G4Media.ro

Cel puțin 18 persoane au fost ucise într-un atac armat în Mexic/…

sursa foto: Facebook/ DSPM de Villa Juarez

Cel puțin 18 persoane au fost ucise într-un atac armat în Mexic/ Printre victimele traficanților de droguri se numără primarul unei localități și tatăl său

Cel puţin 18 persoane, între care şi primarul unei localităţi, au fost ucise într-un atac armat, miercuri, la Totolapan, statul Guerrero (sud), scrie AFP, citând surse judiciare, transmite News.ro.

Două persoane au fost rănite în acest atac, a afirmat la televiziune, fără alte precizări, procurorul Milenoio Sandra Luz Valdovinos.

Dar, potrivit presei mexicane, este opera traficanţilor de droguri din statul Jalisco (vest), aliat puternicului cartel Jalisco Nueva Generacion.

Primarul de stânga al acestui municipiu de aproximativ 4.300 de locuitori, Conrado Mendoza, este una dintre victimele acestui atac lansat în plină zi în această zonă a Mexicului afectată de numeroase violenţe legate de traficul de droguri.

Printre victime se numără şi tatăl său, care a fost el însuşi primar în urmă cu câţiva ani, potrivit unor surse din poliţie.

Aproximativ 94 de primari au fost deja asasinaţi în Mexic din 2000, potrivit organizaţiei Etellekt.

Aproximativ 340.000 de oameni au murit din 2006 în Mexic, când guvernul a mobilizat armata pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Legea marțială e ultima soluție…Vlad Tepes a avut dreptate…fara frica de teapa nu poți asigura domnia legii.