G4Media.ro

Cele mai mari proteste anti-Orban la Budapesta: Zeci de mii de unguri…

Cele mai mari proteste anti-Orban la Budapesta: Zeci de mii de unguri au strigat „Jos dictatorul!”

Zeci de mii de unguri au protestat sâmbătă seara în centrul Budapestei împotriva premierului Viktor Orban, care a câştigat duminica trecută pentru a treia oară consecutiv alegerile parlamentare alături de partidul său, Fidesz. E cel mai mare protest anti-Orban din ultimii ani, potrivit Bloomberg, iar un martor la eveniment a relatat pentru G4Media.ro că o coloană de protestatari ocupă un bulevard central al capitalei.

„Oamenii au steagurile Uniunii Europene şi strigă Orban Dictator!. Coloana de manifestanţi trece de zece minute pe Zsilinsky Ut, un bulevard comparabil cu Bd. Magheru din Bucureşti, şi tot nu se termină”, a declarat pentru G4Media.ro Silviu Chirpac, un român care locuieşte în Budapesta.

La manifestaţia anti-Orban participă oameni de toate vârstele, dar în principal tineri, a mai spus Silviu Chirpac.

Principala nemulţumire a protestatarilor e legată de sistemul electoral considerat „incorect”, care permite Fidesz să aibă două treimi din locurile de parlamentari, deşi a câştigat sub 50% dintre voturi. Oamenii protestează şi împotriva politicii iliberale promovate de Viktor Orban, care controlează cea mai mare parte a mass-media şi duce o campanie dură împotriva societăţii civile.

Foto: Silviu Chirpac

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ferice de cei care se trezesc în ultimul ceas, înainte să fie spulberați de Vântul Purificării!

  2. Ca si in Romania. Dictatorul „iubit de toti” este detestat de cativa. De catre cine? Sclavii lui Soros, desigur. Joker-ul folosit de catre penali in caz de urgenta.