G4Media.ro

Cazul Rubiales: Acord cu federaţia şi cu guvernul din Spania / Majoritatea…

Foto: Captură video

Cazul Rubiales: Acord cu federaţia şi cu guvernul din Spania / Majoritatea jucătoarelor revin la echipa naţională

Majoritatea jucătoarelor internaţionale ale Spaniei, aflate în grevă din cauza cazului Rubiales, au acceptat miercuri să revină în lot pentru meciul cu Suedia din Liga Naţiunilor, în urma unui acord cu Federaţia şi cu guvernul, informează AFP, preluată de News.ro.

„Am ajuns la o serie de acorduri care vor fi redactate şi semnate mâine de federaţie şi de Consiliul Superior al Sportului”, a declarat secretarul de stat pentru sport, Victor Francos, după negocieri care au durat până la primele ore ale dimineţii.

„Dintre cele 23 de jucătoare convocate, două au cerut permisiunea de a părăsi cantonamentul din motive (…) de disconfort personal”, a adăugat Francos.

Reprezentantul guvernului nu a dezvăluit numele celor două jucătoare, dar a subliniat că ele nu vor fi supuse unor sancţiuni, contrar celor anunţate anterior.

„Jucătoarele ne-au spus că sunt îngrijorate în privinţa necesităţii unor schimbări profunde în cadrul RFEF (Federaţia Spaniolă de Fotbal), iar federaţia a promis că aceste schimbări vor avea loc imediat”, a declarat miercuri Francos.

Francos a precizat că acordul prevede dezvoltarea legislaţiei spaniole privind „politicile de gen, progrese în ceea ce priveşte egalitatea de salarizare, în structurile pentru sport şi în mod specific pentru fotbalul feminin”.

Potrivit presei spaniole, una dintre aceste schimbări imediate ar putea fi plecarea secretarului general al RFEF, Andreu Camps.

Spania urmează să înfrunte Suedia vineri şi Elveţia în 26 septembrie în Liga Naţiunilor, turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...