G4Media.ro

Celebrele defilări ale Carnavalului de la Rio de Janeiro și Sao Paulo…

Celebrele defilări ale Carnavalului de la Rio de Janeiro și Sao Paulo sunt amânate pentru luna aprilie din cauza noului val COVID-19

Festivităţile de Carnaval de la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, prevăzute la sfârşitul lui februarie, au fost amânate pentru aprilie din cauza noului val de infecţii cu COVID-19, au indicat vineri autorităţile braziliene, notează AFP.

„Primăriile din Rio de Janeiro şi Sao Paulo au decis să amâne defilările şcolilor de samba” pentru sfârşitul lunii aprilie, „din cauza situaţiei actuale a pandemiei din Brazilia şi a necesităţii de a păzi vieţile”, au anunţat într-un comunicat autorităţile celor mai mari două oraşe braziliene.

Decizia de a amâna paradele de pe Sambadromul din Rio de Janiero, care atrag turişti din întreaga lume, precum şi pe cele din Sao Paulo, a fost anunţată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii lor pentru sănătate şi reprezentanţii şcolilor de samba din cele două state.

În plin progres al variantei Omicron şi după vacanţele de sfârşit de an, Brazilia şi-a doborât în această săptămână recordul zilnic de infecţii, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi şi numără deja peste 622.000 de decese.

Carnavalul stradal din cele două oraşe a fost deja anulat la începutul acestei luni din cauza situaţiei sanitare.

Brazilia a vaccinat aproximativ 70% din cei 213 milioane de locuitori cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, reaminteşte AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Rio carnival 2019

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Aceasta boala perfida m-a privat de momente de vis impreuna cu partenerul si restul comunitatii lgb.t (de culoare) din Brazilia

    • Vedeti ca v-aude șăfu semion de la aureală că vreți momente de vis fără el și mai vreți și de culoare, că dacă era cu restul comunitatii de daci verzi si liberi, mai era cum mai era.D-asta va arde cand aveti de facut propaganda extremista deghizata in anti vaxx?