G4Media.ro

Cel puţin cinci oameni au murit în China după o alunecare de…

sursa foto: Unsplash/ Inge Maria

Cel puţin cinci oameni au murit în China după o alunecare de teren cauzată de ploi abundente

O alunecare de teren care s-a produs într-o zonă muntoasă din centrul Chinei a ucis cel puţin cinci persoane, a raportat duminică televiziunea de stat chineză, în contextul în care pentru o bună parte din această ţară au fost emise alerte meteorologice din cauza vremii nefavorabile, informează AFP, citată de Agerpres.

Într-un sat al comunei Huaihua, situată la circa 1.500 de kilometri sud-vest de Beijing, ploile torenţiale au provocat o alunecare de teren devastatoare, a raportat televiziunea de stat chineză (CCTV).

Patru case s-au prăbuşit duminică dimineaţă şi cinci persoane au murit, a precizat CCTV, adăugând că operaţiuni de căutare sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea altor trei persoane care au fost declarate dispărute.

China s-a confruntat în ultimele luni cu condiţii meteorologice extreme şi cu temperaturi neobişnuite pe plan local, exacerbate de schimbările climatice, potrivit majorităţii oamenilor de ştiinţă.

Duminică, mai multe coduri roşii sunt în vigoare pentru ploi torenţiale, mai ales în Hebei, o provincie din centrul ţării şi a cărei capitală este Wuhan, precum şi în Anhui, o provincie din estul Chinei.

Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat inundaţii, în special în provincia sudică Guangdong, considerată un simbol al puterii manufacturiere chineze.

Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa în această săptămână în Guangdong, potrivit unui bilanţ oficial publicat vineri.

La celălalt capăt al ţării, temperaturi caniculare au fost înregistrate săptămâna trecută în mare parte din nordul Chinei, inclusiv în capitala Beijing, unde valorile termice au depăşit pe plan local pragul de 40 de grade Celsius.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează