G4Media.ro

Cele mai neobișnuite locuri de vaccinare: castelul lui Dracula, vaporetto vențian, vaccibus…

Sursa foto: RO Vaccinare

Cele mai neobișnuite locuri de vaccinare: castelul lui Dracula, vaporetto vențian, vaccibus francez, catedrale în Anglia 

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se răspândește în întreaga lume și ajunge din ce în ce mai des în locuri neașteptate, scrie publicația spaniolă Cope, citată de Rador.

Un stadion de fotbal, biserici sau centre de conferințe sunt câteva dintre locurile care au fost amenajate ca spații de vaccinare în Spania.

Cu toate acestea, imaginația autorităților sanitare spaniole pentru organizarea acestor spații este săracă în comparație cu bogata inventivitate afișată de diferite țări ale lumii, pentru a-și derula campaniile de vaccinare. Enumerăm cele mai neobișnuite locuri de vaccinare din întreaga lume!

Castelului contelui Dracula

România are Castelul Bran, domeniul contelui Dracula din Transilvania, unul dintre principalele sale obiective turistice. Pentru a recupera toate vizitele pierdute în ultimele luni și pentru a stimula din nou turismul în siguranță, s-a decis transformarea acestui castel întunecat într-un centru de vaccinare împotriva coronavirusului.

În acest fel, se încearcă atragerea turiștilor și a localnicilor din zonă, pentru a prim una dintre dozele vaccinului Pfizer. Nu numai că vaccinul este gratuit, dar odată cu acesta este oferit și un bilet pentru a vedea expoziția cu cele peste 50 de instrumente medievale de tortură care sunt păstrate în acest spațiu. La Castelul Bran puteți fi vaccinați fără programare, în fiecare weekend din luna mai.

Metroul din New York

Nu v-ați fi imaginat niciodată că v-ați putea vaccina chiar înainte de a lua metroul spre serviciu. Este ceea ce se poate face la New York. Procentul ridicat de persoane care nu doresc să fie vaccinate în SUA a deteminat autoritățile sanitare să desfășoare o adevărată campanie de atragere.

Puncte de vaccinare sunt activate în mai multe stații de metrou din orașul New York, principalul fiind în Gran Central Station.

Ajung aici și turiști din țări precum Columbia sau Puerto Rico, care se pot vaccina doar prezentând pașaportul. Dacă nu erau deja facilități suficiente, vaccinarea este încurajată și prin oferte de călătorii gratuite cu metroul, bilete la grădina zoologică sau la acvariu.

Puteți chiar să intrați în vagoanele de metrou care oferă vaccinul pasagerilor care doresc să vină să-l primească la punctul de vaccinare al stațiilor autorizate. Se administrează doze Janssen.

Cinematografe în Marea Britanie

Cinematografele sunt alte spații mari adaptate pentru campania de vaccinare. Asta se întâmplă în orașul Maidstone, care a abilitat cinematografele să își poată vaccina locatarii din vecinătate cu doze ale vaccinului englezesc Astrazeneca.

Astfel, în fața standului pentru popcorn și hot dog a fost amplasată o masă la care doi lucrători din domeniul sănătății preiau datele de la locuitorii din Maidstone care vin acolo și îi imunizează.

Anglia vaccinează și în catedrale

La Zaragoza au fost amenajete câteva biserici, pentru câteva săptămâni, ca centre de vaccinare. Astfel au fost sprijinite cele mai saturate centre de sănătate. Cu toate acestea, în Anglia, această măsură a fost aplicată în stil mare. Nu în parohii mici, ci au decis să vaccineze la Westminster Abbey și la Catedrala din Salisbury. În cazul binecunoscutei biserici din centrul Londrei, vaccinarea a început acolo în martie.

Catedrala din Salisbury este situată la aproximativ 140 de kilometri de Londra și are o vechime de 800 de ani. În cursul lunii ianuarie, în interiorul său au fost înființate numeroase spații de vaccinare simultană, care se adresează în principal persoanelor în vârstă sau cu dizabilități.

În plus, cei care decid să se vaccineze în Catedrala din Salisbury o fac însoțiți de muzica orgii la care cântă responsabilul catedralei, David Halls. Bach sau Händel fac parte din repertoriul său.

Vaccibus francez

Locuitorii din zonele rurale din Franța au soluția perfectă pentru a putea fi vaccinați împotriva COVID fără să se deplaseze. În Franța a fost lansat așa-numitul „Vaccibus”.

Este un autobuz activat ca centru de vaccinare, care trece prin orașele mici, pentru a aduce vaccinarea mai aproape de localnici. A început vizitând 50 de orașe mici din jurul Reims. Atât rezidenții din zonă, cât și autoritățile sanitare au evaluat foarte favorabil această inițiativă.

Vaporetto venețian

Persoanele în vârstă care locuiesc pe micile insule de lângă Veneția și cărora le este greu să se deplaseze au putut să se bucure în aprilie de un centru de vaccinare exclusiv la bordul unui vaporetto venețian.

Vaporașul de la Veneția a fost folosit pentru transportul și inocularea dozelor de vaccin pe insulele Sant’Erasmo și Vignole, pentru imunizarea persoanelor cu vârste de peste 80 de ani.

În vaporetto, transformat într-un mic centru de vaccinare, au fost instalate o măsuță mică și un scaun, beneficiarii intrând unul câte unul, pentru a primi doze Astrazeneca.

Sursa: Cope/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ar putea face si la noi niste centre de vaccinare pe A2 celor care stau la coada sa plateasca cash taxa de pod de la Fetesti. Oricum din cauza lor se formeaza cozi de zeci de KM pe ambele sensuri

  2. Cat de trendy e injectarea! Acum ma duc sa ma injectez.

  3. Nu mă vaccinez decât în centrele de masaj erotic

  4. Tipa de la Bran este cool la reddish-brown, dar textul de pe adeverință are cadență comunistă.