G4Media.ro

Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76% în…

Sursa foto: G4Media.ro

Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76% în luna iunie față de 2021, presiune majoră pe aeroporturi și liniile aeriene

Cererea mondială în sectorul transportului aerian a crescut 76,2% în iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, impulsionată de ridicarea în mare parte a măsurilor sanitare impuse de pandemie, însă nu a revenit încă la cifrele de dinainte de criză, a anunţat joi Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), citată de agenţia Agerpres.

Traficul aerian în iunie a fost la un nivel de 70,8% din cel anterior pandemiei, conform ultimului raport lunar al organizaţiei, care grupează o mare parte din companiile aeriene.

„Cererea de călătorii cu avionul se menţine ridicată. După doi ani de izolare şi restricţii la graniţe, lumea profită de libertatea de a călători”, a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Revenirea rapidă a cererii de călătorii a pus o presiune majoră atât pe aeroporturi, cât și pe companiile aeriene, toate fiind afectate de pandemia de covid. Lipsa personalului calificat, care a plecat sau a fost concediat în pandemie, a dus la blocaje și greve pe marile aeroporturi ale lumii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter