G4Media.ro

Cereale ucrainene: Inspecția cargobotului Razoni a fost finalizată

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Cereale ucrainene: Inspecția cargobotului Razoni a fost finalizată

Inspecția în larg a navei Razoni, la bordul căreia se află încărcătură autorizată de cereale ucrainene, a fost finalizată, a anunțat miercuri Ministerul turc al Apărării, citat de Le Figaro. La finalul inspecției, care a durat puțin mai puțin de o oră și jumătate, „nava va traversa Bosforul spre Liban”, se arată într-un comunicat.

Inspecția a avut loc la intrarea în Bosfor. Delegațiile de experți au fost îmbarcate la bordul navei cargo sub pavilion Sierra Leone în două navete. Cargoul urma să pornească din nou la drum cu puțin timp înainte de prânz (0900 GMT) spre portul Tripoli, în nordul Libanului, folosind Bosforul, care leagă Marea Neagră de Marea Marmara între țărmul european și cel asiatic al Istanbulului.

Marmara se deschide apoi spre Marea Mediterană prin strâmtoarea Dardanele. Transportul de 26.000 de tone de porumb care a părăsit luni dimineață portul Odesa (sudul Ucrainei) este primul care a fost autorizat în conformitate cu termenii acordului încheiat la 22 iulie la Istanbul, cu medierea Turciei și sub auspiciile Națiunilor Unite. Acordul permite reluarea, sub supraveghere internațională, a livrărilor de cereale ucrainene pe piețele mondiale, blocate de la invazia rusă.

Publicitate electorală

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Sigur… iar ONU si turcii sunt p r o s t i ca pierd vremea cu inspecții din astea.

  @pro european: armele se vând de către mafie pe piața neagra pentru bani. Multi bani.
  Si Ucraina este un stat profund corupt.

 2. E amuzant sa citesc romani cum denunta ei coruptia ucrainiana, de parca aici la noi domneste legea si romanul mai bine isi taie mana decat sa dea/primeasca o spaguta, atentie sau bacsis. Ucraina are consfintite in Constitutie aspiratiile la apartenenta UE si NATO, priveste exclusiv catre vest si mai ales si-a confirmat cu sange orientarea in timpul euromaidanului.

 3. Prosteala pentru trolli rusnaci.
  Magaziile de marfa nu pot fi inspectate.
  La transportul de cereale marfa este fumigata dupa terminarea incarcarii, magaziile inchise etans si sigilate.
  Cu o zi inainte de descarcare magaziile se deschid si se ventileaza. Inainte de descarcare vin echipe specializate si verifica daca docherii pot lucra in siguranta.

 4. @mircea: Corupția in UA este de un ordin de magnitudine mai mare decât in Romania.