G4Media.ro

Ce se va întâmpla cu părinții copiilor din școlile închise: guvernul lucrează…

Ce se va întâmpla cu părinții copiilor din școlile închise: guvernul lucrează la un proiect legislativ

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că un grup interministerial lucrează la o soluție legislativă pentru a-i ajuta pe părinții copiilor care nu pot merge la ore după 14 septembrie dacă școlile vor fi închise.

”Este în discuție un scenariu similar cu cel din starea de urgență: părinții vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la școală în scenariul roșu. Se lucrează într-un grup ministerial la o soluție legislativă corectă”, a spus Iohannis.

Președintele a a anunțat că există trei scenarii privind funcționarea școlii, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate. Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală. Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt. Scenariul roșu – peste 3 cazuri (risc mare), în care școala se închide și se țin cursuri doar online.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. 22.08

  0 comentarii

  139 de vizualizari

  Datele astea demonstreaza ca imensa majoritate a # kondensatorilor nu are copii.

 2. Sau inseamna ca nimeni nu mai intelege nimic si ca oamenii nici macar nu stiu ce sa mai spere. Eu de ex. nu vreau sa primesc indemnizatia de 1800 RON ca sa stau acasa, pentru ca acesti bani nu ne-ar ajunge pentru nevoile noastre. De asemenea ma preocupa si ce se va intampla la locul meu de munca, de unde daca lipsesc pe termen nelimitat altcineva va trebui sa preia atributiile mele, si fiind o echipa mica si veche, chiar imi pasa. Vor fi multe cazuri in care angajatorii nu vor putea renunta pe termen nelimitat la angajatii cu copii asa ca fie le vor refuza concediul, fie le vor impune sa plece.
  Pe de alta parte, sotul meu lucreaza (sau a lucrat…) intr-un restaurant. Daca restaurantele nu se deschid, eu nu voi putea beneficia oricum de compensatia respectiva de vreme ce el este in somaj tehnic, dar deja nu ne mai permitem ca el sa fie in somaj tehnic asa ca ar trebui sa isi caute de lucru. Daca isi cauta de lucru, nu poate sa stea cu copilul si in nici un caz nu poate sa ajute la lectiile online (care, pentru cine nu are copii, nu stie ca de fapt se fac cu prezenta si munca parintilor, in cazul copiilor mici).
  Deci oricum ar fi, pentru noi nu prea e bine, si sunt convinsa ca sunt multe multe cazuri similare. Fac astia tot felul de propuneri dar eu nu am auzit sa fi intrebat cineva parintii ce anume isi doresc sau ce solutii propun ca sa fie cat de cat bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.