G4Media.ro

Cererea de suspendare din funcție a judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cererea de suspendare din funcție a judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu a fost amânată de CSM pentru 24 aprilie

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat pentru 24 aprilie discuțiile legate de suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din procesul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai.

Inspecția Judiciară a făcut această propunere marți, iar CSM stabilise termen de dezbatere joi. Înainte de începerea ședinței de la Consiliu, magistrata a cerut acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

Miercuri, CSM a decis amânarea pentru 24 aprilie, potrivit unui comunicat al instituției.

Inspecția Judiciară a propus marți Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a accidentat mortal doi tineri în stațiunea 2 Mai.

Ea a fost acuzată de părinţii victimelor, că, la primul termen de judecată, a cerut buletinul tânărului mort în tragedie şi că nu ştia că acesta este decedat.

„În cursul zile de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materia disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcției de către judecător ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...