G4Media.ro

CEDO, sesizată de anturajul lui Navalnîi pentru a obţine transferul său în…

CEDO, sesizată de anturajul lui Navalnîi pentru a obţine transferul său în Germania

Anturajul opozantului rus Aleksei Navalnîi, spitalizat la reanimare în Siberia după ce a fost victima unei „otrăviri” potrivit apropiaţilor săi, a sesizat vineri Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a obţine de la autorităţile ruse autorizaţia de a-l transfera în Germania, informează instituţia, potrivit AFP.

Anturajul „cere ca CEDO să invite guvernul rus să autorizeze ca dl Navalnîi să fie transportat în Germania pentru a primi îngrijiri”, a precizat aceeaşi sursă, precizând că acest caz „va fi examinat în zilele următoare”.

CEDO, cu sediul la Strasbourg, a fost sesizată în baza articolului 39 din regulamentul său, care îi permite să ia măsuri de urgenţă atunci când integritatea fizică a unui reclamant este ameninţată.

Aleksei Navalnîi se deplasa de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Aparatul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în Siberia occidentală.

Opozantul a fost internat la spital unde, intrat în comă, a fost plasat la reanimare sub respiraţie asistată.

Susţinătorii săi sunt convinşi că a fost victima unei „otrăviri intenţionate” cu „ceva care i-a fost strecurat în ceai”.

Franţa şi Germania au oferit amândouă joi „orice ajutor medical”, iar un avion medical închiriat la Berlin de un ONG s-a deplasat la Omsk în cursul nopţii pentru a încerca să-l aducă pe Aleksei Navalnîi în Germania.

Însă medicii, care au dat asigurări că „nicio otravă” nu a fost descoperită în corpul său, au considerat că Navalnîi este netransportabil, starea lui fiind „instabilă”.

Acest refuz al transferului lui Aleksei Navalnîi în străinătate a fost denunţat de apropiaţii săi ca o decizie „politică” care „ameninţă viaţa” opozantului.

Soţia sa, Iulia Navalnaia, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să autorizeze transferul, apreciind că sunt reunite „toate posibilităţile pentru transportul imediat al lui Aleksei sub supravegherea unor medici de înalt nivel”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Sa se activeze si procurorii europeni. Sa i se faca dosar la DNAul padurilor.

    • Asa „gandesti” cu creierul macinat de vodka. Un penibil postac mujic mult mai eficient cand tace

    • mai bine când vorbește, că vede și lumea cine sunt postacii analfabeți care-și ”activează” buzele spre plăcerea stăpânilor ”circumscriși” de la clanul PRO-USL-PSD, filiala mafiei KGB în România.

  2. Orice medic, in orice spital din lume, ar fi fericit sa scape de raspunderea unui pacient dificil, mai ales cand familia insista. In Rusia putlerista, doctorii insista sa ramana cu pacientul pe cap. Lucrurile funtioneaza complet diferit in tara celui mai mare pitic din lume. Cam la fel se intampla in jurul gaurilor negre, aflam de prin documentarele Discovery.

  3. Frectie cu Diana la picior de lemn…CEDO a condamnat România pentru atrocitățile comise asupra sefei DNA iar judecătorii CCR si Președintele Iohannis doar au ciulit urechile precum măgarii.

    • Atrocitățile, ahahahha, ce creștin!

  4. Sclavul lui Soroș din Rusia a cerut sclavilor lui Soroș de la Cedo sa își ajute un confrate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.