G4Media.ro

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare, deschise non-stop timp de o săptămână/…

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare, deschise non-stop timp de o săptămână/ Nu este nevoie de programare

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise, începând de marţi, de la ora 8,00, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-COVID, oamenii putându-se prezenta la orice oră, fără o programare prealabilă, transmite Agerpres.

„Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a informat Ministerul Apărării.

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte, precizează ministerul.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând din data de 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. De ce mai are Rrrumânistanul atâtea spitale militare???? Unul este mai mult decât suficient!
  Pentru cine, pentru ce? RECONVERSIE, DE URGENȚĂ, ÎN SPITALE CIVILE!!!

  • Bai gheo tu îți dai seama că prin circul pe care îl faci zi de zi pe subiectul asta plictisește lumea și îți consumi energia degeaba? Nu mai ai mingi de spart pe la copiii din fata blocului? Mergi nene și joaca șah in parc. Fii deștept. Investește în tine.

  • Ignorati l ca e mai simplu…..
   Era un nimic fara pandemia asta…..acum primeste si el atentia care i a lipsit in copilarie:)

  • Barbu Gh. e postac profesionist, dar de data asta are perfectă dreptate, nu ar trebui să existe atâtea spitale militarizate ( numai în București există mai multe militare, există spitalul Sri, cine știe câte or mai fi pe care nu le știm).
   Faptul că ați sărit să-l atacați fără să vedeți ce a spus pe fond, vă descalifică pe voi.

  • Ce-au sărit postacii waxerei să-și merite copeicile….

 2. Centrele militare au avut cea mai mica rata de vaccinare, asa cum arata evolutia listelor de vaccinare de luna trecuta. Destul de ciudat, acum ca nu prea mai sunt doritori, s-au activat. Bravo lor!

 3. Lighioanele waxeriste sunt la „datorie”. Plătește bine „guvernarea”. Din banii noștri, n-ar mai avea zile, în frunte cu alde Vali, pătrățel și alți giboni atârnători.

 4. Barbu Gh. e postac profesionist, dar de data asta are perfectă dreptate, nu ar trebui să existe atâtea spitale militarizate ( numai în București există mai multe militare, există spitalul Sri, cine știe câte or mai fi pe care nu le știm).
  Faptul că ați sărit să-l atacați fără să vedeți ce a spus pe fond, vă descalifică pe voi.

  • Postac profesionist ești tu, cu vali, rozalia, pătrățel și toți acești funcționali cu pseudonime dubioase și insipide!

 5. S-au activat la mișto, că acum nu mai vrea nimeni să se vaccineze.
  Probabil dacă ajunge un civil acolo, le spune portarul că s-a terminat programul.

 6. Pe 8 martie 2021 m-am inscris pe lista de astepatre a uni centru de vaccinare din Ploiesti care , ce sa vezi este o unitate militara: COMANDAMENTUL BAZEI 2 LOGISTICA. Am ales acest centru pentru ca pe lista de asteptare erau numai trei sute si ceva de persoane, in conditiile in care la celelalte centre erau deja cateva mii.
  Pe data de 25 aprilie am primit mesaj ca pot sa-mi fac programarea, ceea ce am si facut. M-am programat pe data de 4 mai ( astazi ) la ora 15.00.
  Pe data de 2 mai primesc mesaj sa nu uit de programare. Nu uitasem.
  Pe data de 3 (ieri ) primesc un telefon ca nu trebuie sa ma mai prezint la vaccinare pentru ca nu mai sunt doze si ca ne suna ei cand o sa fie din nou vaccinuri, in una doua saptamani.
  In aceste conditii MAN anunta ca face vaccinari la liber.
  Are cineva o explicatie ?

  Scenariu fictiv:
  Romania anului 2085. In Moldova apar omeleti verzi inarmati care ataca institutii publice.
  Armata Romaniei creaza zone sigure, aparate de bravii militari romani. Accesul in aceste zone se face pe baza de liste. Dupa cateva zile zonele sunt deja pline, nu se mai primesc cetateni.
  De pe varful Negoiu, unde s-a refugiat guvernul Romaniei, un ministru, sa-i spunem Voiculan, face publica o lista cu toti cetatenii admisi in zonele sigure si surpriza: zonele sun pline cu rudele militarilor a politistilor politicienilor si ai altora ca ei.
  Deranj mare !!!

  • Noi(familia mea) am zacut pe Listele lui Ciuca din Bucuresti din 15 martie(eram chiar in fata, bieti fraieri, nu stiam atunci ca astia nu vaccineaza. de fapt, civili, doar se distreaza pe seama lor).
   Am zacut mai mult de o luna pe acele Liste, in jurul nostru, oamenii se programau, desi fusesera si pe locul 6 500 in 16 martie, de exemplu la Romexpo si la Palatul Copiilor, noi, nici gand, dar inca speram ca sunt seriosi.:)))))) .
   In Bucuresti, in acest moment, conform vaccin.live, singurii oameni aflati pe Liste sunt in Centrele Militare, ramasi saracii ultimii fraieri care inca mai spera ca-i vaccineaza epoletii.
   De ce nu le dau astora un telefon sa-i cheme la Spitalul Militar sa-i vaccineze, in loc sa behaie ca fac vaccinare la liber(in conditiile in care e full acum Bucurestiul de vaccinuri), n-am habar.

 7. G4Media, intrebati-i pe epoleți câți civili de Etapa a 3 a au vaccinat dupa 15 martie in Centrele Militare din București și de ce toti cei 6 900 oameni de pe Listele din Bucuresti(conform vaccin.live) din 20 000 la nivel național sunt fraierii care au avut proasta inspiratie să se așeze pe Listele lui Ciuca.
  Personal, am stat o lună pe o Listă de la un Centru Militar din București, înscris din 15 martie, eram in față pe Listă, dar n-au vaccinat nimic din civilimea fraiera.
  Au pus Centrele pe Platformă ca sa-si mai bată un pic joc de neesentiali. Le-au urcat doar după scandalul cu centrele speciale si au permis liste kilometrice(au fost si 5 300 de oameni pe fiecare lista a lor), desi știau că nu vor vaccina Etapa a 3 a.
  Credeti că uităm așa ușor si ne vom extazia in fata acestui comunicat?
  Acum e plin de vaccinuri peste tot, ar trebui mai degrabă să trimită vaccinatorii militari in țară, pe coclauri, in caravana mobile. Ce sens are ca vaccinatorii lui Ciuca să stea si să aștepte in spitale oameni care nu vin pentru că au acces facil in alte centre, in loc să meargă unde sunt probleme?
  G4Media, poate ne spuneți peste o săptămână rezultatul acestei acțiuni.
  Eu pariez pe maximum 100 de persoane vaccinare in Bucuresti, unde deja sunt centre peste centre, acum accesibile.

  • Din pacate Regina Maria nu mai lucreaza la Spitalul Militar, avem in schimb multi „Gheorghita”, romani de-ai nostrii neaosi !