G4Media.ro

Cei 41 de muncitori prinși de o săptămână în tunelul prăbușit din…

sursa: Captura X

Cei 41 de muncitori prinși de o săptămână în tunelul prăbușit din India ar mai putea rămâne blocați „patru sau cinci zile”

Oficialii indieni au avertizat că cei 41 de muncitori din construcții care au rămas blocați într-un tunel prăbușit de peste o săptămână ar putea rămâne blocați încă câteva zile, deoarece diversele eforturi de salvare au eșuat până în prezent, transmite The Guardian.

Temerile pentru sănătatea și bunăstarea muncitorilor au continuat să crească, după ce au petrecut aproape 200 de ore închiși în cavitatea întunecată a tunelului din statul Uttarakhand.

Tunelul rutier lung de cinci kilometri, care era în construcție în statul himalayan, s-a prăbușit în primele ore ale dimineții de duminică, după ce o alunecare de teren în zona muntoasă a provocat blocarea intrării cu o cantitate mare de moloz și resturi.

Oficialii declaraseră anterior că numărul persoanelor blocate înăuntru era de 40 de muncitori, dar ulterior acest număr a fost mărit la 41.

Deși autoritățile au asigurat publicul că muncitorii vor fi salvați rapid, operațiunea a intrat acum în a opta zi, deoarece utilajele și operațiunile de salvare au fost îngreunate de dărâmături grele și de terenul instabil.

Bhaskar Khulbe, care face parte dintr-o echipă de specialiști de la biroul primului ministru, a declarat că cinci agenții guvernamentale au fost aduse acum în operațiunea de salvare. Cu toate acestea, el a avertizat duminică că ar putea dura încă „patru sau cinci zile” până când se va putea ajunge la oameni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...