G4Media.ro

Ce s-a mai întâmplat esențial în România când toate privirile erau ațintite…

sursa foto: Pexels.com

Ce s-a mai întâmplat esențial în România când toate privirile erau ațintite asupra Ucrainei/ Alte informații și evenimente importante petrecute în prima zi de război

Atenția publică s-a îndreptat joi asupra Ucrainei, așa că sunt câteva evenimente interne care riscă să treacă neobservate. Din acest motiv, G4Media.ro face o scurtă recapitulare a unor subiecte care merită reținute pe agenda publică.

  • De reținut declarația comună a liderilor coaliției, care au condamnat agresiunea Ucrainei. A fost unul printre rarele momente, dacă nu singurul, când liderii PSD, PNL și UDMR au dat dovadă de unitate.
  • De maxim interes pentru România este problema refugiaților din Ucraina. Suntem cu adevărat pregătiți să primim sute de mii de persoane, să le oferim hrană și adăpost luni de zile? Vezi aici ultimele informații LIVE de la granițele din nordul țării, unde se formează cozi de zeci de km deoarece formalitățile la vama ucraineană durează mult.
  • Economedia.ro informează că Guvernul a decis să introducă noi măsuri de sprijin pentru facturi de la 1 aprilie. Ele se vor aplica timp de un an. Impactul total este estimat la 14,5 miliarde lei. Măsurile vin la pachet și cu un nou impozit, pentru traderii de energie
  • Dacă tot vorbim despre energie, nu ratați schimbarea pe care PSD vrea să o facă la ANRE, dezvăluită joi de G4Media.ro: Fratele lui Paul Stănescu demisionează săptămâna viitoare din funcția de vicepreședinte ANRE, arbitrul pieței de energie. PSD îl va propune pe Iulian Iancu, o altă figură extrem de controversată: autorul legii offshore care a alungat Exxon din România.
  • Energia rămâne un subiect fierbinte pe agendă. În lină desfășurare avem aceste discuții: Printr-o scrisoare comună, miniștrii Energiei din Grecia – Kostas Skrekas, Bulgaria – Alexander Nikolov și România – Virgil Popescu, solicită convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Miniștri ai Energiei din Uniunea Europeană. (Detalii aici).
  • Energia a devenit brusc o temă de maxim interes și pentru liderul AUR, George Simion. În plin război declanșat de Rusia, partidul extremist AUR împinge în spațiul românesc toate narativele favorabile Moscovei.
  • Și da, în timp ce toată lumea stă cu ochii pe Ucraina, politicienii se ocupă în țară de împărțirea posturilor bine plătite din Consiliile de Administrație ale unor companii de stat. O altă exclusivitate G4Media publicată joi, de citit cu atenție: Mutare ciudată. PSD înlocuiește după două zile una dintre propunerile pentru Consiliul de Administrație al Romgaz. Cine este Elena Arghir, propunerea inițială a lui Marcel Ciolacu 
  • Bilanțul DNA a fost încă un moment să ne amintim că instituția există, dar marile dosare de corupție cam lipsesc. Șeful DNA Crin Bologa a subliniat deficitul mare de procurori (47 față de schemă) cauzat de legile Justiției modificate în 2018, dar s-a lăudat cu un un număr mai mar de dosare și inculpați comparativ cu anul precedent. Altfel, mersul justiției a devenit o temă marginală în România, deși tema este crucială.
  • Și o veste bună anunțată ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Rafila: Dacă ajungem la 900 de paturi ocupate la terapie intensivă, putem lua în considerare ridicarea unor restricţii.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ANPC sigur a mai inchis niste magazine esențiale care procesau aur si consumabile…
    Garda de Mediu… cu arderile si poluarea râutilor
    ansvsa… cu peeticidele
    Suntem „apărați”, protejați, de unii care caștiga legal un pic peste minimul pe economie

  2. Hoție si corupție sub scutul infractorilor SIIJ.

  3. Iulian Iancu impreună cu celelalte cozi de topor ale Rusiei au alungat partenerii americani din țară pentru ca nu și-au primit șpaga. Dacă aveam investiții americane în Marea Neagră, aveau și ei ce proteja acum. La fel s-a întâmplat și cu corvetele care trebuiau să fie construite la Galați de români pentru Forțele Navale Române pe șantierele Damen sau cu fabrica de elicoptere de la Ghimbav, unde statul român nu și-a respectat angajamentele față de Airbus Helicopters pentru a nu și-au primit politrucii șpaga.