G4Media.ro

Ce știe Tudorel Toader

Ce știe Tudorel Toader

Fostul procuror în Panciu știe, încă de pe vremea când ancheta furturi de găini, că probele se perimează în timp, că martorii mai uită, unii mor, alții pleacă din țară și că e cam dificil să rejudeci un proces la ani de zile după comiterea faptelor și după ce s-a dat o sentință definitivă.

Profesorul de drept penal știe că toți cei judecați de completurile de cinci au avut cu toții la dispoziție cele 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive pentru a sesiza eventuale nereguli procedurale. Faptul că nu s-au prins la timp de o chichiță juridică sesizată ulterior de CCR (tragerea la sorți a completurilor de cinci) nu înseamnă că cineva le-a încălcat dreptul la un proces echitabil, ci că pur și simplu n-au uzat de o cale de atac.

Profesorul de drept european știe că există o întreagă jurisprudență și recomandări europene în legătură cu victimele infracțiunilor și că ar fi de evitat revictimizarea lor. Cum evita expunerea victimelor la calvarul unui nou proces când ele vor da iarăși ochii cu infractorii dacă vor fi reluate de la capăt mii de dosare închise prin sentințe definitive?

Fostul judecător de la Curtea Constituțională știe că termenul de 30 de zile pentru formularea unei contestații în anulare pus de legiuitor este tocmai pentru a asigura securitatea raporturilor juridice într-un stat de drept, pentru a nu permite rejudecarea la nesfârșit a unor cauze. Fostul judecător CCR a aflat cu siguranță ce au scris foștii săi colegi în Decizia 501 din 2016:

”Curtea constată că formularea, în mod condiționat, a contestației în anulare – cale extraordinară de atac, de retractare – prin respectarea unui termen de introducere a acesteia, are ca finalitate buna administrare a justiției, ocrotirea, pe de o parte, a garanțiilor procesuale ale părților, iar, pe de altă parte, a autorității de lucru judecat a hotărârilor definitive, a securității raporturilor juridice stabilite prin hotărâri definitive”. (Detalii aici)

Doctorul în drept procesual penal știe cu siguranță că în zeci, poate sute de cauze va interveni prescripția. Marile dosare pentru care statul român a cheltuit resurse importante nu vor mai apuca să fie rejudecate ci se vor închide. Doctorul mai știe că mulți din lista lungă de politicieni, oameni de afaceri, magistrați și parlamentari prezentată de G4Media.ro vor scăpa, în frunte cu Liviu Dragnea. Citiți încă o dată lista ca să știți exact cine primește a doua șansă, cine scapă aproape sigur. (Detalii aici)

Ministrul justiției știe că, prin extinderea termenului de contestație în anulare, renunță de bună voie la recuperarea unor prejudicii în valoare de sute de milioane de euro. Forumul Judecătorilor a calculat cam 2 miliarde de euro. Ce va face? Începe să restituie prejudicii de zeci de mii, sute de mii sau milioane de euro când Guvernul taie bani de la investiții, de la dezvoltare? Nota bene! Guvernul pare gata să renunțe la niște sumele colosale deși nu reușește să încropească un proiect de buget pentru că nu-i ies banii la socoteală.

Rectorul cu morgă știe că orice student la drept îl va întreba unde e urgența dacă va dori să arunce în aer prin OUG toate sentințele definitive pronunțate de completurile de cinci din 2014 încoace și că decizia CCR se aplică numai celor care s-au încadrat în termenul de 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive pentru a face contestația în anulare. În cazul celorlalți, pur și simplu nu are nici o justificare sau bază legală pentru a extinde termenul de contestație, nici în cazul completurilor de cinci, cu atât mai puțin în cazul completurilor de trei judecători sau de la alte instanțe.

Iar dacă tu, fost procuror, profesor de drept penal și drept european, doctor în drept procesual, ministru al justiției și rector cu morgă știi toate acestea, de ce ai promova un OUG prin care să extinzi în mod arbitrar și nejustificat termenul de contestație în anulare?

De ce vrei să te faci pe tine de râs și România de rușine în toată Europa, cu toți miniștri de justiție la tine acasă? N-a fost cât se poate de clar mesajul președintelui Consiliului European, Donald Tusk, după întâlnirea cu premierul Dăncilă de la Bruxelles? ”Poate sunt eu de modă veche, dar încă cred că judecătorii, nu politicienii, sunt cei care trebuie să decidă cine este vinovat și cine este nevinovat”, a scris Tusk pe Twittter.

Nu știu dacă va merge Tudorel Toader vineri în ședința de guvern cu OUG-ul dorit intens de Dragnea, Tăriceanu și de o mulțime de politicieni. Ar fi culmea să-l treacă a doua zi după ce s-a văzut cu toți miniștrii de justiție din UE și în timp ce România se află la cârma Europei. Dar știu că, dacă o va face azi, săptămâna viitoare sau în altă zi, din toate titlurile lui Tudorel Toader, unul singur îl va reține istoria justiției românești: avocatul borfașilor, care a revocat procurorul șef de la DNA, iar Laura Codruța Kovesi a devenit apoi prima opțiune pentru funcția de șef al Parchetului European.

Această ștampilă, de avocat al borfașilor, îi vă rămâne lipită de frunte tot restul carierei sale de reputat jurist și profesor în slujba infractorilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. mai degraba borfas decat avocat!
  singura lui problema este cum s-o faca fara sa sufere consecinte penale ulterior.

  • trii bubitzii vor ajunge intr un borcan alaturat la IML …alaturat borcanului Terente

  • Tusk este un imbecil. Dacă un judecător a decis că cineva e vinovat pe baza unor probe false prezentate de procurori, cum anume ar putea judecătorii să repare eroarea după mai mulți ani? Să se auto-sesizeze, sau cum? Poate acest Tusk, care pare de o inteligență fantastică, are o idee.

  • probe false??? looool. cine a hotarat ca sunt false? ca judecatorul a hotarat ca sunt bune la momentul procesului. deci Tusk era prostul, nu tu care minti de pica MIG-urile.

  • @titi

   „Tusk este un imbecil. Dacă un judecător a decis că cineva e vinovat pe baza unor probe false prezentate de procurori”

   OUG-ul NU ARE NICIO LEGATURA CU PROBELE FALSE. Hai ca stii si tu asta. Nu discutam de asa ceva. In cazul unor noi probe sau a unor dovezi ca probele au fost false sau judecatorii cumparati exista alte cai de apel.

   Aici discutam de sentinte definitive date pe bune, cu probe administrate pe bune, pe care nimeni nu le poate contesta. Sute de sentinte, pe care Tudorel vrea sa le anuleze din pix, prin OUG.

 2. Tudorel Strungar Model este si Parinte Penal care a dirijat NUP pentru..
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cine-este-tanara-langa-care-fiul-ministrului-tudorel-toader-a-adormit-la-volan–192654.html

  Chiar daca fishul duduii a fost puternic afectat…

 3. „J’accuse”, etapa pe unitate…

 4. Din text lipsește paragraful care începe cu „Gunoiul Tudorel Toader știe…”, și tot așa, cu litere îngroșate.

 5. Domnule Tapalaga, are bubele lui Tudorel- si la propriu, și la figurat – dar aici sunt mai multi de vina.

  1. Legiuitorul, adica Parlamentul. Au facut o lege neclară, că te si gândești de n-o fi cu intenție pentru viitor.

  2. Inalta Curte. Anume:
  – nu s-au tras completurile la sorti ! Bâiguie ei o scuză, că puteau fi doi barosani intr-un complet, dar nu ține.
  – nu au facut ei, magistratii de la ICCJ, o sesizare la CCR pentru lămurirea situației. Din ce spune avocatul Ene, au fost doua cazuri in care acuzatii au ridicat in cele 30 de zile exceptia de neconstitutionalitate privind alcătuirea completurilor ! (dacă minte Ene, mint si eu). Si , spune dl Ene, Inalta Curte a respins cererile acuzatilor spunand că e legal. In mod normal trebuia ICCJ să înainteze atunci cazurile la CCR.

  3. CCR. Este si ea vinovata.
  Dacă au considerat neconstituțională alcatuirea acestor completuri, trebuia să specifice IN CLAR, ca solutia se aplica DOAR pentru viitor și toate cazurile anterioare NU MAI POT FI SCHIMBATE. Pentru ca se incalca autoritatea lucrului judecat și iese haos.
  Așa cum au putut să dea o lectie parlamentului in cazul dezincriminarii abuzului in serviciu (să precizăm, la CCR in acest caz raportor a fost dna Livia Stanciu !), puteau să fie mai clari și in acest caz .

  4. Tudorel. El e clar in slujba infractorilor, va utiliza toate căile de a-i proteja pe acestia, chiar de-ar fi să golească inchisorile si să anuleze toate sentințele posibile. Va specula tot ce i-a servit CCR-ul.

  • CCR nu a spus ca a fost neconstitutionala constituirea completurilor de 5 judecatori, ci ca a fost nelegala.
   CCR nu se poate pronunta pe legalitate, ci doar pe neconstitutionalitate.
   CCR putea sa spuna doar ca legea este neconstitutionala.
   Legalitatea o stabileste justitia, iar ICCJ stabilise ca este legala.
   Intr-adevar, in lege scrie ca judecatorii sunt trasi la sorti, dar mai spune ca presedintele unui complet este presedintele ICCJ sau vicepresedintele.
   De aceea, ICCJ a stabilit ca presedintele completului este unul din cei doi sefi ai ICCJ.
   Decizia CCR trebuia atacata ca fiind aberanta, ca judecatorii corupti de la CCR si-au depasit atributiunile, au comis abuz in serviciu, au obstructionat justitia si i-au favorizat pe infractori.
   Chiar daca completurile nu erau legal constituite, nu inseamna ca infractorii condamnati sunt nevinovati.
   Nu poate fi banuit ca insusi presedintele ICCJ este incompetent sau corupt si condamna fara probe un nevinovat. (Oricum, anumite condamnari au fost date cu 5 – 0, cu 4 – 1 sau cu 3 -2, dar presedintele completului a votat pentru achitare, deci nu a influentat condamnarea infractorului. De ce au fost eliberati si acestia ?)
   Oricum deciziile CCR se aplica doar in viitor, deci nicio sentinta nu putea fi anulata, niciun infractor nu putea fi eliberat si nu putea fi acceptata reviziuirea niciunui proces, chiar daca era in perioada de 30 de zile, pentru ca la data condamnarii, nu era inca valabila decizia CCR.
   Problema este de ce s-au grabit judecatorii sa ii elibereze pe infractori ? De ce nu i-au retinut procurorii pe judecatorii corupti de la CCR si de ce nu i-a suspendat sau revocat presedintele ?
   Judecatorii corupti de la CCR, care au dat decizii aberante, in favoarea infractorilor, sunt un pericol pentru siguranta nationala.

 6. Articolul este un model de analiza lucida, logica, pertinenta si pe intelesul tuturor privind dezastrul pe care il va provoca tu-Dorel. Spre deosebire de personajul gafelor si al actiunilor neindemanatice paguboase, el o face cu buna stiinta si cu sange rece, sfidand realitatile, legile, specialistii, avertismentele autoritatilor europene. Un pericol national si international. Articolul ar merita tradus si trimis ministrilor justitiei din Europa, sa stie si ei ce stie tu-Dorel, asa cum a facut el cu dosarul lui Kovesi. Oricum, sinistrul nostru va da vina pe guvern si pe Parlament, si se va spala pe maini ca Pilat, asa cum a facut zilele acestea, cand a declarat la Bruxelles ca nu el a demis-o pe Kovesi, ci presedintele Romaniei!

 7. Sunt Buborel și vă explic
  De ce mă dau după ibric.
  De Dragnea mă cam tem de fel
  E violent și făr’ de caracter
  Pe Irinuca vreau să știți
  O cam bruschează pe la dinți
  E invidios pe a ei dantură
  De-i vine să i-o scoată din gură…!
  Acu’ vă spun pe nerăsuflat,
  N-am chef să-nghit nemestecat…!

 8. E cel mai simplu pentru ei : cu OUG scapa si de condamnari si o sa fie dati jos aruncand problemele economice in spate la altii , care la randul lor o sa fie acuzati ca au taiat salarii si pensii. Si la urmatoarele alegeri…….hop Psd cu buzunarele pline ,cu ceva ajutor Udmr si de la altii suparati . … Back in business…..

 9. Știe bubosul jegos că îl caută o tipă îmbrăcată în negru cu o pelerină cu glugă ?? Aaa !? Avea și o coasă în mână sau un Kalașnicov. Nu mai țin minte.
  Să-i spuneți, poate nu știe !

 10. Bineinteles ca Toader utilizeaza toate armele pt a servi partidul, asa cum a facut in comunism ca procuror de Panciu. Acesti oameni nu au nimic cu profesia, ei sunt promovati in posturi de decizie pt a servi interese.

  Toader nu face decat sa aplice ceea ce CCR i-a servit pe tava.

  De ce nimeni nu s-a sesizat , in legatura cu completurile de 5, ca CCR si-a depasit rolul, s-a transformat in curte de justitie, a incalcat Constitutia ?
  CCR trebuia sa se pronunte asupra constitutionalitatii si nu a legalitatii.

  Decizia CCR privind completurile de 5 trebuie atacata la instantele europene.

 11. Am citit ca Tudorel, Morar si Pivniceru, cand au fost toti in CCR, au dat in judecata simultan, Morar la Cluj, Pivniceru la Iasi si hotomanul Tudorel la Focsani, ca sa intre intr-o categorie speciala de pensie. Pentru hotul Tudorel in CCR au votat ceilalti 2, Morar si Pivniceru, pentru ca nu ar fi avut majoritate, cei doi savarsind un grav conflict de interese, ei fiind in aceeasi situatie. Cine poate sa documenteze cazul si ce consecinte are decizia CCR de a oferi o pensie nemeritata celor 3, incat Tudorel a ajuns in ziua de azi la un venit de 57000 lei lunar (12000 euro)!!!!

 12. Gargamel acesta face doar boroboate.

 13. Nici macar avocat , doar borfas

 14. Nu uitati ultimatumul dat de haita de manipulatori mercenari de la A3: OUG sa se refere inclusiv la completurile de 3!
  Iar cand Haita cere ceva, Tudorel executa imediat.

 15. …de la firul ierbii pare ca se intampla tot felul de ciudatenii …politicienii nostri au luat-o razna ( in sens bun – unii, in sens tare /tare rau – altii ( de pilda , ministruful Justitiei !) ?!…DA , chestii ciudate…

  …de pilda , PMP iarasi a facut-o LATA ! (in sens bun !). A gandit/ scris iarasi o lege ( ca cea cu Autostrada UNIRII ) , in care cere DESFIINTAREA TUTUROR PENSIILOR SPECIALE , si a depus-o la Senat , iar Senatul , in integralitate , s-a facut ca ploua si A LASAT SA TREACA LEGEA lin , in tacere , TACIT , adica …iar acum se afla in bratele DEPUTATILOR !…( e ca si cum toti senatorii au indeplinit o mare/mare dorinta populara de a face DREPTATE – sa nu existe pensii nedrepte, nemuncite , ci doar dupa contributivitate ). Oare ce vor face deputatii ?…(intre timp , LIVIU PETRINA , presedintele partidului CORECTEI GUVERNARI , a renuntat la pensia sa speciala de 6.200 de lei , demonstrand ca exista si ONOARE in politica romaneasca !- citeste in ziaristii.com ! ( bravo si tot respectul , domnule !).

  …de pilda , o alta chestie ciudata rau e ca toti primarii s-au trezit ca sunt PRIMARI ADEVARATI si vor sa dezvolte localitatile lor ACUM -si nu la Pastile Cailor ( cum vor unii !) – si nu le mai este frica sa maraie si sa ia atitudine energica si sa lupte pt fonduri -bravo !…( poate mai renunta unii la parandaraturi festive inutile , adica primarii adevarati o vor face si vor folosi banii pt.nevoi reale !).

  …de pilda , o alta chestie ciudata e ca iarasi nu-i mai este frica dnei primar general Gabriela Firea si a iesit la lupta ! Vrea bani de dezvoltare si spune lucruri ! Primarii au facut promisiuni , iar promisiunile primarilor trebuie sa fie respectate si nimeni/nimeni sa nu incerce sa puna piedici ! Una dintre promisiuni , respectata ! TOTI elevii (indiferent de nationalitate ! ) vor avea gratuitate pe mijloacele de transport in Bucuresti ! Bravo ! ( pe cand si in provincie ?!)…

  …apoi , parlamentari moldoveni , care pana mai ieri motaiau fericiti cer acum , alaturi de ceilalti parlamentari responsabili din toate poartidele , inclusiv TOATE VOCILE din ONG si societati civice responsabile ale Moldovei si ale intregii tari , cer acum alocari de fonduri pt Autostrada Moldovei , pt binele tarii adica , pt dezvoltarea tarii adica , FIX cum spune si LEGEA adopata in acest sens (!) si conditioneaza votarea Bugetului – BRAVO ! ( oare cand vom respecta legile ?)…

  …APOI ,suntem pe cale s-o avem pe CODRUTA noastra in fruntea PARCHETULUI EUROPEAN si ministrul nostru actual de justitie SE OPUNE din toti rarunchii , fara pic de patriotism , fara pic de dragoste de tara , fara pic de constiinta , fara nimic /nimic la inima, o vibratie de mandrie ,ceva , acolo ?!…( urat ! , noroc ca AFARA , in Lumea libera si democrata unde s-a refugiat o bucatica de popor roman , sunt alte mentalitati ! ACOLO regula e ca ” cel mai bun castiga !” . Succes , Codruta ! Hai , Romania , trezeste-te ! , si ia atitudine si exprima-te , si cand o fi vremea VOTULUI , du-te si voteaza SCHIMBAREA in bine !).

  …si peste toate acestea , USR s-a logodit cu PLUS si au pus de un mariaj …mai lipseste ca seful Plus sa declare ca este DOAR locomotiva si ca RENUNTA sa fie europarlamentar in favoarea urmatorului de pe lista- ca sa nu dea apa la moara celor RAI , care-l descriu ca pe un oportunist care in final va distruge USR , da ! , mai lipseste sa se intample si ciudatenia asta ca sa se STARNEASCA acel VAL DE ENTUZIASM de schimbare care ar face Dreapta sa scoata o mare /mare de oameni la vot / la toate cele 4 runde de alegeri ! ( si PNL ar fi MULT ajutat astfel !)…

  …si iarasi , peste toate aceste ciudatenii …Rares Bogdan a fost inlocuit , in fiece joi ,de doi bolovani cenusii !…iarasi nu mai pricep nimic ! …cand lucrurile merg bine , undeva/oriunde – de ce schimbi ?…cand lucrurile merg prost , indiferent de domeniu ,poate fi si la Camera Deputatilor , oriunde- de ce nu schimbi ?!….
  P.S.
  LAURA CODRUTA KOVESI – SEF LA PROCURATURA EUROPEANA ! …DE CE ?! …Pentru ca ROMANIA MERITA sa demonstreze ca exista si conteaza in EUROPA MAREATA , UNITA , PUTERNICA si PROSPERA !, unde DREPTATEA se imparte dupa fapte si vinovatii si LEGILE sunt respectate si corect scrise ! GO , CODRUTA , si elibereaza Europa de hotii de fonduri europene si recupereaza banii ! BRAVO , EUROPA A DREPTATII ca votezi pt CODRUTA din DNA ROMANIA !….

 16. cica „Această ștampilă, de avocat al borfașilor, îi vă rămâne lipită de frunte tot restul carierei sale..”
  care stampila ? TT nu are reputatie de sluga al mafiei, el nici nu este exponent al mafiei dar pur si simplu o sluga, uitati-va la el cum umbla ca un sobolan cind se rasteste la dinsul Dragnea. adica nici cei din PSD nu il stimeaza si isi sterg piciorele de dindul. TT nu se mai spala de pacate si de reputatia negativa pina la sfirsitul vietii, si nu mai exista loc unde sa-i mai pui vreo stampila noua, tt e o mizerie de om, asta numai puscaria il mai poate cumva corecta

  • nu mai este nimic de salvat din TT, acolo totul e putred si in cap si-n suflet, pe el trebue de trimis in puscarie si nu de mai plins din urma lui

 17. In ceea ce-l priveste pe actualul ministru al justitiei, am o singura curiozitate:
  Sumele de bani din contul sau, inainte de a fi numit ministru si acum, dupa ce-a ‘produs’ pentru banda de tilhari din fruntea tarii.
  Oare cu citi bani poate fi cumparat cineva pentru a renunta la onoarea de a face parte din Comisia de la Venetia ?
  Si la onoare, in general.

 18. Rudotel,
  Mare ministru!
  Mare caracter.
  Se poate citi si invers.
  La lada de gunoi a istoriei!
  „In perioada 1944 -2019 in Romania au fost următorii ministri ai Justitiei: Lucretiu Pătrăscanu…., Tudorel Toader.

 19. Domnule Tapalaga am o rugaminte la dv., puteti gasi in istorie in Europa un ministru al justitiei care pe mandatul sau sa faca tot ce poate legal sau chiar ilegal sa ajute pe cei care au comis infractiuni in dauna celor ce au suferit daune? Si daca da va rog sa faceti un profil al acestuia in oglinda cu cel a lui Toader. Articolele tehnice si cele de analiza primara nu prea intra in constiinta oamenilor, scrieti despre fapte clare X a fost condamnat pentru fapta Y din cauza careia sau intamplat urmatoarele…. si acum prin ordonanta asta ala scapa de pedeapsa. Pentru a fi condamnat s-au consumat atatia bani care acum se pierd etc,etc. Cred ca oamenii vor intelege toata magaria când ii pui in fata cazurilor concrete in care sunt implicati cei ce doresc asta. Un mare „luptator” e deputatul mitraliera , dar cati stiu exact ca el e condamnat si are interes. Eu unul as scrie cel putin saptamanal un articol in care sa repet numele tuturor parlamentarilor condamnati si care acum fac legile Romaniei, asa ca sa vada si omul de rand ca nu e doar o bataie politica ci chiar sunt „penali” care le hotarasc viata.

 20. @Titi:
  Nu-i asa ca e bun G4Media.ro? … Numai aici poti sa-l tragi de urechi pe Presedintele Consiliului European si sa-l faci imbecil … Nu-i asa ca te simti important?

 21. admir profunzimea teroretica a tovarasului de betii al mascoveascai.
  totusi putina initiere practica prin nedreapta condamnare se recomanada cu caldura
  inclusiv mascoveascai.

 22. Bubico…daca tot ne-am întors în lumea lui Caragiale.

 23. F.bun articol. Numai ca prin tot ceea ce a facut de cind este ministrul justitie, TT este deja avocatul borfasilor: nu s-a preocupat decit STRICT de asa numitele drepturi ale infractorilor si DELOC de victime, prejudicii sau sistemul judiciar in sine si administrarea lui.
  Daca ar fi atit de bun profesional pe cit sustin unii ar reusi macar sa ne dea o oaresce impresie cum ca s-ar ocupa de toate acestea si nu ar v eni numai cu initiative care sfideaza bunul simt.

  Si pt ca tot va scriu si am mare incredere in dvs, mai sint citeva lucruri pe care nu le-nteleg si nimeni nu le semnaleaza:
  1-nu inteleg cum PSD foloseste nestigherit sediul parlamentului pt intruniri restrinse (de obicei in biroul sefului de partid) sau chiar pt CEx-uri. Pe ce bani???? Nu exista sediu PSD????
  2-ce este abuzul acesta de OUG-uri? De ce nimeni nu face ceva sa se revina la normalitate si constitutie?
  3-ar trebui indreptate citeva anomalii constatate de-a lungul timpului: faptul ca prin OUG se poate evita CCR, inactivitatea avocatului poporului, partinirea CNA si deciziile aberante (aliniate politic) ale CCR din ultimii ani
  4-nu stiu ce s-ar putea face in domeniul media, profund distorsionata in mare parte. Cred ca media este o cauza majora pt care politicieni ca TT ne pot servi orice aberatii pe post de fine si profesionale afirmatii.

 24. Tudorel nu stie, dle Tapalaga.
  Cred ca sinteza facuta de dumneata arata ca stii mai multe despre sistemul legislativ si judiciar decat va”sti” el vreodata.
  Cred ca tot ce stie Tudorel este cine este seful caruia sa i se supuna spre propria preamarire si ce sfori sa traga sau sa rupa pentru a-si atinge telurile marunte de gainar.
  Asta de altfel stiu cam toti sefii si sefuletii de institutii de prin Moldova din cate vad si prin MUntenia e cam le fel. NIste mici gainari care nu construiesc nimic in jur, doar corup si spoliaza.
  Oamenii care stiu cu adevarat sunt tinuti foarte departe de butoanele puterii zilele acestea sau sunt scuipati apasat din niste studiouri TV.

 25. Este evident ca td avocat al penalilor executa ordinele condamnaților.
  Ce fel de justiție are Romania ?