G4Media.ro

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Fabrica Bosch donează două ventilatoare…

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Fabrica Bosch donează două ventilatoare mecanice pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca 

Compania Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, continuă să se implică activ în lupta împotriva Covid-19 în România.

Reprezentanții companiei anunță că Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Fabrica Bosch din incinta parcului industrial Tetarom, au donat două ventilatoare mecanice pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, pentru a sprijini personalul medical aflat în linia întâi, în lupta cu epidemia de Coronavirus.

De când a început pandemia, Grupul Bosch în România donează pentru spitale şi personalul medical din linia întâi, aparatură medicală, echipamente de protecție, aparatură electrocasnică, scule electrice şi componente auto Bosch.

„Trăim momente dificile, fără precedent, și este de datoria noastră să ne implicăm și să acționăm colectiv pentru a limita răspândirea virusului și pentru a da o mână de ajutor personalului medical din linia întâi și, implicit, pacienților”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Cele două aparate medicale de ventilație mecanică de înaltă performanță, donate Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, vor putea fi folosite pe termen lung în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie acută.

„În astfel de momente, este important să fim uniți și șă acționăm responsabil. Acest lucru stă la baza valorilor Bosch, iar acum, mai mult ca niciodată, este esențial să ne implicăm activ și să venim în sprijinul comunității locale. Vom continua, implicând și angajații Bosch Cluj, să derulăm împreună acțiuni menite să contribuie la lupta împotriva pandemiei”, a transmis Monica Constantinescu, director comercial al Fabricii Bosch din Cluj.

Donația a fost posibilă cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, în cadrul proiectului Un singur Cluj, iar cele două aparate medicale au ajuns în această săptămână în incinta Spitalului de Boli Infecțioase.

„Responsabilitate, solidaritate și sprijinul acordat persoanelor aflate la nevoie sunt principiile fundamentale care ne ghidează în această perioadă dificilă. Este esențial să ne implicăm, și să înfăptuim acțiuni concrete de solidaritate cu un impact pozitiv în comunitatea noastră. Mă bucur că putem veni în ajutorul personalului medical din Cluj-Napoca”, a declarat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

De asemenea, compania a donat, către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, un tester real-time PCR pentru identificarea SARS-C0V-2, către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, un pat pentru terapie intensivă, iar în localitatea Blaj un alt ventilator mecanic și dispozitive medicale de protecție de primă necesitate. Mai mult decât atât, alături de importanți jucători din industria auto, compania a contribuit financiar la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare mecanice avariate.

Totodată, BSH Electrocasnice, divizia de echipamente și aparatură electrocasnică a Bosch, a donat către Spitalul Colentina, Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti și Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, încă de la începutul lunii aprilie, mașini de spălat cu uscător încorporat și aspiratoare profesionale cu funcție de spălare. Mai mult, departamentul Automotive Aftermarket (AA) s-a alăturat inițiativei „Mobilitate pentru eroi”, lansată de rețeaua Bosch Car Service. Campania are drept obiectiv asigurarea reparațiilor pentru vehiculele utilizate de către personalul instituțiilor aflate în prima linie: medici, asistenți, echipaje ISU, polițiști, jandarmi, pompieri sau militari.

Voluntarii Bosch, ambasadori ai binelui

Voluntarii Bosch au donat şi continuă să doneze individual sume de bani, laptopuri și tablete, asigurând astfel necesarul de alimente și accesul la educație pentru familiile din medii defavorizate. Totodată, aceștia au dezvoltat și demarat campanii de strângere de fonduri dedicate achiziţionării de echipamente de protecţie pentru spitalele din România.

Sursa Foto: Bosch România/ CSR

 

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.