 Pe pagina sa de Facebook, Culea, care își spune Vasy, își dă ca oraș de origine din România Oltenița.

BBC, The Guardian, Daily Mail

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter